Vizek és ízek

ZÜRICH NEMCSAK A VÁROSLÁTOGATÓK, HANEM A TERMÉSZETKEDVELŐK ÉS A GASZTRONÓMIAI UTAZÁSOK HÍVEI SZÁMÁRA IS KIVÁLÓ VÁLASZTÁS.

A legnagyobb svájci várost szokás a vizek városának is nevezni, mivel a Limmat-folyó partján, a Zürichi-tó északi részén terül el. Kivételes látványt nyújt, amihez még hegyek is társulnak. A közeli magaslatokról pedig látszanak az Alpok csúcsai, amelyek nyáron is hósipkával nyújtóznak az ég felé.

VÁROSBAN ÉS VÁROSON KÍVÜL

A világ pénzügyi központjainak egyike a kultúra és a történelem iránt érdeklődőket több mint 50 múzeummal és 100 galériával, hangulatos óvárossal, csodás látnivalókkal, gazdag programkínálattal kényezteti az év minden szakában. Természetesen azok sem maradnak hoppon, akik az üzleti életet a hétköznapok szintjén művelik: őket várja a svájci és nemzetközi márkák teljes választéka a mindig lüktető Bahnhofstrassén és környékén.

A természetkedvelők ellátogathatnak a zürichi állatkertbe, vízre szállva megtekinthetik a várost, ám érdemes távolabbra is merészkedni. A kedvelt kirándulóhelyről, az Uetlibergről (871 m) remek kilátás nyílik a városra és környékére, a környező túraútvonalak pedig további élményeket kínálnak.

S még valami: a nagy melegben ott a remek, frissítő víz! Kevéssé ismert, hogy Zürichben van a világon a legtöbb nyilvános fürdő. A negyven strand és fedett fürdő közül 18 található a tó és a folyó mentén, és vonzerejüket nemcsak a víz kifogástalan tisztasága adja, hanem az is, hogy jó néhány esténként bárrá alakul át, és változatos programokkal szolgál.

GASZTROKALANDOK

Zürich felkeresése egyben maga a kulináris csábítás. A kiemelkedő választékban a hagyományos, sok száz éves múlttal rendelkező éttermektől – amelyek többnyire az egykori céhes házakban működnek – a legmagasabb igényeket kiszolgálókig gyakorlatilag minden megtalálható. A városban minden negyedik étterem rendelkezik terasszal, a finom falatok mellé sok helyütt szépséges panoráma társul.

A várost akár az ínyencek paradicsomának is lehetne nevezni, hiszen negyven étterme érdemelt ki Gault Millau-pontokat. Emellett további különlegességekkel rendelkezik: Európa első – most 111 éves – vegetáriánus éttermével, egy egyedülálló, először itt megvalósított koncepcióval („étterem a sötétben”), és több olyan trendi vendéglátóhelylyel, amely korábbi öntödében, hajógyárban, papírgyárban vagy sörfőzdében jött létre.

HASZNOS HONLAPOK

www.zuerich.com

www.MySwitzerland.com

www.swisstravelsystem.com

www.swiss.com

www.svajc.lap.hu

Top cikkek