hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Gasztronómia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Pofonegyszerű gyümölcsleves különleges tulajdonságokkal
2013. július 25.
Mozaik
gasztronómia
A hely szelleme
Nem egyszerű vállalkozás manapság Magyarországon fine dining éttermet üzemeltetni. A kifinomult tányérok, a kis adagok és a művészi tálalás nem mindig találkozik a közízléssel, ráadásul árban is nehéz versenyezni a divatossá váló bisztrókkal.
2013. július 24.
Mozaik
gasztronómia
Mesés feszengés
Válságban a luxusmárkák futnak rendesen, de ezzel együtt nem könnyű a krém legtetején maradni az olvadozó éttermi mezőnyben. Miguel Rocha Vieira ötödik éve vezeti a Ráday étteremutca kakukktojás fine dining egységét, ami idén negyedszerre is megkapta a fényes Michelincsillagot. Masszívan őrzik a státuszt és a minőséget is.
2013. július 22.
Mozaik
rivalda
Hidegen ajánlott
Van az a kedves találkahely, egy illúziónyi Provence a Nagykörút zajában, a Nyugatitól a négyes-hatos villamos vonalán a Duna felé tartva. Ahol egy lila bicikli pihen letámasztva a járdán. Ahol a Levendula felirat alatti kis fehér padon málnaízű csókok csattannak. Ez az egyik fagylaltozó a három közül, amely az elmúlt egy évben nyílt és lett népszerű a fővárosban: a Rákóczi úton, a Szent István, majd a Vámház körúton.
2013. július 20.
Mozaik
Szeged
Pörköltbolt nyílt Szegeden
Igazi, bográcsban főtt pörkölteket árulnak elvitelre egy szegedi üzletben. A vásárlók birkából, sertésből, zúzából és pacalból készült ételek közül választhatnak, de szezonális különlegességek is lesznek majd.
2013. július 19.
Mozaik
gasztronómia
Magyarul beszélő nemzetközi
Hétköznap esti telt házba lépünk, talán köszönhetően Széll Tamás népszerűségének is, amit azzal a gasztrotörténeti teljesítményével ért el, hogy 2013-ban először magyar séf helyet szerzett magának a legendás lyoni szakácsverseny, a Bocuse d’Or legjobbjai közt. És még inkább köszönhető azoknak a külföldieknek, akik kíváncsiak a magyarként elsőként Michelin-csillagig jutott séfpáros kreációira.
2013. július 19.
Mozaik
gasztronómia
Megmutatjuk Budapest legbűnösebb fagyiját
Mautner Zsófia három helyet ajánl: megmutatja, hol lehet a legjobb jégnyalókát kapni, hol élvezhetjük a város legbűnösebb, legbrutálisabb kreációját, és végül melyik bodegában kínálják a legkifinomultabb éttermi technológiával készült fagylaltokat. VIDEÓ
2013. július 18.
Mozaik
gasztronómia
Három legjobb - fagyi
Mautner Zsófia három helyet ajánl: megmutatja hol lehet a legjobb jégnyalókát kapni, hol élvezhetjük a város legbűnösebb, legbrutálisabb kreációját és végül melyik bodegában kínálják a legkifinomultabb éttermi technológiával készült fagylaltokat.
2013. július 18.
Videó
rivalda
Jégre vitt gulyás
Dél-Franciaországban nőtt fel, már gyerekkorától intenzív kulináris hatások érték. Kétoldalról. Hol a nagymamája kényeztette tradicionális francia ételekkel, hol édesapja vitte magával legkedvesebb barátja éttermébe. Ahol előbb Jeremy Cayron csak új ízekkel ismerkedett, később a konyhával is – iskolaszünet idején itt kereste meg a zsebpénzt.
Szabó Edit
2013. július 13.
Mozaik
gasztronómia
A keleti nyitás jegyében főzünk
2013. július 11.
Mozaik
Somogy megye
A Bujdosó Pincészeté lett az idén Somogy bora
A Bujdosó Pincészet 2009-es évjáratú, Farkastanya nevű cabernet franc-ját választották az idén Somogy borának szerdán Siófokon. Az italt a megye kiemelt eseményein, nemzetközi és hazai kiállításokon, vásárokon is kínálják majd.
2013. július 10.
Mozaik
egészség
Rossz hangulat ellen marhahús
A kisebb rossz közérzet vagy visszatérő egészségi problémák megoldása lehet, hogy valójában csupán karnyújtásnyira van, és az étkezési szokásainkra jobban odafigyelve könnyen megszabadulhatunk tőlük.
Puskás Anikó
2013. július 08.
Mozaik
rivalda
A zsendicétől a rúzsig
– Ez az érlelt kecskesajt igazán különleges! – nyes egy darabot Sándor Tamás kézműves remekéből Nemesvölgyi Attila, a budapesti Sarki fűszeres delikátesz tulajdonosa. Látszik, nem kispályás sajtimádó: vág, kóstol, magyaráz, mert meggyőződése, hogy még az értő fogyasztókat is nevelni kell.
Szabó Edit
2013. július 06.
Mozaik
programajánló
Faljon békát Mezőnyárádon
Harmadik alkalommal rendezik meg a korábban nagy sikert arató békafesztivált a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőnyárádon, a július 6-i rendezvény kiegészül pálinkamustrával és pogácsasütő versennyel is.
2013. július 05.
Mozaik
gasztronómia
Cukormentes török desszert, a muhallebi
2013. július 04.
Mozaik
gasztronómia
Muhallebi: krémes tejpuding
Az ottomán konyhaművészetben évszázados hagyományokkal bíró puding a világ egyik legegyszerűbb desszertje. Tej, keményítő, cukor. Ennyi. Esetleg néhány csepp rózsavíz, gyümölcs - ízlés szerint.
2013. július 04.
Videó
borászat
Vaskos vörösek, üdítő rozék
A szekszárdi borvidéken, adottságainak hála, rendkívül sokszínű borokat lehet komponálni. Mondhatni, unikális, a külhoniak számára is meggyőző tételek születnek ezen a területen. Ezúttal a Merfelsz Pincészet borait mutatjuk be.
2013. július 01.
Mozaik
rivalda
Oké, Csucsukám!
Kereshetnénk napestig Szűcs Istvánt Tiszaföldváron, mégsem remélhetnénk útbaigazítást. Ilyen nevű embert nem ismernek a helybéliek. Talán még a szomszédai sem tudják, hogy valójában így hívják, pedig a vendéglátós az alföldi kisvárosban született.
2013. június 29.
Mozaik
rivalda
Több van a tányérokon
Egy éve ilyenkor, amikor „Az 50 legjobb magyar étterem” megjelenésekor mérleget vontunk, szerzőink és szakértőink egybehangzóan állították: olyan étteremből lenne szükség jóval többre, ahová akár naponta is beugorhatunk. Ahol jó a húsleves, tisztességes alapanyagokból készül a rántott csirkecomb, friss szezonális zöldségekkel és szívvel-lélekkel dolgoznak.
2013. június 29.
Mozaik
gasztronómia
Így működik a közösségi kert a város szívében
2013. június 27.
Mozaik
19
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól