hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“étterem”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Határok nélkül
Ezért érdemes étterembe járni. Már a Baldaszti’s átmeneti konyhája (Kitchen) is elég biztató volt tavaly a Budavári Sikló és a Várkert Bazár között negyedúton, virágos leveseit és rafinált desszertjeit nehéz feledni, de úgy tűnik, a helyén nyílt bisztróborbár is okosan megtalálta a helyét a fővárosi menüsorban.
2013. július 26.
Mozaik
gasztronómia
A hely szelleme
Nem egyszerű vállalkozás manapság Magyarországon fine dining éttermet üzemeltetni. A kifinomult tányérok, a kis adagok és a művészi tálalás nem mindig találkozik a közízléssel, ráadásul árban is nehéz versenyezni a divatossá váló bisztrókkal.
2013. július 24.
Mozaik
gasztronómia
Mesés feszengés
Válságban a luxusmárkák futnak rendesen, de ezzel együtt nem könnyű a krém legtetején maradni az olvadozó éttermi mezőnyben. Miguel Rocha Vieira ötödik éve vezeti a Ráday étteremutca kakukktojás fine dining egységét, ami idén negyedszerre is megkapta a fényes Michelincsillagot. Masszívan őrzik a státuszt és a minőséget is.
2013. július 22.
Mozaik
gasztronómia
Magyarul beszélő nemzetközi
Hétköznap esti telt házba lépünk, talán köszönhetően Széll Tamás népszerűségének is, amit azzal a gasztrotörténeti teljesítményével ért el, hogy 2013-ban először magyar séf helyet szerzett magának a legendás lyoni szakácsverseny, a Bocuse d’Or legjobbjai közt. És még inkább köszönhető azoknak a külföldieknek, akik kíváncsiak a magyarként elsőként Michelin-csillagig jutott séfpáros kreációira.
2013. július 19.
Mozaik
rivalda
Öleli a fűszereket
„A profit nem érdekel! Csak az érdekel, hogy a legjobb legyek!” Teleky Zoltán száját gyakran hagyják el efféle mondatok. A 35 éves pécsi férfi bosszantó magabiztosságát ismerősei megszokták. Aki jártas a város vendéglátásában, nem vitatja: Telekynek van oka a magabiztosságra. Az általa tíz hónapja beindított Zsolnay étterem az egyik legjobb lett a régióban.
Ungár Tamás
2013. június 01.
Mozaik
autó
Autóstul rontott az étterembe - videó
Puskás Anikó
2013. május 17.
Mozaik
Németország
Nálunk terjeszkedne a német gyorsétteremlánc
A már meglévő egy egysége mellett további kettőt nyitna Magyarországon a legnagyobb német csirkeételekre szakosodott gyorsétteremlánc, a Wienerwald.
Marnitz István
2013. március 20.
Gazdaság
Budapest
Marad a két Michelin-csillag Pest fölött
Ismét kiérdemelte a Michelin egycsillagos minősítését a budapesti Costes és Onyx étterem; a világ legelismertebb gasztrokalauza csütörtökön jelentette meg 2013-as európai kötetét.
Gergely Márton
2013. március 14.
Mozaik
Nagy-Britannia
Gyöngyöt talált ételében
A legtöbb ember felháborodik, ha idegen tárgyat talál ételében, egy másnapossággal bajlódó férfi Nagy-Britanniában azonban nagyon megörült leletének: igazgyöngyöt rejtett egy kagyló. A férfi a gyöngyöt kis híján lenyelte.
Veres Dóra
2013. február 25.
Mozaik
gasztronómia
A Costes lett a 2012-es év étterme
A Costest választották meg az 2012-es év éttermének, így a budapesti vendéglő 2009 után már másodszor nyerte el Dining Guide-díjat, a hazai vendéglátás egyik legrangosabb elismerését.
Veres Dóra
2013. február 18.
Mozaik
gasztronómia
Falánk idegenek a nappaliban
Úton az első helyszín felé kis izgalom lesz úrrá rajtunk. Azért mégis csak egy vadidegen nappalijába készülünk belépni, hogy ott az általa készített ételt és italt elfogyasszuk olyanokkal, akikkel még soha az életben nem találkoztunk.
Veres Dóra
2013. február 18.
Mozaik
rivalda
Éhes vándorok a nappaliban
Képzeljük el, amint a nappalinkban, kertünkben vagy padlásunkon egyszerre csak színes forgatag terem. Duruzsolnak, csevegnek, poharak koccannak, evőeszközök csilingelnek. Lehetne ez egy szokványos családi ünnepség. Csakhogy ebben az esetben zömében idegenekkel népesül be otthonunk. Mi ez?
2013. február 16.
Mozaik
Japán
Egy szem rizst sem hagyhat meg a vendég szigorú étteremben
Megbünteti vendégeit egy étterem Japánban, ha nem eszik meg az utolsó falatig az ételt - adta hírül a Yahoo amerikai hírportál.
2013. február 15.
Mozaik
USA
Kedvezményt ad egy étterem a jól viselkedő gyerekekért
Magatartási kedvezményt ad egy étterem az Egyesült Államokban: levon a számlából, ha a vendégek gyerekei jól viselkednek.
2013. február 11.
Mozaik
turizmus
Már féláron se futja torkoskodni
Míg az első, 2006-os évben 500 étterem csatlakozott a Torkos Csütörtök rendezvényhez, addig számuk 2009-2011-re 1300-ra nőtt. Azóta viszont visszaesés tapasztalható: idén 839 egység várta garantáltan 50 százalék kedvezménnyel a vendégeket.
Marnitz István
2013. február 04.
Gazdaság
rivalda
Fél áron pörgő asztalok
A hajó áll, az étterem megy – így foglalta össze felszolgálónk a dolog lényegét az e heti torkos csütörtökön. És valóban: ahogy lassan besötétedett a Lánchíd mellett, egyre mélyebben nézett a pálinkáspohár fenekére a Vén hajó étteremben két asztalra tőlünk helyet foglaló, felváltva oroszul és magyarul beszélő férfi-asztaltársaság.
Szőcs László
2013. február 02.
Mozaik
szilveszter
A magyarok egy százaléka vacsorázik étteremben szilveszterkor
A magyarok nagy többsége, 92 százaléka aktívan ünnepli az újév beköszöntét - írta az Ipsos az MTI-hez szombaton eljuttatott közvélemény-kutatásában.
Hajba Ferenc
2012. december 29.
Belföld
élelmiszerbiztonság
Hormonkezelt csirke a KFC-ben és a McDonald's-ban
Komoly visszaélésekre derített fényt a KFC és a McDonald's kínai csirkehús-beszállítóinál az ország központi televíziója, a CCTV: az állatokat folyamatosan etetik, növekedési hormonokkal és antibiotikumokkal kezelik. A két ismert gyorsétteremlánc együttműködést ígér.
Marnitz István
2012. december 19.
Gazdaság
vendéglátás
Lefőzte a világot
Főzni és világot látni: mindig is ez a két dolog vonzotta Hervé Aubryt. Mindkét álma teljesült, hiszen már harminc éve dolgozik séfként francia nagykövetségeken – tavaly szeptember óta Budapesten.
Pócs Balázs
2012. november 17.
Mozaik
rivalda
Lazítás a verandán
Amuse bouche-nak, azaz harapásnyi, vacsoraindító kóstolónak lazacrillette, vagyis egyszerűen: pástétom. Majd tapastriótálak jönnek: csigaragu, füstölt libamell, marinált lazac. Főételnek szárnyasvariációk, mondjuk csirkemájjal, szalonnával töltött fürj, savoyarde burgonyával, házi szilva-birsalma chutney-val. Ráadásul a kertben szüretelt saját gyümölcsből. Desszertnek pedig sajttorta, csokoládémousse, no meg a rendkívül divatossá lett (miért minden vendégségben ezt kapjuk?), a jó régi, édes teasüteményt idéző, csak éppen színkavalkádban szervírozott macaron. Chateau du Rouët rozéval öblítjük, évente 320 napon át érlelte napfény a szőlőjét.
Szőcs László
2012. október 27.
Mozaik
7
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól