galéria megtekintése

Állítsátok meg Fodor Gábort!

29 komment


Uj Péter

Ezekben a pillanatokban igen széles körű és hangos lamentálás zajlik a világ csaknem valamennyi sarkában a tekintetben (azzal kapcsolatosan), hogy a harmadik világháború küszöbén állunk-e még toporogva, vagy már ajtóstul rontottunk a házba, és éppenséggel sáros gumicsizmában klaffogunk a perzsaszőnyegen befele, a konyha irányába.

Ettől a helyzettől talán (sőt!) nem független következő rövid értekezésünk tárgya, de másrészt némileg kevésbé. Vegyük azt a nehezen cáfolható tényállást, hogy mi, itt a lángoktól közmondásosan ölelt, a kelleténél jelentősen kisebb ország lakói (lakosai) huzamosabb ideje már egy 1994-es Magyar Fórumban élünk. Sőt, ha néhány viszonylag visszafogottnak tekintett kormánypárti politikus nyilatkozatait tekintjük, mondjuk a kitiltási botrány vagy éppen az EU-s bevándorlási vita környékéről, akkor még talán az akkori Magyar Fórum-szerkesztők is úgy találták volna, hogy ez a hang talán egy kicsit radikális, horribile dictu szélsőséges, közlés előtt egy-két jelző némileg finomítandó.

Ebben a, mondjuk így, szellemi környezetben semmiképpen sem nevezhetnénk váratlan fejleménynek Kövér László házelnök, a ­CÖKA és a Szellemi Honvédelem Mozgalom (mondom, hogy Magyar Fórum '94) közös múlt heti performanszát, amelynek kere­tében átadták a „2015 szellemi honvédője" díjakat. Kövér házelnök itt kifejtette, hogy manapság a tudjukkik a közösségek azonosságtudatát próbálják megszállni, illetve átalakítani.

 

Ez az önazonosság-para végigvonul a házelnök legújabb kori munkásságán, például honlapja (http://orszaggyuleselnoke.parlament.hu/) is azzal a saját idézettel kezdődik, miszerint az emberi jogok egyetemes rendszeréből hiányzik a nemzeti és kulturális önazonossághoz való jog.

Az önazonosságtudat-megszállás, illetve demokratikus országban élő, kifejlett emberegyedek önazonosság-eltulajdonlási félelmeit nem könnyű megérteni, például én még egyetlen percig sem éreztem, hogy nem volnék azonos magammal, illetve egyszer a katonaság alatt, de a miskafai borban tényleg nagyon veszélyesnek tűnő dolgok voltak, amennyire ez optikailag megállapítható volt.

Ugyanezen az önazonossági eseményen Soltész Miklós államtitkár a liberális diktatúra ellen fakadt ki, elég zaklatott idegállapotban, nem győzte elutasítani a liberális politikusok erőszakos brutalitásait, és hogy nem tudja elfogadni, hogy liberális politikusok mondják meg neki, mit szabad.

Na most, én tudom, hogy ez a Fodor Gábor egy állat, megfékezhetetlen, zabolázhatatlan őstulok, aki nem ismer sem istent, sem embert, de hát könyörgök, ott vannak minimum 156-an illiberálisok, hát kezdjenek már vele valamit! Vagy legalább mondjanak neki ellent! Ne fogadjanak szót! Csak nem fog mindenkit agyonverni... Vagy elvenni az önazonosságát, szellemileg megszállni vagy ilyesmi.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.