galéria megtekintése

A szülők is beindultak, országos bojkott lehet a szökőnapon

17 komment

NOL

A szülők is sztrájkolnak, nem engedik suliba a gyerekeiket február 29-én.

Több mint nyolcezren csatlakoztak egy a Facebookon indított szülői kezdeményezéshez: február 29-én nem viszik iskolába a gyerekeiket, hátha ezzel sikerül érdemi változtatásokat kikényszeríteniük az oktatásban a kormányzattól.

"Mi lenne, ha mi szülők is segítenénk a tanárokat, és egyértelműen jeleznénk a Tisztelt Kormányzat felé, hogy valódi és eredményes változást szeretnénk az oktatásban, nem csak a szokásos látszatintézkedéseket és uszító propagandát" - olvasható a szervezők felhívásában.

Az akció kezdeményezői - három magánember - azt javasolják, lépjenek sztrájkba a szülők is, február 29-én - a szökőnapon - ne engedjék gyerekeiket iskolába. Emlékeztetnek, hogy három nap hiányzást igazolhat a szülő, "legyen ez az első figyelmeztetés". 

 

Az egyik szervező azt írta az esemény üzenőfalára: ezzel az akcióval szeretnék jelezni a kormánynak, hogy az oktatáspolitika elavult, a gyerekek túlterheltek. Minden kötelező, például a napközi, a hit- és erkölcstan (...); az oktatásban még mindig nem az egyén a mérvadó, hanem ugyanazt várják el minden gyerektől.

Pedagógus-tüntetés a Kossuth téren: vihar lehet belőle
Pedagógus-tüntetés a Kossuth téren: vihar lehet belőle
Reviczky Zsolt / Népszabadság

A Facebookon meghirdetett eseményhez szerda estig (szűk egy hét alatt) 8 ezren csatlakoztak és csaknem 7 ezren fejezték ki érdeklődésüket a kezdeményezés iránt.  Az esemény üzenőfalán indított szavazás eredménye szerint a résztvevők közül több mint ezren diákként, önszántukból támogatják a felhívást.

Az akció híre vírusként terjed a közösségi hálózaton: szerda este 9 óra 20 percig az eseményre már majdnem 90 ezer embert hívtak meg, a résztvevők száma pedig még az esti órákban is iszonyatos tempóban emelkedett: 20:43-kor még 7360 résztvevő volt, 20:56-kor már 7575,  21:20-kor pedig már meghaladta a nyolcezret

Összehasonlításul: a múlt hétvégi pedagógus-tüntetés Facebook eseményén 8800-an ígérték biztosra a részvételüket és ugyanennyien fejezték ki érdeklődésüket az akció iránt, az eseményre 46 ezer embert hívtak meg. Végül tízezernél többen mentek ki a Kossuth térre.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.