galéria megtekintése

Majdnem összeverekedtek, de a magyar győzelem kibékítette őket

6 komment

NOL

A magyar válogatott osztrákok elleni 2-0-ás győzelme után Budapest belvárosában a tömeg spontán bulizásba kezdett, sok helyen a forgalom is leállt. Az ünneplés ezután is folytatódott, a nemzetközi sajtó is megemlékezett a magyar válogatott teljesítményéről, és az internetet is azonnal ellepték a mémek és élménybeszámolók.

Kollégáink így látták a tegnapi estét:

Ünneplés a győzelem után a belvárosban
Szabó Miklós / Népszabadság

A 155-ös busz vezetője valamilyen angol nyelvű streaming közvetítést nézett/hallgatott vezetés közben. A Zirzen Janka úti megállót elhagyva váratlanul megálltunk, ezt lehetett hallani a mikrofonon keresztül az egész buszban, egyre emelkedő hangon: "Guzmics... Szalai... Kleinheisler... Adam Szalai... Kleinheisler (ez volt az a pillanat, amikor a kapu előtt kipasszolták az osztrák védelmet), Szalai... és aztán mintha felrobbant volna a stadion. Taps az utastérben, majd mentünk tovább, mintha mi sem történt volna, csak egy kicsit vidámabban.

 

A lányom viszont, aki a barátja családjánál nézte a meccset, hazafelé szabályosan félt: egy óra alatt ért el a Wesselényi utcától a Széll Kálmán térig, a villamos percenként megállt, a különféle körúti egységekből kirajzó szurkolók ütötték a jármű oldalát, minden megállónál egyre több ittas férfi szállt föl – neki nem volt pozitív élmény ez az este. (H. M.)

Ünnep a meccs után
Szabó Miklós / Népszabadság

Eközben a Ráday utca kávézóinak teraszán ülő a meccsnézők között vita tört ki amiatt, hogy az egyik oldalon a kivetítőre analóg adás érkezett, a másikon digitális. Az utóbbira nagyjából húsz másodperccel később érkezik a kép és a hang. vagyis az utca egyik oldalán már üvöltötték a gólt, amikor a másikon még nem jött el a labda Kleinheisler lábáról...

Az autókat is megállították
Szabó Miklós / Népszabadság

Egy kis k.anyátokozás is kerekedett belőle, de a végére nagy összeborulás jött, annyira, hogy az éppen arra járó rendőrautót a két tábor tagjai együtt vették körül, és követelték, hogy szirénázzon a győzelem tiszteletére. Derék rendőrünk azonban mosolyogva visszautasította a kérést. (K. K.)

És most következzen néhány neten terjedő sztori és vicc:

A pékség így zárta a napot

Egy másfél éves kisfiú pedig így értékelte a mérkőzést. (Szeli Mátyás a Nemzeti Sport munkatársa)

Néhány nagyobb gyerek is rendesen szurkolt

Ha pedig már a gyerekekről van szó, itt is egy tanulságos mese

Mindenki tudja már azt is, hogy ki a király

Akár versről van szó

Akár egy aranyos képről

Természetesen Mr. Bean sem maradhatott ki

Valószínűleg sok munkahelyen így hangzottak az első szavak

 

Meg persze így

 

Egy mém azoknak, akik még emlékeznek a Szomszédokra:


Egy kedves jelenet a meccs másnapjáról a Múzeum körútról, amely közismerten az antikváriusok körútja. Még ezt a csendes könyves világot sem hagyta érintetlenül a futball.  Az Eb tiszteletére a Központi Antikváriumban már napokkal a meccs előtt berendeztek egy kiarakatot foci témájú könyvekből és fényképekből. Kikerült oda dedikált Puskás- és Grosics-életrajz, sok aláírt fotó, sőt, még egy ritka, régi Schosser-könyv is. Az osztrákok elleni győzelem utáni reggelen pedig megjelent ezek között egy történelmi kötet. Egy 1848-49-es képes album, figyelmesen kinyitva Than Mór egyik csataképnél, melyen magyar huszárok üldözik a menekülő császáriakat. Mert az antikváriárius szívében is dobog a „Ria, Ria, Hungária!”. (Cs. L.)

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.