hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztro”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Forró vizet a tésztára! Zsófi újra versenyre hívja nézőit
Mautner Zsófia megint az ételünkkel játszott: összehozta a citromot a spagettivel és a zöldborsóval. Ha Ön jobb receptet is el tud képzelni a három alapanyag (citrom, zöldborsó, ricotta) és három további szabadon választható élelmiszer, valamint az otthon található alapélelmiszerek felhasználásával, akkor ossza meg velünk és nyerje meg a 'Játssz az ételeddel' ajándékait! Receptjét írja a kommentekhez, a VIDEÓ ALÁ!
2011. május 28.
Mozaik
Balaton
Zöld halászlét mindenkinek, avagy pontyot pont most!
Méltatlan, ahogy a halakkal bánunk Magyarországon, talán csak Baja környékén becsülik meg az ízletes és egészséges halhúst - okultunk Mautner Zsófi társaságában a Kistücsökben. Azért a Balatonon is találtunk olyan éttermet, ahol nem hekkel vakítják a vendéget. Nekünk egy 11 kilós ponty jutott, aminek mint kiderült, most van szezonja.
2011. május 15.
Mozaik
gyümölcs
Epersaláta spenóttal, kecskesajttal és aszalt tőzegáfonyával
2011. május 06.
Mozaik
gyümölcs
Színes frissítók: Mentás eper, Petrezselymes kiwi, Currys ananász
2011. május 06.
Mozaik
gasztronómia
Tarhonya 2.0 - profi konyhában küzd meg kihívóival Zsófi!
Spenótos-gyömbéres tarhonyarizottó a mai menü, a helyszín pedig a balatonszemesi Kistücsök étterem konyhája. Ha pedig jobb receptet is el tud képzelni a három alapanyag (tarhonya, spenót, gyömbér) és három további szabadon választható élelmiszer, valamint az otthon található alapélelmiszerek felhasználásával, akkor ossza meg velünk, és nyerje meg a 'Játssz az ételeddel' ajándékait!
2011. április 30.
Mozaik
borászat
Kaló Imre lett a Borászok Borásza
A Borászok Borásza címet az idén a szomolyai Kaló Imre nyerte el.
Gergely Márton
2011. április 29.
Gazdaság
fesztivál
Gasztrofesztiválok pénz nélkül
Nem lesz szükség pénzre a május ötödikén kezdődő budapesti Pálinkafesztiválon. Ingyen persze egyetlen tökipompost és cent szilvát – amely pálinka az idei fesztivál főszereplője lesz a belvárosban – sem adnak majd, ugyanakkor a bankjegyekkel bizonyosan nem lehet majd fizetni a rendezvényen, sem ételért, sem pedig italért.
Varga G. Gábor
2011. április 21.
Utazás
gasztronómia
Játssz az ételeddel: Zsófi azt hiszi, finomfőzelékkel labdába rúghat
Mautner Zsófinak most mi választottuk az alapanyagokat, de kiállta a próbát: finom lett a főzelék és bundás a kenyér. A gasztroblogger ezzel a NolTV-n újra párbajra hív minden szakácsot. Ki mit tud főzni a Zsófinak jutott alapanyagokból? Jelentős ajándék kecsegteti a győztest!
2011. április 02.
Mozaik
gasztronómia
Újabb pesti étterem kapott Michelin-csillagot!
Eredményt hirdetett a legszigorúbb étterem-kalauz. A Costes mellett már az Onyx is Michelin-csillagra büszkélkedhet.
Gergely Márton
2011. március 16.
Mozaik
gasztronómia
Játssz az ételeddel: a kihívás elől Zsófi egészen Prágáig menekül
2011. március 05.
Mozaik
szerda
UP: A Váncsa-piramis, avagy boldog, spicces, transzcendens férfiak
2004-ben, néhány hónappal azután, hogy Váncsa István első szakácskönyve (Ezeregy recept; Vince Kiadó, 2003) megjelent, életnagyságú bronzszobrot javasoltam állítani a szerzőnek. Most elolvastam a másodikat (Lakoma; Vince Kiadó, 2010), és sokkal nagyobb szobrot javaslok, vagy inkább obeliszket. Piramist. Diadalívet.
Uj Péter
2011. március 02.
Vélemény
gasztronómia
Mautner Zsófi eredményt hirdet, és elárulja, mit kérne utolsó vacsorára
Miklós Mihály pékségébe látogatunk el Mautner Zsófival, ahol kihirdetjük a "Játssz az ételeddel" első körének győztesét a számos érdekes receptet beküldő olvasónk közül. Zsófi nem csak az ötletektől, de a friss kenyértől is meghatódik, de azért ajánl egy receptet a ránk száradt kenyerek felhasználásához. Készítette: Szemere Katalin, Perjéssy Gábor
2011. február 19.
Mozaik
vendéglátás
Torkos Csütörtök lesz idén is
Idén is meghirdették a Torkos Csütörtököt, amikor a csatlakozó éttermekben féláron ehetnek-ihatnak a vendégek. Tavaly majdnem negyedmillióan torkoskodtak az akcióban részt vett 1300 vendéglátóhelyen. Az idei félpénzes vendéglői nap március 10-én lesz.
2011. január 28.
Gazdaság
gasztronómia
Mautner Zsófival kértünk egy receptet a legjobb étteremtől
A Balatontól nem messze található Chateau Visz nyerte el a Gösser Bock - Dining Guide díjat, így ez a "kastély" lett a 2010-es Év Étterme. A díjátadó gálán jártunk, ahol Mautner Zsófia, az egyik ítész kalauzolt minket, és két remek receptet is kaptunk az ország legjobb séfjeitől. Itt a Chili a szembe következő része!
2011. január 22.
Mozaik
vendéglátás
Somogyban van az ország legjobb étterme, itt a tízes lista
A Balatontól nem messze található Somogy megyei Visz településen lévő Chateau Visz étterem nyerte el a Gösser Bock - Dining Guide Díjat és lett ezzel az év étterme 2010-ben.
Gergely Márton
2011. január 20.
Mozaik
2010-12-16
A kalocsai érsek miseborától az egyre divatosabb jégborig
A Hajós-Bajai borvidéken azért lehet testes, nagy vörösborokat készíteni, mert a hosszú tenyészidejű fajták évről évre nagy biztonsággal és magas mustfokkal érnek be. Itt található a világon egyedülálló Hajósi pincefalu, amely már ma is a borturizmus egyik központja. Hazánkban ezen a borvidéken készítettek először jégbort, amely önálló desszertbor kategória Magyarországon.
Tanács István
2010. december 16.
Utazás
2010-12-16
Borajánló
Sümegi József „a magyar bor diplomatájaként” szinte mindenütt járt a világban, ahol bort termelnek, és ahol akár több évezredes tapasztalattal hódolnak az asztal örömeinek. E szerteágazó tapasztalatok birtokában is meggyőződése, hogy szülőföldje, a Felső-Bácska rendelkezik Magyarországon az egyik legjobb konyhával, a leggazdagabb ízválasztékkal. Halak, vadak, szárnyasok, kiváló sertés és marhahúsok kerülnek az asztalra – nem is csak karácsonykor, hanem az év során számos más ünnepi alkalomra – ezekhez ajánl Hajós-Bajai borokat az érsekcsanádi borász.
2010. december 16.
Utazás
2010-12-16
Étel és bor harmóniája
– De jó lenne most egy dunai halászlét enni! – Japánban, Thaiföldön gyakran gondolta ezt vágyakozva Cey-Bert Róbert Gyula gasztropszichológus, kommunikációs szakértő, a Magyar és a Nemzetközi Borakadémia tagja, aki ezerféle hallevest kóstolt szerte a világon, de mind közül a legjobbnak a bajai halászlét tartja. Kadarkát szeret inni hozzá a soltvadkerti Frittmann Testvérek Borászatból.
Tanács István
2010. december 16.
Utazás
2010-12-16
Hú, de jólesik!
A soltvadkerti Frittmann János, a borosszakmában a Duna Borrégió legismertebb szaktekintélye, 2007-ben az Év borásza megtisztelő cím nyertese nem magányos harcos. Bölcs patriótaként számon tartja a térség valamennyi hozzá hasonló szakmai igényességgel és alázattal tevékenykedő borászát, és azok minőségi borait is. Az alábbiakban jellegzetes karácsonyi és újévi ételekhez ajánl néhányat a Kunsági borvidék borai közül. A kunsági sztárborász mesél a szívügyének számító különleges alföldi fajtákról is.
2010. december 16.
Utazás
2010-12-16
Ünnepi borkínáló
A karácsonyi és újévi ünnepkör a családról, az érzelmekről, a hagyományainkról szól. Az együttlét, az étel, ital, a beszélgetés az életünk harmóniáját erősíti meg. A bor több ezer éve meghatározó szimbóluma, értéke az európai kultúrának.
2010. december 16.
Utazás
8
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól