galéria megtekintése

Black Friday a miniábécében

1 komment


Uj Péter

Az EuroLebensMittel 2000 Bt. Non-Stop Miniábécé és Palackozott Italokba egy szerdai napon, váratlanul köszöntött be a Black Friday.


Délelőtt tíz óra tájban V. Liliána eladó, akit a törzsközönség csak Erzsikeként ismert (a korábbi tulajdonos emlékére, és főleg azért, mert a törzsközönség már csak olyan, hogy új nevet nem szeret megjegyezni) mit sem sejtve szelfizte frissen épített műkörmeit, amelyekkel néhány napja harmadik helyezést ért el a kerületi műkörömbajnokságon: arany havasigyopár-mintás háttér előtt két lila pandabébi labdázott egy Miki egérnek öltözött fókával, amikor (kisvártatva) betoppant egy néger.

Liliána azonnal elhajította két év hűségidős alsó kategóriás Samsungját, földre vetette magát, fölvette a Wizz Air-gépeken megtanult vészhelyzeti pózt, fejét a térdei közé hajtotta, kezét a fején összekulcsolta, és a lehető legtörtebb arabsággal visítani kezdte a terrortámadás esetére betanult Korán-idézetet.

A néger nem értette, mi történik, mivel arabul egy szót sem tudott, csak portugálul, spanyolul, angolul, umbundu nyelven és magyarul. És latinul is, szakmájából kifolyólag. Dr. Szabó Józsefnek hívták; édesapja a hetvenes években menekült ide Angolából, és úgy döntött, inkább magyar nevet vesz föl, mert az eredetit senki sem tudta kimondani.

 

(Az anyuka pedig itt dolgozó kubai textilmunkás volt, tehát dr. Szabó József létrejöttében kulcsszerepe volt a legendás angolai–kubai barátságnak.)

Dr. Szabó a közeli klinika belgyógyászati osztályán dolgozott, de még sosem járt az EuroLebensMittel 2000 Non-stop Miniábécé és Palackozott Italokban, általában a klinika melletti Reálban vásárol, csakhogy azt éppen renoválni kezdték.

- Ööööö... Elnézést!

– próbált kapcsolatot teremteni dr. Szabó.

Erzsike az akcentus nélküli, igen barátságos hangból, illetve a detonáció elmaradásából igen helyesen azt a következtetést vonta le, hogy itt mégsem öngyilkos merénylet esete forog fenn, így előbújt a pult alól. Ezt a következtetést egyébként levonhatta volna dr. Szabó fehér köpenyéből és a nyakában lógó sztetoszkópból is, de krízishelyzetben nem figyelhet az ember minden részletre.

Dr. Szabó végül két kis kiflit és egy pohár 12 százalékos Nádudvari tejfölt vásárolt, így ha lassan, de föloldódott a nemzetközinek indult konfliktus.

Erzsike másnap 176 forintról 165-re árazta le az üzlet két éve polcon álló, rangidős albán kagylókonzervét. Jöhet a roham, az igazi Black Friday, gondolta, és megkönnyebbülten dobolt a pulton a pandás műkörmökkel.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.