hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“2013-05-29”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
fesztivál
Bővülő étlap
Több kiállító, kiemelt tematika, neves szakmai előadók és nívós bemutatók, hozzáadott érték a változatlan belépődíjért – Nemes Richárd, a Gourmet Fesztivál 2013 projektvezetője szerint sűrűbb és sokszínűbb lesz az idei rendezvény.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Eper – és mér
Paradicsom, méz, gomba, tojás, vaj, saláta és ponty után a based on pig (bop) autonóm kutatócsapata az epret fogja ízeire szedni nyílt színen pénteken. A budapesti étkezési kultúrát sajátos kutatási módszerekkel vizsgáló vegyes felvágott csapatban önkéntes városi nomádok, művészek, statisztikusok és dietetikusok állítják szokatlan megvilágításba a hétköznapi konyhai alapanyagokat.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Fröccs és fekete
2013. május 29.
Mozaik
2013-05-29
Goulache Lyonnaise
Mitől gulyás a gulyás? Hús és paprika a lényeg, vallja Hamvas Zoltán, az Onyx étterem igazgatója. Hihetünk neki: Széll Tamás séfet ő készítette fel az idei Bocuse d’Or versenyre, ahol többek között a minibográcsban szervírozott gulyással győzték meg a zsűrit és főzték le a rangos ellenfeleket.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Padlizsánpárbaj
A Gourmet Fesztivál gasztroszínpadán a szokásos kiélezett, barátian vérre menő séfpárbaj témája idén a tojásgyümölcs, alias padlizsán. Segal Viktor és Bíró Lajos készíti párhuzamosan, a közönség kóstol és dönt.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Spárgát vegyenek!
Vegyünk, de zöldet vagy fehéret? Attól függ, mire használjuk, mert egyébként ugyanaz a növény. A zöld spárga hajtásai a föld felett, napfényen növekedtek, íze üde, kissé vad, enyhén kesernyés. A felkupacolt föld alatt nevelt fehér spárga Nyugat-Európában dívik leginkább, ennek vastagabb szárát nem éri a napfény, ezért íze lágyabb, földesebb, textúrája puhább.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Utolsó fogás
Az egészségtudatos táplálkozás igénye tagadhatatlanul a házi és kézműves termékek felé terelte a keresletet. Az első Fragola fagylaltozó jó híre is szélsebesen terjedt el az ínyencek körében: a Nagymező utcában két éve nyílt, kézműves főzött fagylaltot kínáló műhely termékeit idén már hat üzlet és több viszonteladó kínálja. Török Balázs, a franchise tulajdonosa ízmesteri minőségében is ügyel a folyamatosan megújuló választékra, az egyenletesen magas minőségre.
2013. május 29.
Mozaik
fesztivál
Vad tibeti jak farka gulyásosan
Eredetileg a gulyás tömény húsétel volt, és nem is gulyásnak hívták, hanem csak húsnak. Persze maguk a gulyások normális esetben lebbencset vagy tarhonyát szoktak volt főzni, húst legfeljebb akkor, ha valamelyik jószág a lábát törte, vagy a villám belecsapott, ami akkoriban is éppúgy ritkaságszámba ment, mint manapság.
2013. május 29.
Mozaik
2013-05-29
Örömfőzés
2013. május 29.
Mozaik
3
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól