galéria megtekintése

Az Oscar-gálán sem bírt magával a botrányhős komikus

2 komment

Ny. M.

Sacha Baron Cohentől csak annyit kértek, hogy rendesen konferálja fel a legjobb filmnek járó Oscar-díjat, de a komikus ellopta a show-t.

Sacha Baron Cohen és Olivia Wilde a vasárnapi Oscar-gálán
Sacha Baron Cohen és Olivia Wilde a vasárnapi Oscar-gálán
Mario Anzuoni / Reuters

Hiába kérte az amerikai filmakadémia, hogy "civilben" jöjjön az Oscar-gálára és ne játsszon szerepet: Sacha Baron Cohen nem bírta ki, átöltözött a hollywoodi Dolby Theatre mosdójában, és egyik népszerű szerepét játszva, Ali G-ként konferálta fel a legjobb filmnek járó Oscar-díj nyertesét.

A The Guardian tudósítása szerint Sacha Baron Cohen és felesége, Isla Fisher színésznő 40 percre bezárkóztak a mosdóba, és azzal szabadkoztak, hogy Cohen ételmérgezést kapott. A színész elmondása szerint tartott fellépésének fogadtatásától, "de aztán belebotlottam Chris Rockba, elmeséltem neki a dolgot, ő meg leokézta".

 

"Booyakasha!" - köszöntötte szokásos Ali G-s fordulatával közönségét Sacha Baron Cohen, majd az Oscar-gálát körüllengő - az afroamerikai jelöltek hiánya miatt kirobbant - botrányon kezdett poénkodni. "Tudom, hogy csak egy szokásos ál-feka konferansziéra számítottak" - kezdte a komikus. Majd szóvá tette, hogy nem csak a feketéket diszkriminálják:

"Hogy-hogy nem kapnak Okszrát (sic!) a keményen dolgozó kicsi, sárga, kisfarkú emberek - a Minyonok?"

Majd azzal folytatta, hogy mindazokat képviseli a gálán, akik bojkottálták az idei átadót: Will Smith-t, Idris Elbát "és természetesen azt a fantasztikus fekete csávót a Csillagok háborújából: Darth Vadert!"

"Most pedig csekkoljátok a filmet, ami egy fehérbőrűekkel teli szobáról szól" - vezette fel a Room (Szoba) című filmet Ali G.

Amúgy a filmakadémiánál nem véletlenül tartottak tőle, hogy Cohen botrányt fog csinálni. A komikus ugyanis a 2012-es gálán A Diktátor című film szereplőjének, Aladeennak öltözve vonult végig a vörös szőnyegen, majd "véletlenül" egy urnát öntött Ryan Seacrest tévériporterre, amiben állítása szerint a néhai észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Il hamvai voltak.

A színészt végül biztonsági őrök vonszolták el a riporter közeléből, aki az idei gálán már szóba sem állt Ali G-vel.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.