hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztronomia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Az élet savanyú oldala
Angyal Gábor
2012. június 15.
Mozaik
gasztronómia
Citromos krém nyolc perc alatt
A Cinque Terrén nincs olyan kert, amelyben ne lenne citromfa. Így aztán sok finom citromos termékre bukkantunk a helyi kis boltokban. Cesare mesélt nekünk a citrom felhasználásáról, Mautner Zsófi pedig egy nagyon egyszerű, de annál finomabb citromos krémet, azaz citromos sabayon-t készített mindössze nyolc perc alatt. Készítették: Mautner Zsófia, Szemere Katalin, Vörös Eszter, Perjéssy gábor
2012. június 15.
Videó
rivalda
Szimfónia az abroszon
Felütésként kedvesen friss dél-balatoni rozé habzóbor kerül a pohárba, majd miután rendeltünk, könnyű üdvözlőfalat érkezik, mellé frissen sült házi kenyér. Burgonyás, libazsírral megbolondított, teljes kiőrlésű csicsókás vagy sokmagos – a kedves vendég tetszése szerint. Azonnal tudjuk, hogy jó helyen járunk: a balatonszemesi Kistücsök méltán népszerű a gasztronómiai zarándokok körében. A tulajdonos Csapody Balázs beleszületett a szakmába. Vendéglátós édesapját mindenhová elkísérte, az éttermek zajos világa megtetszett neki. Tanulmányait befejezvén, friss diplomával a zsebében nyitott be a bérletre meghirdetett Kistücsök ajtaján. Bár szülei egykori kedvenc étterme akkoriban kocsmaként működött, ő rögtön megérezte a benne rejlő lehetőségeket: bérbe vette, majd megvásárolta az épületet.
Szabó Edit
2012. június 12.
Mozaik
rivalda
Sabatkor micve a szex
A barhesz nemcsak a zsidó konyha péksüteménye. A hálának is nevezett, kelt-fonott kalács strukturálja az időt. Pénteken kerül a zsidó asztalokra: duplán, letakarva, a két gyertya mellé. Megtörjük, kicsit megsózzuk. A kidduspohárban kóser bor, báruch átá ádonáj, atyai áldás, a tepsiben hal körettel. Csináltuk tizeniksz évig, hárman, négyen, végül öten, Budapesten, Brüsszelben, Washingtonban, majd Montrealban.
Szőcs László
2012. június 12.
Mozaik
életmód
A lapos kenyér, amely meghódította a világot
Marcus Portius Cato Róma története című művében említést tesz egy lapos, kelt tésztáról, amelyet fűszerekkel, olivaolajjal, mézzel ízesítenek és kövön sütnek meg. Az i. e. 140-ben kelt írás minden bizonnyal az első írásos feljegyzés a pizzáról.
Puskás Anikó
2012. június 10.
Mozaik
gasztronómia
Libamáj a fagyiban
A magyar gasztronómia krémje vonult fel idén is a Gourmet Fesztiválon. Mautner Zsófia és Szemere Katalin az elsõ mustra kedvenceit mutatja be, így láthatunk kovászos uborka nyalókát, csirkeosztrigát, de különleges fagyikat is. Gasztrokalandozás a Millenárison. Készítette: Szemere Katalin, Vörös Eszter
Gergely Márton
2012. június 09.
Mozaik
gasztronómia
Libamáj a fagyiban
A magyar gasztronómia krémje vonult fel idén is a Gourmet Fesztiválon. Mautner Zsófia és Szemere Katalin az első mustra kedvenceit mutatja be, így láthatunk kovászos uborka nyalókát, csirkeosztrigát, de különleges fagyikat is. Gasztrokalandozás a Millenárison. Készítette: Szemere Katalin, Vörös Eszter
2012. június 08.
Videó
rivalda
'Estére üres a hűtő'
David Rathgeber, a 39 éves francia szakácsfenomén elmondhatja magáról, hogy ő beleszületett a Michelinbe. Merthogy Clermont-Ferrand-ban, az autógumi városában látta meg a napvilágot.
2012. június 02.
Mozaik
gasztronómia
Gyors pasta tenger gyümölcseiből
2012. június 01.
Mozaik
alkohol
Nagykövet, keverje csak!
45 milliliter Bols Genever, 20 milliliter Bols Apricot Brandy, 15 milliliter szűrt, friss citromlé, 5 milliliter Harvey Pedro Ximenez sherry, 1-2 kanál cukorszirup és egy öntés orange bitter tinktúra – pillanatnyilag így áll össze a földkerekség legjobb alkoholos kompozíciója a világ egyik legpatinásabb, legnagyobb nemzetközi szeszes versenyének zsűrije szerint, szakszerűen fogalmazva. Az ital neve „Kereskedő”, és egy magyar fiatalembert fődíjaztak érte nemrég Amszterdamban. Fröccsös-boros-pálinkázós kis hazánk felkerült a világ koktéltérképére – reméljük, ott is marad.
Bárkay Tamás
2012. május 29.
Mozaik
rivalda
Alap a tapas
Katalónia kulináriai nagyhatalom. Természetes, hogy a fél évszázad után bezárt elBulli étterem dicsőséges útját és a világhírű főszakács, Ferran Adrià működését látványos kiállítás mutatja be Barcelona szívében.
Szabó Edit
2012. május 26.
Mozaik
rivalda
Titokban sült szűzérmék
Mindig is vágytam rá, hogy egyszer egy igazi séf keze alatt főzhessek egy professzionális éttermi konyhában, s most íme, teljesült az álom.
Kácsor Zsolt
2012. május 26.
Mozaik
gasztronómia
Olasz gasztrotúra: pesto és pansotti
A Chili a szembe stábja az olasz Liguriába, azon belül Cinque Terrére utazott, hogy a helyi specialitásokat tanulmányozza. A túrából 6 videó készül, a harmadik részben Alberto Mautner Zsófiával tésztát fõz, hozzá pesztót és diószószt készít.
2012. május 25.
Mozaik
gasztronómia
Olasz gasztrotúra: pesto és pansotti
A Chili a szembe stábja az olasz Liguriába, azon belül Cinque Terrére utazott, hogy a helyi specialitásokat tanulmányozza. A túrából 6 videó készül, a harmadik részben Alberto Mautner Zsófiával tésztát főz, hozzá pesztót és diószószt készít. [url=http://www.noltv.hu/cimkek/video/olasz%20gasztrot%FAra]Az előző részek itt: Focaccia és a farinata, Szardella[/url]
2012. május 25.
Videó
gasztronómia
Velős egy videó
A fúziós konyha keresztapjának nevezett Peter Gordon mutatta be séftudományát Budapesten. A vendégek előtt, mintegy látványkonyhaszerűen keverte az ízeket és varázsolt különleges, de ízletes falatokat az asztalokra.
Gergely Márton
2012. május 23.
Mozaik
arcok
Élete étterme
Ásós Géza olyan szavakat használ, amelyektől a jelenkor fitneszprogramokkal csinosított gyermeke szégyenlősen kapja kezét a szája elé. Azt mondja például: zsír. Meg azt is mondja: Erős Pista.
Trencsényi Zoltán
2012. május 23.
Mozaik
rivalda
Az egybesült Balkán
A belgrádi belváros piaca mellett még parázslott a Nyugat elleni vad gyűlöletben felgyújtott McDonald’s, amikor az egyik szerb huligán megrendelte a hajnali pljeskavicát: egy méretes kettévágott zsemlébe elhelyezett húspogácsát.
Gergely Márton
2012. május 19.
Mozaik
gasztronómia
Egyszerű, de nagyon finom: krémtorta, sütés nélkül
2012. május 17.
Mozaik
rivalda
Öröm az ürmösben
Ó, a Balaton, régi őszökön… Szüretelők vidám lármája verte fel a vidék csendjét, és mire a venyigéből rakott tűzön elkészült a vacsora, nem maradt a tőkéken fürt egy se már.
Szabó Edit
2012. május 13.
Mozaik
gasztronómia
Fejletépő hagyomány: bemutatjuk az igazi olasz szardellát
Nelly és Francesca stábunknak a festői Monterosso városában megmutatja milyen az, amikor ők napokra, a szardella pedig évekre ki sem látszanak a sóból, milyen egyszerű is kibelezni a kis halat, és hogyan kell fogyasztani az évekig elálló finomságot. A Chili a szembe! stábja az olaszországi Cinque Terrére utazott, hogy a helyi specialitásokat tanulmányozza. A túrából 6 videó készül, íme a második rész.
2012. május 12.
Mozaik
32
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól