Váratlanul lemondott Kiss László úszókapitány

Kiss László javában készült a csapattal a nyári olimpiára, semmi nem utalt csütörtök délutáni bejelentésére, de Hosszú Katinka szerdai botrányos sajtótájékoztatóján méltatlanul bántak vele – állítja.
Váratlanul lemondott tisztségéről Kiss László, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya - értesült az Index. A 75 éves edzőlegenda 1993 óta vezette a női úszócsapatot, 1999-ben vette át a férfiak irányítását is.

Kiss László javában készült a csapattal a nyári olimpiára, semmi nem utalt csütörtök délutáni bejelentésére, de Hosszú Katinka szerdai botrányos sajtótájékoztatóján méltatlanul bántak vele. Békíteni ment oda, ám az úszónő nem volt hajlandó szóba állni vele. Hosszú sajtósa elküldte, amikor odament hozzá, és beszélni szeretett volna vele.

„Jóindulattal voltam irántuk, semmit sem követtem el sem Hosszúékkal szemben, sem a magyar úszás ellen, hogy ilyen elbánást érdemeljek. Méltatlan ez az egész. Korábban négy olimpiáról is aranyéremmel térhettem haza úszóink jóvoltából, azt kívánom, hogy Hosszú Katinkáék is éljék át ezt a boldogságot a riói olimpián" - mondta a szakember már az MTI kérdésére.

Gyárfás Tamás, a Magyar Úszó Szövetség elnöke egyébként jelezte, hogy nem fogadja el Kiss lemondását. „A keserűségéből, bánatából fakad ez a döntés. Gondolom, feltette magának a kérdést, kell ez nekem? Megalázó volt nemcsak a sajtótájékoztató utáni fogadtatása, hanem már előtte is, ahogy bánt vele Katinka. Amikor az uszodában nem állt vele szóba. Pedig ő mindent megtett a megbékélésért. Nem fogadom el a lemondását és visszavárom. Most már még inkább azt érzem, hogy elég volt a háborúskodásból. Tűzbe megyek érte mind emberileg, mind szakmailag. Nagyon érti a dolgát” – nyilatkozta Gyárfás az Indexnek. Az elnök úgy vélte, Katinka célja sem lehet az, hogy Kiss nélkül menjen Rióba a magyar úszóválogatott.

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.