hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“gasztro”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Nyaljuk a polipot, szopogassuk a felkiáltójelet!
Az egyik pesti bérház udvarában 100 éves családi hagyomány szerint készítik a cukorkákat egy kézműves műhelyben, sőt, a nyalóka szabadalmi oklevelét is ők őrzik - ha nem is a polip ízűét. Megnézzük, hogyan rejtenek felkiáltójeleket a cukorkákba, hogyan selymesítik, csavarják, metszik és törik az alapanyagot. Bátrabb nézőinknek cukorkafőző-alapok a videó végén.
2012. január 20.
Mozaik
gasztronómia
Mit kezdjek a hurmámmal?
Mautner Zsófia négyféle ételt is készít datolyaszilvából: nyersen szeleteli a salátához, grillezi a kecskesajtos pirítóshoz, pépesíti a garnélához, joghurtban áztatja a desszerthez. Jó étvágyat!
2012. január 06.
Archívum
gasztronómia
Könnyű és különleges karácsonyi menü
Mautner Zsófia egy zöldséges-halas főételt mutat nekünk, desszertnek pedig egy ugyancsak hamar és könnyen elkészíthetõ karamellás-kaukkfüves narancsot. Jó étvágyat!
2011. december 24.
Mozaik
gasztronómia
Diós linzer, citromkrém
2011. december 10.
Mozaik
noltv
Megosztjuk mindenkivel Mautner Zsófi születésnapi csokitortáját!
Mautner Zsófia mogyorós csokoládétortát készít, mely akár karácsonyi alkalmi desszertnek is jó választás lehet majd, de mi most születésnapi tortának sütöttük - a saját születésnapunkra. Gyors, egyszerű, vaj és liszt sem kell bele, mégis különleges és nagyon finom. Ünnepeljen velünk a Chili a szembe című sorozatunk egyéves születésnapján, nézze vissza az eddigi epizódokat, és tartson velünk a jövőben is!
2011. november 26.
Mozaik
gasztronómia
Világjárás Budapesten
A paprikás csirkét is meg lehet unni, még ha tejfellel bolondítják is. A hazánkba látogató külföldiek néhány nap magyar konyházását követően többnyire sóhajtozni, vágyakozni kezdenek az általuk megszokott ízek után.
2011. november 07.
Utazás
gasztronómia
Húsleves, de maceszgombóccal vagy velős csonttal?
Itt az ősz, kezdődik a forró levesek szezonja. Zsófi és Kata húslevest tesztelnek Pesten és Budán, velős csonttal, majd maceszgombóccal.
2011. október 16.
Mozaik
gasztronómia
Török paradicsomot hozott Zsófi Isztambulból
Mautner Zsófia ezen a héten a török lencsés padlizsánragu fortélyaiba avat be minket. Küldje el Ön is saját, padlizsános receptjét, a legjobb ötlet beküldője a Baldaszti's-nál reggelizhet vagy ebédelhet! Készítették: Mautner Zsófia, Szemere Katalin, Novinszki Tamás
2011. szeptember 30.
Mozaik
gasztronómia
Ez Michelin-csillagot ér: krumplis tészta habszifonból!
Hogyan készítenék a krumplis tésztát egy londoni Michelin-csillagos étteremben? Egyáltalán előfordulnak magyar ételek az étlapjaikon? Mautner Zsófia vendége Bernáth József, a londoni Atelier Robuchon étteremből. Készítette: Takács Mária, Szemere Katalin
2011. szeptember 17.
Mozaik
fesztivál
Csokoládé és édességfesztivál
A sikeres külföldi csokoládé és édességfesztiválok után idén hazánkban is megrendezik az Édes Napok Fesztiválját 2011. szeptember 16–18. között a budai Várban.
Sándor Tünde
2011. szeptember 14.
Utazás
gasztronómia
Amikor a fotós mosolyog: készül a szakácskönyv Zsófinál
Régebben az étellel manipuláltak, manapság a számítógéppel játszanak, hogy igazán étvágygerjesztő kép készüljön egy szakácskönyvbe vagy reklámplakátra. Mautner Zsófi új receptjeit most stylist és fényképész társaságában készíti, és mi meglestük az ételt és a bemutatását.
Gergely Márton
2011. szeptember 03.
Mozaik
utazás
Zsófi elárulja a 200 éve őrzött titkot!
A kínai, indiai, török konyhák után a délszlávok is megjelentek a gyorséttermek piacán. Már nem kell sokat utaznunk azért, hogy igazi csevapcsicsát, pljeskavicát ehessünk. Montenegró a Blahára költözött szerb szakácsokkal, titkos receptekkel, saját pékséggel. Készítette: Szemere Katalin, Perjéssy Gábor
2011. augusztus 19.
Mozaik
gasztronómia
Paradicsomtatár, andalúz gazpacho
Ma a paradicsomban utazunk. Félig aszaljuk, amit aztán használhatunk salátákhoz, pesto-hoz, tésztákhoz vagy készíthetünk belőle paradicsomtatárt. Turmixgépben pedig egyszerű és gyors, frissítő paradicsomlevest kevertünk andalúz mintára.
2011. augusztus 08.
Mozaik
rivalda
Pisztráng ötös
Csak akkor érdemes beszélgetnünk, ha szeretik a halat, és megkóstolják a pisztrángot. Ez volt a feltétele annak, hogy Dunabogdányba látogassunk, s rövid időt eltölthessünk lapunk topéttermekről szóló kiadványa étkezde kategóriájának ötödik helyezettjénél.
Rab László
2011. augusztus 04.
Mozaik
gasztronómia
Zsófi csípős-savanyú kukoricasalátát gyárt
Mautner Zsófia egy egyszerű kukoricasalátát készít, de kivételesen nem a hagyományos majonézest, hanem egy igazi nyárias, frissítő, csípős-savanyút. Készítette: Vörös Eszter
2011. július 22.
Mozaik
gasztronómia
Elszabadul a Chili: Keksz a szabadban
Itt a jó idő, irány a természet. Mautner Zsófia és Szemere Katalin a BÜFÉ Budapest háziasszonyával, Horváth Katival a Margit-szigeten piknikeztek. A parmezános, rozmaringos keksz ott is bejött.
2011. július 08.
Mozaik
Svájc
Vizek és ízek
ZÜRICH NEMCSAK A VÁROSLÁTOGATÓK, HANEM A TERMÉSZETKEDVELŐK ÉS A GASZTRONÓMIAI UTAZÁSOK HÍVEI SZÁMÁRA IS KIVÁLÓ VÁLASZTÁS.
2011. július 07.
Utazás
gasztro
Szegények és gazdagok vacsorája
Az Eat Art feltalálója, Daniel Spoerri tiszteletére rendeztek a Laci!Konyha! nevű étteremben bankettet, azaz egy hatfogásos vacsorát. Az esten a művész is részt vett, interjúra azonban nem lehetett rávenni. A fogások között Mautner Zsófi kalauzolta a stábot. Készítette: Szemere Katalin és Vörös Eszter
2011. július 01.
Videó
gasztronómia
Ez kemény dió lesz!
2011. június 25.
Mozaik
fesztiválok
Fogyókúrára fogott evős-ivós fesztiválok
Főként a nyári hétvégéken tucatnyi evős-ivós programot, gasztronómiai fesztivált rendeznek országszerte. Az egynapos falusi főzőverseny még nem fesztivál, de a legnagyobb gond nem is ez, hanem, hogy előre tervezhető állami támogatás híján a turisták nem jönnek, a programokat ugyanis nem lehet időben kiajánlani az utazási irodáknak, de a kísérőműsorok is egyre szerényebbek.
Sándor Tünde
2011. június 22.
Gazdaság
7
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól