hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztronomia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Vakrandi datolyákkal
„Az én dizájnjaim előbb vagy utóbb a vécében végzik.” A világ leghíresebb evésdizájnere, Marije Vogelzang akkor eszmélt erre rá, mikor megkérték, tervezzen borítót a Design Report magazinnak.
Szemere Katalin
2011. november 10.
Mozaik
gasztronómia
Világjárás Budapesten
A paprikás csirkét is meg lehet unni, még ha tejfellel bolondítják is. A hazánkba látogató külföldiek néhány nap magyar konyházását követően többnyire sóhajtozni, vágyakozni kezdenek az általuk megszokott ízek után.
2011. november 07.
Utazás
Budapest
Világhírű étkezési dizájner tart előadássorozatot Budapesten
A gasztronómiára és az evés kultúrájára nyitott közönségnek szánta vasárnap este befejeződő budapesti előadássorozatát Marije Vogelzang holland étkezési dizájner, aki háromnapos művészeti projektjét kifejezetten a magyar sajátosságokat figyelembe véve dolgozta ki.
2011. november 06.
Mozaik
rivalda
A legjobb marhaság
Ahol ízlések különböznek, ott pofonok is elcsattannak – legalábbis a szavak szintjén. Nincs ez máshogy akkor sem, ha ételekről, történetesen a (marha)steakről vitatkoznak, mondjuk a Malackaraj blogon. Parajpuding szerint „súlyos butaság azt hinni (vagy inkább dilettantizmus), hogy csak a véres steak a jó steak”.
Szőcs László
2011. november 05.
Mozaik
gasztronómia
Jöhet egy petrezselymes tarhonyasaláta?
2011. november 04.
Mozaik
gasztronómia
Rotyog a tarhonya, sül a zöldség
Milyen ételt vigyünk egy buliba, mivel várjuk a vendégeket, mi az ami gyorsan elkészül, de nem csak gazdaságos, hanem finom is? Mautner Zsófia petrezselymes tarhonyasalátát ajánl sült zöldségekkel.
2011. november 04.
Videó
gasztronómia
Tök a borospohárban - Chili a szembe!
2011. október 28.
Mozaik
játék
Sütőtökös-ricottás gombóc zsályás vajjal
Mautner Zsófia boros pohárral a kézben sütőtökös-ricottás gombócokat készít, zsályás vajjal és parmezánnal tálalja. Írja meg a videó alatti kommentekhez saját sütőtökös receptjét! A legjobb ötlet beküldője a Baldaszti's-nál reggelizhet, vagy ebédelhet! A RECEPTFELIRATTAL ELLENTÉTBEN 25 DKG SÜTÕTÖKPÜRÉ KELL A GOMBÓCOKHOZ.
2011. október 28.
Videó
gasztronómia
Sütőtökös-ricottás gombóc zsályás vajjal
Mautner Zsófia boros pohárral a kézben sütőtökös-ricottás gombócokat készít, zsályás vajjal és parmezánnal tálalja. Írja meg a videó alatti kommentekhez saját sütőtökös receptjét! A legjobb ötlet beküldője a Baldaszti's-nál reggelizhet, vagy ebédelhet!
2011. október 27.
Videó
gasztronómia
Liszt-emléktorta a zeneszerző ízlése szerint
Liszt Ferenc-emléktortát készített egy balassagyarmati mestercukrász; Jagyutt Péter a zeneszerző ízlésvilága alapján alkotta meg a zongoraformájú süteményt.
2011. október 24.
Mozaik
verseny
Stopperra sütve
Szakácspápa, a francia gasztronómia keresztapja, a „nouvelle cuisine” emblematikus alakja. Akit így emlegetnek, annak lássuk be, lehet némi köze a főzés tudományához.
Szemere Katalin
2011. október 22.
Mozaik
gasztronómia
3 szakácssapka a magyar Michelin csillagos étteremnek - a Costes a világ legjobbjai között
A 2012-es Gault Millau étteremkalauz bemutatójáról, Bécsből jelenti a vilagevo.blog.hu a szenzációs hírt: a Costes étterem már csak egy ponttal van lemaradva a világ legjobb éttermeitől!
Veres Dóra
2011. október 20.
Mozaik
gasztronómia
Séf urak, hajrá! Az ízért dupla pont jár
2011. október 19.
Mozaik
Nagy-Britannia
Patkányragu és bagolygulyás: elütött állatokat eszik 30 éve
Hentesbolt helyett az útról szerzi be étkezéseihez a húst egy brit környezetvédő immár 30 éve: elgázolt állatokból készít ételeket magának.
Veres Dóra
2011. október 19.
Mozaik
gasztronómia
Az ízért dupla pont jár
A több mint két évtizedes múltra visszatekintő Bocuse d'Or szakácsbajnokságon legjobbjaink neves szakemberekből álló zsűri előtt készítették el adott időre versenymunkájukat. A győzelemhez jó ízek és jó idegek kellettek.
2011. október 19.
Videó
Franciaország
Feketelistára került a ketchup a francia iskolákban
Kitiltották a ketchupot a francia általános iskolákból, pontosabban szigorúan korlátozták használatát, hogy a nebulók ne szokjanak el a hagyományos francia konyha ízeitől.
2011. október 18.
Mozaik
egészség
Amerikában már a menzakaja is jobb, mint a házi koszt
Meghökkentő eredménnyel végződött egy amerikai összehasonlító vizsgálat arról, mit esznek a gyerekek otthon, illetve az iskolai menzán. A tanulmány adatait az elhízás kérdéseivel foglalkozó Obesity Society idei orlandói kongresszusán ismertették.
2011. október 17.
Mozaik
gasztronómia
Diós, tökmagos és fahéjas szilva
Szeptember közepén indul a csúcsszezon, és ilyenkor hetekig éjjel-nappal folyik a munka Kocsis Zsuzsanna családjánál. A becsvölgyei ház kertjében épített aszalót kétóránként meg kell rakni tűzifával, az egyszerre háromszáz kilogrammnyi gyümölcsöt nem lehet csak úgy magára hagyni. A jókora cselényeket, vagyis aszaló tálcákat színültig töltik szilvával, körtével vagy almával, de készült már szőlőből, sőt paradicsomból és gombából is aszalvány a hideg téli hónapok vitaminforrásaként.
2011. október 17.
Mozaik
gasztronómia
Húsleves, de maceszgombóccal vagy velős csonttal?
Itt az ősz, kezdődik a forró levesek szezonja. Zsófi és Kata húslevest tesztelnek Pesten és Budán, velős csonttal, majd maceszgombóccal.
2011. október 16.
Mozaik
rivalda
Amikor a feltétek diktálnak
„Andiamo a mangiar’ una pizza!” Gyerünk, együnk egy pizzát! Ezekkel a szavakkal kezdődik a legtöbb olasz család esti programja. És számtalan, Itáliában bolyongó külföldi turistáé. Pizzaevésre nem nehéz jó okot találni. Télen, a hidegben azt, hogy a tűz ott lobog mellettünk, a barátságos kemencében. Nyáron pedig a legtöbb pizzeria a szabadba települ, a terekre, járdákra.
2011. október 15.
Mozaik
38
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól