galéria megtekintése

Filmszakadás Hollywoodban

Ötvenhárom veretlenül megvívott bajnoki mérkőzés után Augsburgban kikapott a Bayern

Az írás a Népszabadság
2014. 04. 07. számában
jelent meg.


Hegyi Iván
Népszabadság

Az idén sem lesz veretlen bajnoka a Bundesligának – ahogyan nem is volt soha –, mivel a felülmúlhatatlannak tetsző Bayern München 1-0-ra kikapott Augsburgban.

Nem feltétlenül bomba meglepetésre, hiszen a bajor „FC Hollywood” több helyütt a kultúrházi mozikat idézte összeállításával: Neuer – Weiser, Javi Martinez, Van Buyten, Sallahi (Alaba, 51.) – Shaqiri (Götze, 46.), Kroos, Pizarro (Müller, 63.), Schweinsteiger, Höjbjerg – Mandzukic.

Aki a legtöbbet tette a hosszú müncheni széria megtöréséért: Sascha Mölders
Aki a legtöbbet tette a hosszú müncheni széria megtöréséért: Sascha Mölders
Michael Dalder / Reuters

A Münchner Merkur című lap sem csinált drámát a vereségből, mert azt írta főcímében: „A Bayern csak a Manchester United elleni visszavágóra gondol.” A jó néhány tartalékot bevető Pep Guardiola edző pedig így kommentálta azt, hogy a müncheni együttes 2012. október 28. (Leverkusen 1-2) óta először maradt alul bajnoki mérkőzésen, és csaknem két év (2012. április 14.: Mainz 0-0) után első ízben nem ért el gólt Bundesliga-találkozón: „A lényeg, hogy a bajnoki trófea bekerül a Bayern múzeumába. És ott is marad.”

 

A veretlenségi sorozat ötvenhárom, a gólszerző széria hatvanöt meccsen át tartott. Az szintén külön szám, hogy az Augsburg legutóbb 1961 augusztusában nyert a Bayern München ellen (3-1), ám akkor még mindkét együttes az Oberliga déli csoportjában szerepelt...

A győztes szempontjából az örökkévalóságnak rúgott gólt Sascha Mölders küldte fél óra múltán a bal felső sarokba, de Manuel Neuert, a sztárklub kapusát sem rázta meg az eset, mert a háló őre a mérkőzés után azt mondta: „A lényeg, hogy egyikünk sem sérült meg.” (Ez egyébként nem igaz, Shaqiri ugyanis kidőlt, a szünetben le kellett cserélni.)

Az igazi aggodalom a bajor klubnál amiatt van, hogy Thiago és Diego Contento sem egészséges, miközben az MU-val szemben az eltiltott Javi Martinezre és Schweinsteigerre sem számíthat Guardiola szakvezető. Márpedig a tréner kijelentette: „A szerda esti meccs olyan lesz, akár egy döntő. A tét: élet vagy halál.” Eléggé nagy a kontraszt ahhoz képest, hogy az augsburgi kaland mit se számít...

További eredmények: Borussia Dortmund–Wolfsburg 2-1 (gól: Lewandowski, Reus, illetve Olic), Werder Bremen–Schalke 1-1 (Di Santo, illetve Goretzka). Az élmezőny: 1. Bayern München 78 pont, 2. Dortmund 58, 3. Schalke 55.

Bravo, Bale

Demonstratív győzelmet ért el a Real Sociedad vendégeként a Real Madrid: a királyi gárda 4-0-ás diadalt aratott. Igaz, fölényes sikerében nagy szerepet játszott, hogy a 67. percben (1-0-nál) Bravo kapus váratlanul Bale-hez „paszszolt”, és a walesi játékos az üres kapuba lőtt. Ettől a házigazda együttes egyenesen – és érthetően – összeomlott. A további gólokat Illarramendi, Pepe és Morata szerezte. A listavezető Atletico Madrid Raul Garcia fejesével győzte le a vendég Villarrealt (1-0), míg a Barcelona két 11-essel, valamint Figueras tizenhat méteres öngóljával nyert a Nou Campban a sereghajtó – és 2-0-nál Ruben Castro góljával szépítő – Betis ellen (3-1). Pontosabban Messi második büntetőjét Adan kiütötte, de az argentin csatár ismétlése – az újrázásra is jól mozduló kapus kezéről – a hálóba jutott.

A spanyol bajnokság élmezőnye: 1. Atletico Madrid 79 pont, 2. Barcelona 78, 3. Real Madrid 76. A papírforma szerint alakultak az angol labdarúgó-bajnokság hét végi eseményei: mindhárom bajnokesélyes győzött. Az eredmények: Manchester City–Southampton 4-1, West Ham–Liverpool 1-2, Chelsea–Stoke 3-0. A Bajnokok Ligája-résztvételt jelentő helyekért küzdők közül egyedül az Arsenal kapott ki (0-3 az Evertonnal szemben). Az élmezőny: 1. Liverpool 74 pont (33 mérkőzés), 2. Chelsea 72 (33), 3. Manchester City 70 (31).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.