Sorsára vár a pesti zsidó negyed

Járdán terpeszkedő autók, üres kirakatok, foghíjtelkeken gyűlő szemétkupacok, fa és bokor nélküli betonplaccok: ezt látja a turista a pesti zsidó negyedben most. Mi várhatná, ha pár év múlva visszatérne ide?

Gasztrofesztiválok pénz nélkül

Nem lesz szükség pénzre a május ötödikén kezdődő budapesti Pálinkafesztiválon. Ingyen persze egyetlen tökipompost és cent szilvát – amely pálinka az idei fesztivál főszereplője lesz a belvárosban – sem adnak majd, ugyanakkor a bankjegyekkel bizonyosan nem lehet majd fizetni a rendezvényen, sem ételért, sem pedig italért.

Rekordot és nyereséget is hozott a VOLT

Több, mint 102 ezer ember látogatta meg a VOLT fesztivált, amely az első számítások szerint nyereséges is volt - közölte a szervező cég.

Több száz bográcsban rotyogott a 'szögedi hallé'

Kétszázhúsz mázsa ízletes hal fogy el, és sok ezer embert látnak vendégül a szegedi nemzetközi tiszai halfesztivál három napja alatt péntektől vasárnapig.

Bor tér Szegeden

A kiváló termelők nagyszerű borai mellett a szőlőtermesztés és borkultúra szegedi hagyományait is megismerhetik azok, akik szerdától ellátogatnak a szegedi Dóm térre, ahol Bor tér néven új gasztronómiai fesztivál kezdődik.

 

Csokoládé és édességfesztivál

A sikeres külföldi csokoládé­ és édességfesztiválok után idén hazánkban is megrendezik az Édes Napok Fesztiválját 2011. szeptember 16–18. között a budai Várban.

A finomságokat felvonultató eseményen a magyar kézműves csokoládémanufaktúráktól a legismertebb nemzetközi édességmárkákon át a legjobb magyar cukrászatokig a szakma valamennyi szegmense képviselteti magát, és jelen lesznek a csokoládék „barátai” – lekvár, méz, kávé, remek borok, pálinkák, koktélok – is.

Lesz bonbonkészítés, csokoládé­bor összekóstolás és csokoládékurzus is, este pedig szving­, funky­ és soulkoncertek, valamint DJ­k gondoskodnak a jó hangulatról. (www.edesnapok.hu)

Top cikkek