hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“hal”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
arcok
Minden lében hal
Gyere, elugrunk a halashoz, veszünk pár kiló pontyot, felteszünk a tűzre egy bográcsot, majd közben beszélgetünk! – fogad Martonosi Attila, akire néhány évvel ezelőtt figyeltem fel, még a bajai halászlé titkait kutatva. Sokáig nem nagyon hittem, hogy tényleg olyan egyszerűen készül a legtöbbet emlegetett magyar halleves, ahogy azt a Sugó-parti kisváros lakói mondogatják: ahány kiló hal, annyi liter víz, annyi fej hagyma és annyi púpozott evőkanál paprika, meg ízlés szerint só. Nincs alaplé, nem kell passzírozó, csak a gyufatésztát illik előre beszerezni. Nos, egy idő után feltűnt, hogy valaki mindenütt ott van, ahol a bajaiak halat főznek. A rendezvényszervező vállalkozót éppúgy megtaláljuk a Halászléfőző Népünnepély megvalósítói között, ahogy a Bajai Halkommandónak is alapító tagja, de az országos hallakomák versenyét is neki sikerült összehoznia.
2012. augusztus 22.
Mozaik
hal
Halsaláta tigristejjel
Nemcsak kánikulára, de másnaposságra is gyógyír a ceviche, a perui halsaláta. Egyszerű, főzés nélkül készül, a halat csak a citrommal maratjuk meg. JÁTÉK: írja be a videó alatti kommentekhez saját, halas receptjét, a legjobbat értékes nyereménnyel jutalmazzuk.
2012. augusztus 22.
Videó
Balaton
Más jó a fürdőzőknek, más a halaknak
A Balaton élő természeti egység. Az elmúlt évtizedek meggondolatlan emberi beavatkozásai bebizonyították, hogy igencsak sérülékeny, a környezeti hatásoknak kiszolgáltatott rendszer, aminek a természet rendje szerint kellene működnie..
2012. július 11.
Tud/Tech
hal
Igazi nyári, frissítő ízek
Mautner Zsófia grillezett tőkehalhoz salátát kever vinaigrette öntettel, majd a klasszikus ízeket két apró trükkel teszi még izgalmasabbá.
2012. július 06.
Videó
verseny
Első helyre úszott a magyar pisztráng
A magyarországi kategóriagyőzelem után a Selfish pisztráng minden díjat bezsebelt Montrealban a SIAL d’Or termékverseny döntőjén.
Kriván Bence
2012. június 11.
Gazdaság
Baranya megye
A csellel épített tó
Csőd fenyeget két, eddig nyereségesen működő baranyai halgazdaságot. Mindkettő gondja az, hogy nem jutnak vízhez. Emiatt nem a csapadékhiányt okolják, hanem a Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőséget.
2012. május 29.
Belföld
halászat
Ez igen! 617 kilós halat fogott a szerencsés halász
Egy szerencsés kínai halász 617 kilogrammos kagulát fogott az orosz–kínai határon fekvő Tongjiang városkában, a Amur folyóban. A kagula egy tokhal, mely kizárólag az Oroszország és Kína határvidékén található folyókban fordul elő.
2012. május 18.
Mozaik
Németország
Az úszók vizelete okozza a halpusztulást?
Az úszókat hibáztatják egy német tó tömeges halpusztulásáért horgászok, pontosabban a vizeletüket.
2012. május 16.
Mozaik
hal
Tudományos küldetéssel úszkálnak a robothalak
Megtévesztésig hasonlítanak az eredetihez, a hatalmas akváriumban úszkáló halakat azonban emberi kéz alkotta. A robothalak nem pusztán a látogatók gyönyörködtetésére készültek.
Puskás Anikó
2012. május 15.
Mozaik
hal
Egymás után fogják a hatalmas harcsákat a Desedán
Két hatalmas harcsát is fogtak a napokban a Desedán, az egyik 36 a másik 68 kilogrammos volt.
Puskás Anikó
2012. május 02.
Mozaik
Nagy-Britannia
Kutya és macska helyett inkább halat tartanak a britek
Megelőzték létszámban a halak az összes többi állatot a brit háztartásokban.
2012. április 25.
Mozaik
állatkert
Ahol viza úszik a fejünk felett
Másfél-két méteresre is megnövő vizák, harcsák, kecsegék, csukák, pontyok s más tiszai halak is láthatók lesznek Európa legnagyobb, májusban már látogatható édesvízi akváriumában, a Poroszlón kialakított Tisza-tavi Ökocentrumban.
Doros Judit
2012. március 29.
Mozaik
skócia
Halfaló üvegkocka
Skóciában szinte minden sarkon befordulva talál az ember egy kisebb csodát. Az Edinburghtól nem messze lévő tengerparti St. Andrews városa elsősorban katedrálisáról, egyeteméről, a golftörténelemben elfoglalt előkelő helyéről és – főleg az utóbbi időben – a hercegi (álom)pár, a tavaly összeházasodott Vilmos és Katalin egymásra találásának helyszínéről ismert. A tengerparti sétányon azonban egy különleges étterem is a kötelező látni- és falnivalók között kell, hogy szerepeljen.
Szalay Tamás Lajos
2012. március 17.
Mozaik
Nagy-Britannia
Rekordfogás elsőre: 20 kilós tőkehal
Élete első tengeri horgászútján rögvest rekordnagyságú tőkehalat fogott egy brit férfi: 25 deka híján 20 kilósat.
2012. február 17.
Mozaik
Nyíregyháza
Különleges skorpióhal érkezett a Nyíregyházi Állatpark Ócenáriumába
Lila skorpióhal (Rhinopias eschmeyeri) érkezett a nyírségi állatpark tengeri akváriumába.
2012. január 27.
Mozaik
Ausztrália
A tengervíz növekvő szén-dioxid-szintje hat a halak agyműködésére
Az egyre növekvő emberi eredetű szén-dioxid-kibocsátás jelentős hatással lehet a tengeri halak agyára és központi idegrendszerére, komolyan veszélyeztetve ezzel az állatok túlélési esélyeit – figyelmeztetnek ausztrál kutatók.
MTI
2012. január 17.
Tud/Tech
tudomány
Az internetes szavazók két faj védelmére voksoltak
2012. január 04.
Tud/Tech
gasztronómia
Könnyű és különleges karácsonyi menü
Mautner Zsófia egy zöldséges-halas főételt mutat nekünk, desszertnek pedig egy ugyancsak hamar és könnyen elkészíthető karamellás-kaukkfüves narancsot. Jó étvágyat! Készítette: Szemere Katalin, Vörös Eszter
2011. december 23.
Videó
gasztronómia
Halas tippek az ünnepekre
A Budaörsi Halpiacon elmondták nekünk, mikor érdemes a karácsonyi ebédhez halat venni, miért nem a ponty a legjobb az ünnepi lakomához és azt is megtudtuk, mikor friss igazán egy hal. Halpiaci mustra a gasztronómiai sorozatunkban. Készítette: Szemere Katalin, Vörös Eszter
2011. december 16.
Videó
mezőgazdaság
Délkelet-ázsiai vetélytárssal nyomnák le a pontyot
Prémium kategóriás trópusi halfaj, a barramundi tenyésztésére dolgozott ki új, a geotermikus vízkészlet felhasználására alapozott technológiát egy öttagú hazai konzorcium összesen 465 millió forintból. Szakemberek szerint jelentős gazdasági potenciál rejlik a felsőkategóriás halfaj tenyésztésében.
Angyal Gábor
2011. november 06.
Gazdaság
4
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól