hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Gasztronómia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
rivalda
Észak, dél, leves
Hoa Sen, Hai Nam, Dang Muoi, Funky Pho – cserélgetik a címeket és a már nem is olyan titkos tippeket a vietnami konyha hazai rajongói. Kétségtelenül szezonja van a phónak (nagy képünkön), amelyet, ha mindenáron autentikusan szeretnénk ejteni rendeléskor, akkor egészen rövid o-val tanácsos mondanunk.
2013. május 04.
Mozaik
gasztronómia
Látott már zöld borscsot? Most fog
2013. május 02.
Mozaik
gasztronómia
Chili a szembe - zöld borscs
Mautner Zsófia könnyű, tavaszias, zöld fűszerekkel, sóskával, spenóttal és medvehagymával teli savanyú zöld borscs levest főz.
2013. május 02.
Videó
rivalda
Feje, farka meg a java
Látszólag kíméletlen ortodoxia övezi a bajai, másként dunai halászlé receptjét. Odáig menően, hogy az Alaplé becenév azonnal ráragadt arra a vigyázatlan fiatalemberre, aki „szögediesen”, azaz halpasszírozóval felszerelkezve mert érkezni a Sugovica partjára még az 1990-es években. Igaz, azok sem számíthatnak semmi jóra, akik a felső-tiszai korhely halászlé népszerűsítésével próbálkoznak Bácskában. Hiába kanalazták kedvvel még Krúdy Gyula hősei is a jó citromos, tárkonyos-tejfölös, kissé savanykás ízű, halovány rózsaszín halászléváltozatot, melyben a zöldpaprikagyűrűknek és a paradicsomkarikáknak is illő helye van. Baján ettől nem szökik könny a szemekbe.
2013. április 30.
Mozaik
Japán
Frissítés maccsával
Felettébb egzotikus gasztrokulturális élményben részesülhettem mindazon egybegyűltekkel egyetemben, akik köszönettel elfogadták a budapesti japán nagykövetség különleges meghívását: egy messziről sem látott, XVI. századi teaceremóniával ismerkedhetett a publikum, elsősorban a hasonló korú teaiskola legfőbb reprezentánsának köszönhetően. Bő egy órán át egy jobb szamurájfilm csendesen elnyúló jelenetét idézte a szeánsz – nem véletlenül.
Bárkay Tamás
2013. április 27.
Mozaik
gasztronómia
Keverje a gyümölcsöt a szezonnal!
Mautner Zsófia egy tavaszias hangulatú gyömbéres-almás-epres pitét készít, de aki nem ezt a kombinációt szeretné kipróbálni, az színezze saját ízlése szerint a könnyen megjegyezhető alapreceptet, szezontól vagy hangulattól függően bármilyen gyümölcs-töltelékkel.
2013. április 25.
Mozaik
gasztronómia
Gyömbéres-almás-epres pite
Könnyen megjegyezhető alaprecept, variálható gyümölcsökkel: Mautner Zsófia tavaszias hangulatú gyömbéres-almás-epres pitét készít.
2013. április 25.
Videó
szerda
Uj Péter: Kocsmai stílus
Uj Péter
2013. április 24.
Vélemény
sztárok
Ezzel a népszerű diétával marad karcsú a híres modell
Napjaink egyik legkeresettebb modellje, a színészként is dolgozó Rosie Huntington-Whiteley (26) állítása szerint a saját receptjei alapján készülő leveseknek és turmixoknak köszönheti vékonyságát.
2013. április 21.
Mozaik
zene
Mollban édesebb
Elhiszi-e ön, hogy a moll jellegű, szelíden hullámzó muzsikaszó mellett édesebbnek tűnik az édes? Hogy a disszonáns, gyors melódiák hallgatása közben savanyúbb a savanyú, szaggatott ritmusú dallamok mellett sósabb a sós? Mi speciel álmunkban sem hittük, de a minap elindult Magyarországon egy különös kísérlet, amelynek némileg mögé nézhettünk, és most azt mondjuk: miért is ne?
Bárkay Tamás
2013. április 20.
Mozaik
gasztronómia
Elkapkodták az elefánttrágyás sört
Két kézzel kapkodtak az elefánttrágyás sör után Japánban. A svájci nevű, ám japán Sankt Gallen serfőzde itala percek alatt elfogyott piaci premierjén.
2013. április 18.
Mozaik
gasztronómia
Horrorisztikus tortákat készít egy cukrász
Ijesztő süteményeket árul egy brit cukrászat: a tortákat szokványos virágdíszek és egyszínű marcipánbevonat helyett cigarettacsikkekkel és véres testrészekkel dekorálják.
Puskás Anikó
2013. április 14.
Mozaik
rivalda
Cézár tintája
– Gyerekként hagytam el az országot. Amikor visszajöttem, próbáltam meggyőzni a környékbeli gazdákat, hozzunk létre valamit közösen. Olyan bizalmatlanok voltak, hogy kénytelen voltam egyedül belevágni – mutat körbe birtokán Stefan Csaszar, a Cezar pincészet tulajdonosa.
Szabó Edit
2013. április 13.
Mozaik
alkohol
A só csak show
A só és a citrom csupán a szertartás része, igazán hozzáértő ezek nélkül issza a tequilát. Lehűteni sem kell, szobahőmérsékleten a legjobb fogyasztani, mert a hideg lefojtja az ízlelőbimbókat – világosít fel Keresztes Ferenc bárséf, a 2010-es barcelonai Tequila Kupa győztese.
Inotai Edit
2013. április 11.
Mozaik
gasztronómia
Jégre tett fogások
Ehetnénk akár igazi halat is. A halkereskedő arra buzdítja a pultja előtt bizonytalankodókat, kérdezzenek nyugodtan, és ne meneküljenek a szupermarketek mirelit halrudacskáihoz.
2013. április 10.
Mozaik
rivalda
Egyszeri tálalás
Van is étterme, meg nincs is, vendéglátós is, meg nem is. Egy biztos, Pajor Pál (képünkön) szeret és tud főzni, sokak örömére – most éppen budapesti lakáséttermében. A barátai által Palinak szólított harminckilenc éves séf azonban addig nem tudta, hogy kedvére való a főzés, amíg hosszabb időre nem került be egy konyhába. Ez utóbbi egy vendéglátó-ipari szakközépiskolában volt, ide szülei unszolására jelentkezett.
2013. április 06.
Mozaik
pálinka
Nyolcszáz pálinka vár zsűrizésre Gyulán
Mintegy nyolcszáz hazai és külföldi pálinka zsűrizése kezdődött el csütörtökön Gyulán. A XIV. Kisüsti Pálinka Fesztivál alkalmából meghirdetett magyar pálinkák versenyére 373 minta érkezett, a nemzetközi mezőnyben 413 párlat indul.
2013. április 04.
Mozaik
életmód
Toplistás reggelik
Új keletű divatja lett a reggelizésnek, bár a magyar vendégek konzervatívak a reggeli menük terén.
Sándor Tünde
2013. április 04.
Mozaik
gasztronómia
Tea, ahogy kevesen ismerik
2013. április 04.
Mozaik
egészség
Egészséges ünnep
Idén a zsidó pészahot bevezető szédereste megelőzi a keresztény húsvétvasárnapot, de az ünnepi készülődés nagyjából egyszerre kezdődik. Ilyenkor a diétázók és a fogyókúrázók is fellélegezhetnek, hiszen nyugodtan ehetnek mindenből.
2013. április 01.
Mozaik
22
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól