hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Gasztronómia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Vízbe tunkolt hamburger
Nem éppen a gasztronómia csúcsa, de nem is az íz számított a hamburgerevő versenyen.
2013. június 23.
Videó
rivalda
Lassan telít a zöld arany
Különös jelenség a pisztácia: ha kinyitunk belőle egy csomaggal, képes hipp-hopp eltűnni. A sós földimogyoró, a mandula vagy a pattogatott kukorica is „eteti magát”, de a pisztáciászacskók aljában titkos fekete lyuk lehet, amely elnyeli a magokat. Vagy egyszerűen az a magyarázat, hogy tökéletes az összhatás: nem túl sós és nem is túl olajos, ezért lassan telíti el az embert. Az édes és a sós keveredése pedig kevés más csemege esetében működik ilyen jól.
Kőműves Anita
2013. június 22.
Mozaik
rivalda
Az ellenségé jobban ízlik
Amilyen kicsik a pisztáciamagok, olyan nagy politikai zűrt képesek okozni. A pisztáciapiacokért két ország verseng: Irán és az Egyesült Államok. A zöld magokra mint élelmiszerre nem vonatkozik az iráni termékeket sújtó legtöbb importtilalom, ezért ez a közel-keleti ország egyik legfontosabb kiviteli cikke, jelentős bevételi forrása.
2013. június 22.
Mozaik
gasztronómia
Most jön a fekete jeges!
Ez nagyon durván finom - a harmadik jegeskávé után ezt sóhajtotta kollégánk. VIDEÓ
Gergely Márton
2013. június 20.
Mozaik
gasztronómia
Jegeskávé - másképp
Hogyan lehet hűsítő egy kávé? Molnár Attila, a Tamp and Pull négyszeres magyar bajnok baristája olyan jegeskávé-különlegességeket mutat, amelyek kis ügyességgel akár otthon is elkészíthetőek. Korábbi kávékról készül riportunk megtekinthető itt:
2013. június 20.
Videó
alkohol
Nyúl a Gueuze-ben
– Nem tudják véletlenül, merre van a Délirium? – érdeklődik egy fiatal lány Brüsszel központi terén, a Grand Place-on. Szerencséje van. Tudjuk, és nem is véletlenül. A Délirium a világ egyik legizgalmasabb kocsmája, ahol közel kétezer-ötszázféle sört kínálnak a földgolyó minden szegletéből. A választékát tekintve a hely abszolút világcsúcstartó. Több szinten, különböző hangulatú termekben kóstolgat a nép, a pultoknál páratlan gazdagságban sorakoznak az egyszerűbb, modernebb, és néha meghökkentő formájú sörösüvegek. Ezek száját gyakrabban zárja dugó, mint koronazár.
Szabó Edit
2013. június 18.
Mozaik
rivalda
Püspökfalatok az Ikonban
– A püspöki konyhán természetesen nem árultam el, hogy melyek a legkedvesebb ételeim, mert a szakácsok olyan jó szívűek, hogy azokból bizonyosan gyakrabban főztek volna. Márpedig azt előre láttam, hogy ebben az esetben meg fogom unni a kedvenc fogásaimat.
Kácsor Zsolt
2013. június 16.
Mozaik
gasztronómia
Fröccsfagylalt
2013. június 13.
Mozaik
gasztronómia
Fröccsfagyi
Mautner Zsófia készül a kánikulára: fröccsfagyit készít, egy egyszerű, elronthatatlan, könnyen elkészíthető, kicsit édes, kicsit fanyar hűsítő desszertet.
2013. június 13.
Videó
gasztronómia
Stifolder és portugieser - sváb ízek a Mecsek lábánál
Hangulatos pincék és gyönyörű táj fogad a műemlékileg védett, háromszintes pincesoron, Villánykövesden, ahol a Tiffán pincészet borkóstolóján vettünk részt.
2013. június 12.
Mozaik
Franciaország
Három falat Bretagne
Bár gyerekfejjel még profi kerékpárversenyzőként képzelte el a jövőjét, hallgatott vendéglős édesapjára, és maradt a családi hagyományoknál. Thierry Breton tizenhat évesen hagyta ott Bretagne-t Párizsért, hogy olyan Michelin-csillagos házakban tanulhasson, mint a Ritz, a Tour d’Argent vagy a Crillon.
2013. június 08.
Mozaik
gasztronómia
Gulyáskapitalizmus
A 2013-as Gourmet Fesztiválon Mautner Zsófia gulyásvariációkat mutatott nekünk: a Borkonyha ázsiai ihletésű "táj" gulyását, a Costes Étterem hagyományos gulyását és az Ikon Étterem által készített gulyás hot dogot.
2013. június 06.
Mozaik
rivalda
Lug Skywalker
Sóska almával, kivivel és hozzá még egy kis citrom is? Bizarrul zöld és savanyú kombinációnak tűnik első ránézésre Steierlein Péter koktélja. A színe alapján azonban még mindig vonzóbb választás, mint a fotós kollégának kínált, Star Wars néven futó, almából, citromból és édesköményből készült, mentával és cola gyógyfűvel megbolondított koromfekete lé.
Varga Dóra
2013. június 06.
Mozaik
gasztronómia
Gulyás hot dog, táj gulyás
A 2013-as Gourmet Fesztiválon Mautner Zsófia gulyásvariációkat mutatott nekünk: a Borkonyha ázsiai ihletésű "táj" gulyását, a Costes Étterem hagyományos gulyását és az Ikon Étterem által készített gulyás hotdogot.
2013. június 06.
Videó
egészség
Etetnek, mert szeretnek
A magyar családok közös étkezéseit vizsgálta az Ipsos egy, a Coca-Cola megbízásából készülő tanulmány során, melyből többek között kiderült, hogy a közös étkezés az anyák számára a legfontosabb, ahogy az is, hogy vacsorára meleg étel kerüljön az asztalra.
2013. június 05.
Mozaik
gasztronómia
Az Év fagylaltja: málna vörösbor-eszenciával
Egy vörösbor-eszenciával megbolondított málnafagylalt érdemelte ki idén az Év fagylaltja 2013 címet. Magyarország tortájáról később születik döntés, hétfőn a végső győzelemre legesélyesebb öt édességet választotta ki a zsűri Soltvadkerten.
2013. június 03.
Mozaik
rivalda
Öleli a fűszereket
„A profit nem érdekel! Csak az érdekel, hogy a legjobb legyek!” Teleky Zoltán száját gyakran hagyják el efféle mondatok. A 35 éves pécsi férfi bosszantó magabiztosságát ismerősei megszokták. Aki jártas a város vendéglátásában, nem vitatja: Telekynek van oka a magabiztosságra. Az általa tíz hónapja beindított Zsolnay étterem az egyik legjobb lett a régióban.
Ungár Tamás
2013. június 01.
Mozaik
alkohol
Sörárium létesül a szolnoki városháza pincéjében
Interaktív sörmúzeumot és hozzá kapcsolódó kulturális teret alakítanak ki a szolnoki városháza pincéjében.
Veres Dóra
2013. május 30.
Mozaik
gasztronómia
Dim sum, otthon, egyszerűen
2013. május 30.
Mozaik
gasztronómia
Dim sum, egy batyu csirkehús
Mautner Zsófia ma készen kapható wontonlapokat tölt darált csirkehússal, batyukat formáz belőlük, gőzöli és szójaszószos mártogatóval tálalja.
2013. május 30.
Videó
20
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól