hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Gasztronómia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Bisztrókonyha felsőfokon
A Baldaszti Cafe&Bar Budapest egyik legelegánsabb részén, az Andrássy út elején működik. A belső térbe lépve a fehér fa, a fém és az üveg szentháromságára épülő dizájn fogadott bennünket egészen addig, amíg elég gyorsan át nem építették. Szinte alig léptünk ki, pár hét múlva máris robogott tovább a hely a legújabb belsőépítészeti trendek felé, miközben a konyhán is különös metamorfózisokra lettünk figyelmesek. Ottjártunkkor még csak a szemfülesek, később pedig a nagyközönség is értesülhetett róla, hogy a Babel korábbi séfje, a cégcsoporthoz tavaly átigazolt Pesti István főz az Andrássy úton.
2013. augusztus 12.
Mozaik
repülés
Ezért nem szeretjük a repülőn felszolgált ételeket
Nem a felszolgált étellel van a gond, egyszerűen arról van szó, hogy több mint 9000 méteres magasságban megváltozik megváltozik az ízlelőbimbóink működése.
Veres Dóra
2013. augusztus 12.
Mozaik
rivalda
Derelyés döntés
– Tényleg plusz egy órát hagyod még ázni a csontokat? – kérdezi Brüsszel Oslótól. És ez csak egy abból a sok száz félmondatból, amelyet ötnapos budapesti továbbképzésük alatt a világ tizenhét pontján szolgálatban lévő magyar külügyi szakácsok váltanak egymással.
2013. augusztus 11.
Mozaik
rivalda
Mentes másként
Újabb tételt húzhatnak le a bűnök listájáról a cukorbetegek, inzulinrezisztensek, fogyókúrázók vagy egészségesen étkezők. Egyre több cukrászda kínál ugyanis cukormentes süteményt, tortát. Ezeket az édességeket, ha megfelelően készítik el, nem használnak hozzá finomított cukron kívül fehér lisztet, mesterséges adalékot vagy tartósítószert, akkor a szénhidrátot és kalóriát számolók is bátran elmajszolhatnak belőle egy szeletet – mondjuk uzsonnára.
Szemere Katalin
2013. augusztus 10.
Mozaik
gasztronómia
Kitartóan ragaszkodó
Kevés olyan étterem van Magyarországon, ahol szinte teljesen ellentétben áll egymással az, amit a környezet sugall, és az, ami a tányérokra kerül. A budai Vár egyik középkori műemlék épületében – ódon és meglehetősen nyomasztó díszletek között – hosszú évek óta működő, kiegyensúlyozott minőségű konyhát vivő Alabárdos viszont ilyen.
2013. augusztus 09.
Mozaik
gasztronómia
Ilyen az ország diétás tortája
Angyal Gábor
2013. augusztus 07.
Mozaik
gasztronómia
Csajos és habos az ország cukormentes tortája
A cukorbetegek is bátran fogyaszthatják Magyarország Tortáját, az idén ugyanis kétféle süteményt is készítettek a cukrászok az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.
Veres Dóra
2013. augusztus 07.
Mozaik
gasztronómia
Vissza a jövőbe
Retúrjeggyel távozott és tért vissza Mogyorósi Gábor séf a Hegedűs Gyula utcába. A Laci-vállalkozások frissen nyíló egységében, a bazilika melletti Laci?Pecsenyében is főzött egy darabig, de utána usgyi vissza a jól megszokott műhelybe. Úgy sejtjük, nem csak a vendégek örömére.
2013. augusztus 07.
Mozaik
gasztronómia
Nagylábon a Nagykörúton
A Royal Szálló oldalában helyet foglaló pesti Bock Bisztró a márkanév megalapozójaként 2004 óta működik, és Bíró Lajos vezényletével magabiztosan diktálja a tempót az új versenyzőknek.
2013. augusztus 05.
Mozaik
Nagy-Britannia
Sütivel a depresszió ellen
Fekete, kutyát ábrázoló macaronok, sötétszürke mézeskalács szívek, fekete rózsával díszített muffin – a nem mindennapi sütik célja, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy a különböző lelki betegségekről nem kínos beszélni, sőt. Inkább az a baj, hogy hallgatunk róla. Emma Thomas ezért életre hívta a Depressziós Sütiboltot, ahol szomorkás hangulatú süteményeket árul, a bevételt pedig olyan alapítványoknak adja, akik a sütéssel, mint terápiával kezelik a különböző mentális betegségben szenvedőket.
Veres Dóra
2013. augusztus 05.
Mozaik
borászat
Tűzkő az alvó vulkánokon
Ez itt a vulkánok birodalma, hát miért nem szítjuk fel újra a tüzet? – tette fel a kérdést Kolonics Károly somlói borász egy szép napon. Az ország legkisebb borvidéke hiába bővelkedik meglepetésekben, hiába páratlan a hegy tetejéről nyíló panoráma, és a bor is hiába jó, ha a girbegurba utak mellett épült takaros pincékbe alig tér be valaki.
Szabó Edit
2013. augusztus 04.
Mozaik
rivalda
Kánkán a fogak között
2013. augusztus 03.
Mozaik
programajánló
A lecsó lesz a főfogás a hétvégén Szentendrén
Egyebek mellett francia, baszk, szerb és magyar lecsókülönlegességekkel várják a vendégeket ezen a hétvégén a szentendrei Dumtsa Korzón - mondta el az MTI-nek a program szervezője.
2013. augusztus 02.
Mozaik
Nagy-Britannia
Készítői is tartanak a Lángoló pokoltól
Egy brit étterem szolgál jelenleg a világ legcsípősebb szendvicsével, amely számszerűsítve 2,3 millió scoville erősségű. Ennél talán többet mond, hogy duplakesztyűben kell készíteni "önvédelemből".
2013. augusztus 02.
Mozaik
gasztronómia
Keleti csúcsok
A tavaly nyitott debreceni étterem vállaltan lett a környék első igazi elegáns, kifinomult szervizű helye, ám ezt a pozíciót gyorsan igyekeztek is némileg áthangolni, amikor ebédmenüt, kedvezményes árú debreceni menüt, uzsonnát kezdtek kínálni, hogy a tartózkodóbb vendégeket is becsalogassák az étterembe. Lássuk, milyen pályát futottak egy év alatt.
2013. augusztus 02.
Mozaik
gasztronómia
Dunsztja van! Így készül a paprikalekvár
2013. augusztus 01.
Mozaik
gasztronómia
A csend élét enni
A patinás római képtárak csendéleteit bámulva az ember eltűnődik, ették-e ezeket az ételeket egyáltalán, vagy csak lepingálták őket. Pizzát például alig látni. A Fausto’s egy ilyen képtár, és most az egyszer a festmények ehetők. Ráadásul bővül és költözik is a lassan húszéves étterem.
2013. július 31.
Mozaik
gasztronómia
Fesztelen harmónia
A Budapest belvárosában, az üzleti és turistanegyed határán, a Vigyázó Ferenc utcában megbúvó Mákban szinte napra pontosan egy éve séfváltás történt. Azóta egy fiatal és mégis sokat tapasztalt nő visz – ami pedig Budapesten bizony elég ritka – izgalmas, érdekes nemzetközi színvonalú konyhát.
2013. július 29.
Mozaik
rivalda
Félistenek habverővel
Mikor megbukott cukrászvizsgáján, akkor sem jutott eszébe, hogy feladja dédelgetett tervét, a saját cukrászda létrehozását. A gyerekkori álmok azért vannak, hogy valóra váltsák őket: pláne, ha ilyen édesek. Sallay Fanni (alsó képünkön), a Cake Shop 26 éves tulajdonosa pedig nem ismer lehetetlent, ha süteményről van szó.
2013. július 28.
Mozaik
gasztronómia
Határok nélkül
Ezért érdemes étterembe járni. Már a Baldaszti’s átmeneti konyhája (Kitchen) is elég biztató volt tavaly a Budavári Sikló és a Várkert Bazár között negyedúton, virágos leveseit és rafinált desszertjeit nehéz feledni, de úgy tűnik, a helyén nyílt bisztróborbár is okosan megtalálta a helyét a fővárosi menüsorban.
2013. július 26.
Mozaik
18
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól