galéria megtekintése

Újabb nagy csavarok Hosszú Katinka ügyében

27 komment

NOL

Kiss László szövetségi kapitány egy vasárnapi interjújából úgy tűnik, az úszószövetség közlésével ellentétben ő mégiscsak tisztában volt azzal, hogy az úszónő elutazott az amerikai versenyre. Vélhetően nem függetlenül ezen ellentmondás nyilvánosságra kerülésétől a MÚSZ szerda délelőtt azt közölte: Hosszú megkapja a korábban feltételekhez kötött indulási engedélyt.

Népszabadság arról számolt be, hogy a Magyar Úszó Szövetség vezetői – közlésük szerint – hétfőn, Hosszú Katinka Facebook-oldaláról értesültek arról, hogy a világbajnok úszónő elutazott egy versenyre az Egyesült Államokba.

csütörtökön lemondó, majd vasárnap visszatérő Kiss László akkor arra panaszkodott, hogy Hosszú menedzsmentje az utolsó pillanatban küldött e-mailt a versenyengedély kérésére. Erre reagálva a MÚSZ azt szabta feltételül az úszónő austini versenyzéséhez, hogy Hosszú hívja fel Kiss Lászlót, és személyesen kérje tőle az engedélyt.

Michael Dalder / Reuters

 

telesport.hu egy vasárnap délután közölt interjújából (amely eredetileg az M4 Sport csatornán hangzott el, de átirata megjelent a közmédia sportoldalán is) azonban az tűnik ki, hogy a szövetségi kapitány pontosan tudta, hogy Hosszúék elutaztak a versenyre. Kiss László arra a kérdésre, hogy milyen a viszonya Hosszú Katinkával, így felelt: „Bízom benne, hogy ezt tisztázni tudjuk. Most tudomásom szerint elutazott az Egyesült Államokba, egy versenyre.

Talán nem függetlenül attól, hogy nyilvánosságra került Kiss és a Magyar Úszó Szövetség állításának ellentmondása, a MÚSZ szerdán délelőtt közleményben tudatta: megadja Hosszú Katinkának a versenyengedélyt a hétvégi austini Arena Pro Gálára. Igaz, továbbra is azt állítják: Hosszú „a szabályoktól eltérően előzetesen nem egyeztette szándékát a szövetségi kapitánnyal, majd nem élt azzal a felkínált lehetőséggel sem, hogy legalább Austinból telefonon forduljon hozzá, ezzel is elősegítve a mielőbbi megbékélést”.

Hosszú Katinka december 22-én tartott egy sajtótájékoztatót, amelyen a Magyar Úszó Szövetség munkáját ostorozta. A szakmaiatlanság és a hiányzó infrastruktúra mellett itt említette azt is, hogy a szövetség – eredményei ellenére – attól tette függővé a támogatását, hogy segít-e reklámozni a 2017-es világbajnokságot. A szövetség ekkor egy 12 millió forintos szerződést ajánlott az úszónak, még mindig ugyanazzal a feltétellel, adja az arcát a világbajnoksághoz. Hosszú Katinka ebből nem kért: egy újabb sajtótájékoztatón Hosszú széttépte a szerződést, és nem tárgyalt a sajtótájékoztatón váratlanul megjelent Kiss Lászlóval sem.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.