galéria megtekintése

Gyurcsánnyal példálózott a Mészáros Lőrinccel kávézgató államtitkár

8 komment

NOL

Bitay Márton Örs földügyi államtitkár szerint nincs abban semmi kivetnivaló, hogy az állami földpályázatok egyik nagy nyertesével, Mészáros Lőrinccel kávézott múlt héten. Azt mondta, ha konspirálni akart volna, nem nyilvános helyen találkozik Mészárossal.

Ha Gyurcsány Ferenccel találkoztam volna véletlenül, akkor abban mi kivetnivaló lenne? – tette fel a költői kérdést Bitay Márton Örs földügyi államtitkár, akit a múlt héten láttunk egy belvárosi luxusétteremben jó húsz percen át társalogni Mészáros Lőrinccel. Az államtitkár most egy sajtótájékoztató keretében magyarázta a bizonyítványát.

Bitay Márton Örs
Koncz György / Népszabadság

Mikor tudósítónk jelezte, hogy a példa sántít – Gyurcsány ugyanis nem kapott földet, míg Mészáros Lőrinc igen –, Bitay módosította a példáját, és azzal érvelt, hogy találkozhatott volna éppen Leisztinger Tamás földbirtokossal is. Bitay ugyanakkor többször leszögezte, hogy részéről nem lát semmiféle összeférhetetlenséget egy ilyen – mint fogalmazott – „baráti találkozóban”.

 

„Kérem, tételezzék fel rólam, hogy ha konspirálni szeretnék, akkor nem egy nyilvános étterembe ülök be, egy ablak mellé egy tömegtüntetés idején, amikor hemzseg a média a környéken – érvelt az államtitkár. Szerinte az egész történet félreértés, mivel a minisztérium nemcsak visszavonta több száz más földbirtok mellett a Mészáros-földek árverését, ám egyúttal ugyanazon a napon meg is hirdették azokat május végére. Szerinte ennek tisztán jogi oka volt.

A sajtótájékoztatón megjelent Sallai R. Benedek LMP-s politikus is, aki hétfőn bűncselekménnyel vádolta meg a földművelésügyi tárca államtitkárát. Sallai szerint ugyanis Bitay felügyelete alatt milliárdosoknak játsszák ki a magyar földet, az LMP-s politikus ezért hivatali visszaélés miatt feljelentette az államtitkárt. Az ellenzéki képviselő a sajtótájékoztatón felajánlotta Bitaynak, hogy a kamerák előtt folytassák le a vitájukat, ám az államtitkár nem állt kötélnek.

Bitay korábban ezt mondta a találkozóról:

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.