galéria megtekintése

Halálos áldozata is volt a viharnak

0 komment

MTI

A szerdai vihar okozta károk továbbra is számos járat közlekedését befolyásolják, késnek a vonatok is. Az egész országban 3500 esetben intézkedtek a katasztrófavédők. A szélsőséges időjárásnak halálos áldozata is volt.

Országszerte több, mint 3500 esetben intézkedtek a katasztrófavédők a vihar miatt, ebből több mint 2000 esetben Budapesten - mondta Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője csütörtök reggel az MTI-nek.

Egy halálos áldozata is van a viharnak, a főváros XIX. kerületében egy lakás pincéjében a felgyülemlett csapadékvíz miatt egy ember halálos áramütést szenvedett.

A katasztrófavédők 29 sérültről kaptak bejelentést, több esetben gyalogosra, autóra dőltek a fák.

 
Csongrád, 2015. július 8. A szélviharban kidőlt és egy autóra zuhant fa Csongrádon, a Justh Gyula utcában 2015. július 8-án.
Csongrád, A szélviharban kidőlt és egy autóra zuhant fa Csongrádon, a Justh Gyula utcában 2015. július 8-án.
Donka Ferenc / MTI

A legtöbb esetben fakidőlésekhez hívták a tűzoltókat, de számos esetben vízzel teli pincékhez, aluljárókhoz, sérült kéményekhez, tetőszerkezetekhez vonultak ki.

Fejér megyében 9400-ról 431-re csökkent az áramkimaradások száma. Itt a katasztrófavédelem folyamatosan dolgozik a szolgáltatóval a károk helyreállításán.

Mintegy kétezer riasztás érkezett a tűzoltókhoz csütörtök reggel 6 óráig a fővárosra lecsapó vihar nyomán - mondta el a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság (FKI) helyettes szóvivője.

Több helyszínen akadozott, illetve akadozik még az áramszolgáltatás. A Budapesti Elektromos Művektől kapott tájékoztatás szerint szakembereik folyamatosan dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán. A vihar leginkább az V., VI., VII., VIII., IX., X., XII., XX., XXI. és a XXII. kerületben okozott károkat.

Budapest, 2015. július 8. Egy tűzoltó Budapest X. kerületében, a Cserkesz utcában 2015. július 8-án keresőkutyájával a viharban kidőlt téglafal romjait ellenőrzi, hogy az esetleg nem temetett-e valakit maga alá.
Budapest. Egy tűzoltó Budapest X. kerületében, a Cserkesz utcában 2015. július 8-án keresőkutyájával a viharban kidőlt téglafal romjait ellenőrzi, hogy az esetleg nem temetett-e valakit maga alá.
Mihádák Zoltán / MTI

A XX. kerületben, a Nagysándor József utcában egy épület lakhatatlanná vált, míg a X. kerületben kerítést döntött ki a szél. A IX. kerületben egy kidőlt fa rongált meg gázvezetéket, így a viharban a fővárosi tűzoltóknak gázömlést is meg kellett szüntetni. 

A legtöbb gondot az utakra, a villamos- és trolivezetékekre dőlt fák miatti felsővezeték-szakadások okozzák. A BKK kéri az utasokat, hogy elindulás előtt tájékozódjanak az aktuális változásokról a társaság Facebook-oldalán, valamint a BKK Info webes és mobilalkalmazáson. 

A 3-as metró, a H6-os, a H7-es, a H8-as és a H9-es HÉV ismét a teljes vonalon jár - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtök reggel az MTI-vel.

Budapest, 2015. július 8. Vihar Budapesten, a Fővám téren 2015. július 8-án.
Budapest. Vihar Budapesten, a Fővám téren 2015. július 8-án.
Szigetváry Zsolt / MTI

A leszakadt felsővezetékek helyreállítása miatt viszont a 72-es, a 77-es, a 80A, a 81-es és a 82-es trolibusz helyett a teljes vonalon, a 74-es trolibusz helyett a Rózsák tere és a Csáktornya park között pótlóbusz közlekedik.

Leszakadt felsővezeték a 74-es troli vonalán a fővárosi Hermina úton 2015. július 9-én. Az előző napi vihar okozta károk számos közösségi közlekedési járat közlekedését befolyásolták. A legtöbb gondot az utakra, a villamos- és trolivezetékekre dőlt f
Leszakadt felsővezeték a 74-es troli vonalán a fővárosi Hermina úton 2015. július 9-én. Az előző napi vihar okozta károk számos közösségi közlekedési járat közlekedését befolyásolták. A legtöbb gondot az utakra, a villamos- és trolivezetékekre dőlt fák miatti felsővezeték-szakadások okozták.
Balogh Zoltán / MTI

Ugyancsak pótlóbusz jár a 3-as villamos helyett a Gubacsi út/Határ út és Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) között, a 41-es villamos helyett Budafok kocsiszín és a Kamaraerdei Ifjúsági Park között, az 51-es villamos helyett a Gubacsi út/Határ út és a Nagysándor József utca között, valamint az 52-es villamos helyett a Határ út és Pesterzsébet, Pacsirtatelep között.

Törökbálinton a 88-as, a 140-es, a 140B és a 172-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik, nem érinti az Ady Endre utca megállóhelyet, valamint a XXII. kerületben a Háros utcát, a Liszt Ferenc utca kereszteződése után villanyoszlopok kidőlése miatt az 58-as, a 141-es és a 158-as autóbusz módosított útvonalon közlekedik, a Liszt Ferenc utca megállóhelyet áthelyezték.

Budapest, 2015. július 8. A Lurdy Ház parkolójához tartozó, a viharban megrongálódott tetőszerkezet 2015. július 8-án.
Budapest. A Lurdy Ház parkolójához tartozó, a viharban megrongálódott tetőszerkezet 2015. július 8-án.
Mihádák Zoltán / MTI

Jelentős fennakadások vannak a Keleti pályaudvarnál, ahol a sínekre sodort törmelék miatt öt vágányon nem közlekednek a vonatok - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese csütörtökön az MTI-t.

A Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon ugyancsak fennakadások vannak, 30-40 perces késésekkel közlekednek a vonatok - mondta Váci Viktor. 

A Gödöllő-Budapest közötti helyi személyvonatokat a mai napra lemondták, és 20-30 perces késéssel kell számolni a Budapest-Újszász-Szolnok vonalon.

Pótjegymentesen vehetők igénybe a Budapest és Hatvan között a gyors- és sebesvonatok. Ugyanakkor a székesfehérvári, hegyeshalmi, szobi, veresegyházi vonalakon már csak pár perces késések vannak.

A szerda esti viharról itt található részletes beszámolónk és képgalériánk.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.