Borkai találkozót kezdeményez Hosszú és Gyárfás között

Bár azt lehetett gondolni, Kiss László úszókapitány visszatérésével egy időre elülnek a hullámok, még nem jött el a meghirdetett béke ideje.

Bár azt lehetett gondolni, Kiss László úszókapitány visszatérésével egy időre elülnek a hullámok, még nem jött el a meghirdetett béke ideje. Hosszú Katinka Facebook-oldalán ugyanis arról írt: megérkezett Austinba, ahol péntektől egy sorozatverseny második állomásán vesz részt. A hírról az ATV reggeli műsorában is beszámoltak, a Népszabadság információi szerint a Magyar Úszó Szövetség vezetői onnan értesültek, hogy Hosszú nincs itthon.

Kiss László, a posztjára visszatérő dirigens korábban többször elmondta: az úszóknak minden versenyre engedélyt kell kérniük. Ehhez képest megesett: Hosszú menedzsmentje az utolsó pillanatban küldött e-mailt, hogy meglegyen a zöld jelzés. Ezúttal sincs másként: a szövetséget az ATV híre után tájékoztatta a klasszis képviselője az austini fellépésről. Jóllehet a személyes kommunikáció – ismét – elmaradt, a MÚSZ-nál bíznak abban, hogy Katinka telefonon személyesen is jelentkezik Amerikából. A tájékoztatás elmaradása egyébként más szervezetet is érint, ugyanis Hosszú a női kategória egyik jelöltje a Magyar Sportújságírók Szövet­sége csütörtöki díjátadóján...

Jeanne d'Arc vs. Darth Vader

Nem lehet megoldani a Katinka-problémát, mert a rendszer korrigálhatatlan. >>>

Noha a sportolónő szerint az efféle megméretések az olimpiai felkészülés fontos állomásai, a sorozat első állomásán, Minneapolisban nem vett részt. A MÚSZ köreiben rendkívül fontosnak tartják a MSÚSZ-gálát, s úgy vélik, szerencsésebb lett volna, ha a versenyzőnő időben tájékoztatja a testületet az amerikai túráról; ha ez történik, bizonnyal megtalálják a mindenki számára megfelelő megoldást. Austinban egyébként a győztes számonként 1000, a második 600, a harmadik 200 dollárt kap.
Az iménti eset függvényében legalábbis pikánsnak tetszik: január 31-én Budapesten rendezik a Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) díjátadóját, amelyen 2015 legjobbjait ismerik el. Legutóbb Hosszú Katinka végzett az élen, s most – azaz tavalyi eredményei alapján – is esélyes a kitüntető címre.

Amúgy a szövetségben aggódva pillantottak a versenynaptárra: nem hiszik el, aznap Luxemburgban lesz pénzdíjas viadal...
Hosszúval vagy nélküle?

Borkai találkozót kezdeményez

Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke kezdeményezni fog egy találkozást Hosszú Katinkával és Gyárfás Tamással, amelyen szeretné egy asztalhoz ültetni a feleket és közvetítésével megoldást találni a versenyző és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) között kialakult vitában. Siklós Erik, a MOB marketing- és kommunikációs igazgatója az M4 Sport csatorna Sport7fő című műsorában elmondta, a MOB érzi a felelősséget, és ahogy korábban is történtek háttéregyeztetések, mind a két féllel folyamatosan egyeztet, hogy minél hamarabb nyugvópontra jusson az ügy. Siklós Erik hangsúlyozta, a MOB - a NOB szabályának megfelelően - továbbra is minden támogatást megad a többszörös világ- és Európa-bajnok úszónak. (MTI)

NOLBLOG
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.