galéria megtekintése

200 légicsapás 36 órán belül Szíriára

0 komment

NOL

A csapások főleg a nyugati területeket (Aleppo, Quneitra, Damaszkusz környéke, Hama, Idlib és Deraa) érték vasárnap éjfél és kedd dél között.

Durván megnövelte a szíriai hadsereg a lázadó területek elleni légicsapásait – írja a BBC. Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja szerint 36 óra leforgása alatt 200 támadást hajtottak végre. A szervezet szerint rengeteg sérült van, pontos adatokat azonban nem mondtak, azt azonban hozzátették, hogy az áldozatok száma valószínűleg nőni fog, ahogy a romok alatt rekedteket megpróbálják felszínre hozni.

A Megfigyelőközpont szerint egy nap átlagosan 12-20 légicsapást hajtottak eddig végre, ehhez képest a mostani hatalmas megugrás.

A nyugati részek mellett a keleti Dajr az-Zaur tartományban is voltak bombázások, ahol a kormányerők szintén az IS ellen harcolnak. Valamint kedden a szír-jordán határnál is történt légicsapás, melyben legalább nyolcan vesztették életüket.

 

A Helyi Koordinációs Bizottságok, egy ellenzéki aktivista hálózat szerint a kormány repülőgépei robbanóanyagokkal megrakott kannákat dobtak a Damaszkusz közeli Nasibra.

A szíriai csapássorozat azután jött, hogy az USA vezette erők tovább bombázták az Iszlám Állam állásait Irakban és Szíriában. Amerikai és arab repülők Kobanénál támogatják a kurd erőket.

Nemrég kiszivárgott egy videó arról, hogy az IS katonáihoz jutott az iraki kormány által a kurdoknak küldött légi csomagok egy része. Ahogy a Pentagon reagált az esetre, a csomagok nagy részét sikerült a kurdoknak eljuttatni.

Több mint 191 ezer embert öltek meg az Aszad-elleni 2011 márciusában kitört felkelés óta, további kilenc millió embert pedig elűztek otthonaikból.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.