hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztronomia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
rivalda
Sódar, culatello, serrano, iberico
Érzi az illatát? – kérdi Roberto Zannoni Párma környéki sonkamester, és az orrom alá dug egy lócsontból készült nyársat, amelyet előtte beledöfött a culatellóba. Hogy mi a culatello? Természetesen sonkafilé, amely a sonka „szívéből” készül, se csont, se zsír nincs benne.
2012. május 12.
Mozaik
Oroszország
Elhűlt a leves, elviharzott otthonról - egy hónapig éhezett
Elhűlt leves miatt kiviharzott otthonából és csaknem éhen halt egy férfi Oroszországban.
Veres Dóra
2012. május 09.
Mozaik
alkohol
A Durbints sógorhoz semmi köze
Nagyot nézett az almatermesztő a Fejér megyei Válon, amikor három fiatal városi nő (együtt sincsenek százévesek) egyszer csak beállított, és közölte: ők bizony magyar cidert készítenének, például az ő almájából...
Szőcs László
2012. május 05.
Mozaik
gasztronómia
Így készül a focaccia és a farinata
Angyal Gábor
2012. május 04.
Mozaik
gasztronómia
Olasz gasztrotúra: hogyan készül a focaccia és a farinata?
A Chili a szembe stábja az olasz Liguriába, azon belül Cinque Terrére utazott, hogy a helyi specialitásokat kipróbálja Mautner Zsófiával. A túrából 6 videó készül, az első részben Alberto, az argentin származású pék mutatja be, hogyan készül a két jellegzetes tészta, a focaccia és a farinata. Készítette: Szemere Katalin, Vörös Eszter, Perjéssy Gábor
2012. május 04.
Videó
gasztronómia
Kínai gyors, de nem a sarki büféből
Ismét játszunk! Küldjék be receptjeiket, a legjobb ötlet ugyanis főzőtanfolyamot ér a Séfparádé Főzőiskolában! A mai epizódban Mautner Zsófia wokos sertésszűzet süt kaliforniai paprikával és uborkával, egy olyan kínai húsos ételt, melyben frissek a zöldségek, és nem merül el minden a túl édes, keményítős szószokban.
2012. április 27.
Mozaik
gasztronómia
Az étel értelme
A rendszerváltás a konyhákban is lassú, mint a nagybetűs életben, az éttermekben és a családi konyhákban is megváltozott az élet.
Hompola Krisztina
2012. április 27.
Mozaik
színház
A pincér után a színész jön
Itt nincs függöny, és a csengő sem jelzi a darab kezdetét. Senkire se pisszegnek rá, ha elkezd mozogni a székén. Sőt egyenesen biztatják is. Akkor sem szólják meg, ha előadás közben eszik és iszik.
2012. április 27.
Archívum
Franciaország
Gasztroturistáknak: közvetlen járat Lyonba!
Örülhetnek a gasztroturisták, a vállalkozók és a síelők is: június 19-től hetente kétszer Lyonba is repül majd az Air France!
2012. április 26.
Gazdaság
rendőrség
'Csúszósalátáért' 900 ezer forintnyi büntetés
Ezernyolcszáz forint értékű "csúszósaláta" miatt kapott 900 ezer forintnyi büntetést egy közlekedési rendőr Svédországban.
Veres Dóra
2012. április 26.
Mozaik
rivalda
Csendet, főzök!
Éjszakánként felidézi, mit szolgáltak fel vacsorára, és néha azon rágódik, hogy valamit jobban is csinálhattak volna. Bernard Vaussion ilyenkor álmatlanul forgolódik, aztán másnap kezdődik minden elölről.
Pócs Balázs
2012. április 21.
Mozaik
gasztronómia
Igazi sznob vacsora egy lakásétteremben
Angyal Gábor
2012. április 20.
Mozaik
gasztronómia
Sznob vacsora egy lakásétteremben
A KitchenArt lakásétteremben jártunk, ahol Bernáth József főzött az ismeretlenül összejött tízfős társaságra. A fiatal szakácstehetség Lyonban és Londonban a legnagyobb francia séfeknél dolgozik már évek óta, többek között a 27 Michelin-csillagos Joel Robuchonnál. Megnéztük, hogyan is zajlik egy ilyen vacsora. Készítette: Szemere Katalin, Vörös Eszter
2012. április 20.
Videó
irodalom
Minden sorozat halálra van ítélve
Mi a magyar? A kérdésre a választ hazafias kalandregénnyel keresi az író. Mi a humor ma?Ez meg az egyetlen stand upos nőt érdekli. Lehet, hogy minden sorozat véget ér egyszer, de a páros interjúk egyelőre folytatódnak.
Kelen Károly
2012. április 20.
Kultúra
Norvégia
Rénszarvas százhúszas tempóban
A népek közötti különbségek a fehér asztalnál kezdődnek. Pár évvel ezelőtt, Norvégiában járva, ottani idegenvezetőnk döbbenten vette tudomásul, hogy a hazájába látogató olasz turistacsoport tagjai nem Bergen múzeumait száguldozták végig délidőben, hanem beültek egy halvendéglőbe.
2012. április 14.
Mozaik
gasztronómia
A vinotéka a sznobkocsma?
Gasztronómiai sorozatunkban Harmath Csaba borszakértő a fiatalok körében egyre népszerűbb budapesti borbárok közül mutatja be három kedvencét. Kiderül, hogyan kell csuklóból tekerni, mi az a Junibor, mennyit kell önteni egy jó pohárba, hogy behozza az árát.
2012. április 13.
Mozaik
rivalda
Képernyős tálalás
Risk, Freedom and Creativity – azaz kockázat, szabadság és kreativitás. Ez a címe annak a Barcelona szívében jövő februárig nyitva tartó kiállításnak, amely a világhírű El Bulli étterem és séfje egyedi gasztronómiai filozófiáját, ételkészítési módszereit, eszközeit, dizájndarabjait mutatja be.
Doros Judit
2012. április 10.
Mozaik
húsvét
Bárány a rolád, medve a hagyma
Tavasz ez már, az árokparton kikerics sárgállik, az erdők felől medvehagyma illatát sodorja a szél. – Minden ünnepnek megvan a maga színe. A húsvét tarkaságában a zöld a legerőteljesebb – mondja Jenei Tamás a Capriccio lakásétterem séfje.
Szabó Edit
2012. április 07.
Mozaik
gasztronómia
Last minute húsvéti kalács
2012. április 06.
Mozaik
húsvét
Last minute húsvéti kalács
Mautner Zsófia az utolsó pillanatban is bárhol beszerezhető egyszerű alapanyagokból, egy kezdő kalácssütögető számára is könnyen elkészíthető recept alapján süt egy sós és egy édes húsvéti kalácsot.
2012. április 06.
Videó
33
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól