hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Gasztronómia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
fesztivál
Határtalan ízorgia
Fűszeres lekvár. Vagyis nem lekvár, pedig édes. Meg sós is, savanyú is, és leginkább csípős. Ételízesítőnek tömény, köretnek túl híg, a mártásnál viszont sűrűbb. Az indiai származású chutney (csatni) – a szó egyszerűen szószt jelent – önmagában élvezhetetlen, ízei a húsok és köretek egyvelegében bontakoznak ki.
Sándor Tünde
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
A csicsóka és a paszternák reneszánsza
Nincs új növény a nap alatt, csak olyan, amit újra vagy végre felfedez magának a konyhaművészet. Az éttermek és a cukrászdák ajánlatait böngészve bizony még sokan felkapják a fejüket, ha tonkababot, turbolyát, batátát vagy éppen ibolyát tartalmaz egy étel.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
A hús és a nagy zöld tojás
Jó idő, barátok, hangulat, hűtött italok – a grillezés örömei. Nehezen gyulladó faszén, füst a fejbe, szétesett halfilé, félig nyers kolbász, hirtelen pernyévé perzselt tarja – a grillezés árnyoldalai. A népszerű műsorvezető szakács alacsony hőn hosszan grillezett finomságokat ajánl főzőbemutatóján.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Bővülő étlap
Több kiállító, kiemelt tematika, neves szakmai előadók és nívós bemutatók, hozzáadott érték a változatlan belépődíjért – Nemes Richárd, a Gourmet Fesztivál 2013 projektvezetője szerint sűrűbb és sokszínűbb lesz az idei rendezvény.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Eper – és mér
Paradicsom, méz, gomba, tojás, vaj, saláta és ponty után a based on pig (bop) autonóm kutatócsapata az epret fogja ízeire szedni nyílt színen pénteken. A budapesti étkezési kultúrát sajátos kutatási módszerekkel vizsgáló vegyes felvágott csapatban önkéntes városi nomádok, művészek, statisztikusok és dietetikusok állítják szokatlan megvilágításba a hétköznapi konyhai alapanyagokat.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Fröccs és fekete
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Padlizsánpárbaj
A Gourmet Fesztivál gasztroszínpadán a szokásos kiélezett, barátian vérre menő séfpárbaj témája idén a tojásgyümölcs, alias padlizsán. Segal Viktor és Bíró Lajos készíti párhuzamosan, a közönség kóstol és dönt.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Spárgát vegyenek!
Vegyünk, de zöldet vagy fehéret? Attól függ, mire használjuk, mert egyébként ugyanaz a növény. A zöld spárga hajtásai a föld felett, napfényen növekedtek, íze üde, kissé vad, enyhén kesernyés. A felkupacolt föld alatt nevelt fehér spárga Nyugat-Európában dívik leginkább, ennek vastagabb szárát nem éri a napfény, ezért íze lágyabb, földesebb, textúrája puhább.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Utolsó fogás
Az egészségtudatos táplálkozás igénye tagadhatatlanul a házi és kézműves termékek felé terelte a keresletet. Az első Fragola fagylaltozó jó híre is szélsebesen terjedt el az ínyencek körében: a Nagymező utcában két éve nyílt, kézműves főzött fagylaltot kínáló műhely termékeit idén már hat üzlet és több viszonteladó kínálja. Török Balázs, a franchise tulajdonosa ízmesteri minőségében is ügyel a folyamatosan megújuló választékra, az egyenletesen magas minőségre.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Vad tibeti jak farka gulyásosan
Eredetileg a gulyás tömény húsétel volt, és nem is gulyásnak hívták, hanem csak húsnak. Persze maguk a gulyások normális esetben lebbencset vagy tarhonyát szoktak volt főzni, húst legfeljebb akkor, ha valamelyik jószág a lábát törte, vagy a villám belecsapott, ami akkoriban is éppúgy ritkaságszámba ment, mint manapság.
2013. május 29.
Mozaik
rivalda
Kadarka tarkabarka
„Egy kis kadarka segít a bajba, máris nem vagyok zavarba” – dalolja Bunyós Pityu, aki – ki gondolná? – bokszolóból lett a magyar lakodalmas zenei szcéna Lemmy Kilmistere, manapság pedig az egyik legnézettebb televíziós félvalóságshow megbecsült szereplője. Hiszek Bunyós úrnak, mert a kadarka tényleg segít a bajba’.
2013. május 28.
Mozaik
borászat
'Szerény borral kínállak, íme'
A szekszárdi borvidék széles választékából kaphatott ízelítőt az a borrajongó, aki május huszonnegyedikén ellátogatott a Petőfi Irodalmi Múzeum dísztermében a Szekszárd Borvidék Nonprofit Kft. jóvoltából megrendezett Borok és Borászok Szekszárdról című rendezvényre.
2013. május 27.
Mozaik
gasztronómia
Dühös a sör, és boldoggá tesz
2013. május 23.
Mozaik
gasztronómia
Mi nem cicis lányokkal támasztjuk meg
2013. május 16.
Mozaik
gasztronómia
Mi nem cicis lányokkal támasztjuk meg
Már a sör fölött is átvette a hatalmat a nagytőke, de szerencsére egyre több helyen ihatunk kézműves söröket, melyeknek nem a marketing, hanem az íz az erősségük, állítja Bart Dániel, söríró.
2013. május 16.
Videó
rivalda
Zöldséges izgatás
Néha ízeket kíván meg, néha meg színeket. Amikor épp a narancssárgára volt „rákattanva”, Bede Anna fogott egy édeskés ízű, japán Hokkaidó-tököt, és megpucolta. Aztán vett némi kókusztejet, pár izgalmas fűszert, és mindebből csinált egy isteni thai curryt. A receptet megosztotta a blogján, amelynek bejegyzéseitől lassan hat éve fut össze a nyál internetes olvasótábora szájában.
2013. május 12.
Mozaik
gasztronómia
Élesztő! Itt a libanoni palacsinta
A katayefet Libanonban ramadánkor készítik, Mautner Zsófia szerint ez a világ egyik legzseniálisabb desszertje, ezért elkészíti a saját változatát, ricottával, szirup nélkül...
2013. május 09.
Mozaik
gasztronómia
Katayef, a libanoni palacsinta
A katayefet Libanonban ramadánkor készítik, Mautner Zsófia szerint ez a világ egyik legzseniálisabb desszertje, ezért elkészíti a saját változatát, ricottával, szirup nélkül...
2013. május 09.
Videó
gasztronómia
Fagyizzon féláron a Fagylalt Napján!
Ma rendezik hazánkban a fagylalt napját, amelyen a részt vevő cukrászdák fél áron kínálják jeges finomságaikat. A rendezvényhez országszerte csaknem 70 cukrászda és fagyizó csatlakozott.
Veres Dóra
2013. május 08.
Mozaik
húsvét
Százkilós húsvéti kalácsot sütöttek Csitában
Százkilós kalácsot sütöttek a szibériai Csita városban az ortodox húsvét alkalmából.
2013. május 05.
Mozaik
21
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól