Ünnepi borkínáló
Cey-, Bert Róbert Gyula a Magyar és a Nemzetközi Borakadémia tagja ezerféle hallevest kóstolt szerte a világon, de mind közül a legjobbnak a karácsonykor is nagyon sok ünnepi asztalra kerülő bajai halászlét tartja. Szerinte alaptörvény, hogy ha harmóniát akarunk, helyi ételt helyi borral szolgáljunk föl.
A Duna Borrégióban van mit és van mihez felszolgálni. A legújabb elismerés: a régióból három kiváló bor – a soltvadkerti Frittman Testvérek Borászat Cabernet sauvignon franc vörösbora, továbbá borotai Koch Borászat Cabernet sauvignon barrique-ja, desszertbor kategóriában pedig a jégbora – került vakkóstolással a magyar EU-elnökség 21 csúcsbora közé.
Mellékletünkben a Duna Borrégió legkiválóbb borászai ajánlanak kiváló helyi borokat az ünnepi ételekhez. Frittmann János, aki 2007-ben elnyerte az Év bortermelője címet, azt mondja ajánlójában: a jó közérzethez nem muszáj szakembernek lenni. Elég, ha az étkezés végén, amikor az utolsó falatot leöblítjük, az jön a nyelvünkre: hú, de jólesett!