hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Gasztronómia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
Japán
Magyar gasztronómiai heteket tartottak Japánban
Magyar gasztronómiai heteket tartottak Japán legészakibb szigetén, Hokkaidón márciusban egy helyi magyar séf, a cége és a résztvevő vendéglátó egységek rendezésében, amelynek során a magyar ízekkel ismerkedhettek az érdeklődök a szervezők reményei szerint a magyar gasztrokultúra számára nagy lehetőséget kínáló szigetországban.
2013. március 31.
Mozaik
Nagy-Britannia
Az igazi angol tea
Nagy-Britanniában van a világ egyik legjobb teatermelő vidéke. A cornwalli Tregothnan birtokon, sok más hagyományos kézműves termék mellett készül az igazi angol tea, mely még kínában is kedvelt.
2013. március 28.
Mozaik
húsvét
Combmutogató hentes
2013. március 28.
Mozaik
kiskereskedelem
A nagy sonkateszt: olcsó húsnak ízfokozott a leve
A vásárlók jó része nem tudja megkülönböztetni az igazi, minőségi sonkát az olcsó és inkább csak nevében sonka tömegterméktől – derült ki a Népszabadság szerkesztőségének vakkóstolásából. Az általunk összeválogatott hat sonka természetesen messze nem fedi a húsvéti kínálatban fellelhető több száz féle terméket, de a teszt során kipróbáltuk a hentesek által csak „népsonkaként” emlegetett, kilónként 700–900 forintos hústermékeket és az 1600–2200 forint közötti, minőséginek mondott árukat.
Munkatársainktól
2013. március 28.
Gazdaság
rivalda
Tésztakígyó a batyuban
Végy egy kiváló szakácsot, valamint csokornyi magyar borászt a legjavából, adj hozzá ötleteket és lelkesedést, mindezt fűszerezd jókedvvel titkos kerted friss hajtásaiból – a hatás nem marad el. – Harmadszor veszek részt a Zwack Izabella Borkereskedés főzőversenyén, de ma igazán kíváncsi vagyok. Tartok tőle, hogy a „borgyilkos” kínai konyha ízei mellett a boraink háttérbe szorulnak – kanyarítja magára a kötényt Légli Géza, a Kislaki Bormanufaktúra borásza, aki a tésztafőzők csapatát erősíti. Wang mester szecsuáni ételeit a hazai borásztársadalom krémje készíti el, az öt fogást szakértő zsűri értékeli.
Szabó Edit
2013. március 28.
Mozaik
húsvét
Milyen sonkát, milyen tormát?
A Chili a szembe gasztrovideo-sorozat stábja eligazító leckét kap a sonkák birodalmában, majd Mautner Zsófia a Fény utcai piac egyik standján házi ecetes tormát készít, ripsz-ropsz.
2013. március 27.
Videó
Nagy-Britannia
Az egyik brit 'ízgyár' Magyarországra költözik
Nagy-Britanniában 150 munkahely szűnik meg a Walkers burgonyaszirom termékekhez ízesítőt gyártó üzem bezárása és Magyarországra telepítése miatt - írta a brit Mirror napilap online kiadása kedden.
Ábrahám Ambrus
2013. március 26.
Gazdaság
gasztronómia
A legjobb mexikói éttermek Pesten
Mautner Zsófia három mexikói éttermet ajánl, egy régi klasszikust, egy nemrég nyílt trendit, és végül egy vidám, barátságos helyet a forgalmas körútról. Színes étlapunkon guacamole, burrito, Chimichanga, taco, poppers és az érzékenyebbeknek egy pohár horchata.
2013. március 25.
Mozaik
rivalda
Isztambul ízei: csak szemre fasírt!
– Otthon az édesanyám is mindig köftét készít – súgja meg Murat Kaya, az isztambuli Filizler Köftecisi étterem vezetője. Mögöttünk hatalmas sürgés-forgás a konyhában, a parázs fölött vasrácson sülnek a darált húsból téglalap, négyzet vagy kör alakúra formázott falatok. A fehér inges férfi diplomatikus mosollyal válaszol a kérdésre, hogy az anyja vagy a Filizler készíti-e a finomabb ételt.
Pócs Balázs
2013. március 24.
Mozaik
rivalda
Csipke, hamm bekaplak!
– Aranyoskám, értse meg, magából soha nem lesz cukrász – e szavakkal tessékelték ki a szőke, kék szemű, álmodozó lányt a 140 éves múltra visszatekintő, jó nevű budai cukrászdából.
2013. március 23.
Mozaik
rivalda
Tepsi épség
„The more butter the better”, azaz a „Több vaj nem baj” a norvég Flying Culinary Circus egyik angol nyelvű szlogenje. Persze nem a több vajtól izgalmas a húszas-harmincas éveikben járó északi séfek sztorija, hanem attól a show-tól, amivel már elkápráztattak királyi családokat éppúgy, mint például a Guns N’ Roses és a Depeche Mode tagjait. A Repülő Kulináris Cirkusz (angol rövidítéssel FCC) tagjai nem befelé forduló típusok – hedonista bulira számíthat, aki őket választja.
Szemere Katalin
2013. március 19.
Mozaik
gasztronómia
Piaci mustra Jeruzsálemben
2013. március 14.
Mozaik
életmód
Harapható luxustűsarkak elvakult gyűjtőknek
A legtöbb nőről elmondható, hogy legalább két gyengéje van: a csokoládé és a magas sarkú. Egy brit csokoládékészítő ezt a kettőt ötvözte, amikor luxuslábbelik pontos, élethű mását kezdte el készíteni, belga csokiból. A csokicipellők ára csillagászati, egy darab közel negyedmillió forintot ér.
Puskás Anikó
2013. március 13.
Mozaik
gasztronómia
Ami átment a macskán, de mégis iható
2013. március 11.
Mozaik
gasztronómia
Hummusz, egy zseniális alapétel
2013. március 07.
Mozaik
rivalda
Sajtba hempergetve
Vajon milyenné alakítja egy várost az, ha lakóinak majdnem a fele külföldi és közel kétszáz ország képviselője él benne? Egy biztos, Genf nemcsak az ENSZ, hanem az egyesült nemzetek konyhájának is fővárosa.
2013. március 02.
Mozaik
gasztronómia
A természet viagráját kóstolgattuk
A jeruzsálemi piacon Mautner Zsófiát elragadta egy kofa, hogy rajta mutassa be termékeinek jótékony hatását.
2013. március 01.
Mozaik
rivalda
Egyszerű, mint a báránycsülök
Harsány, virágmintás tapétájával kilógott a mértéktartó belvárosi éttermek sorából. Az első újkori bisztrók egyike volt, amikor hat évvel ezelőtt megnyitott. Vonzó kínálata és viszonylag szolid árai mellett az is izgalmassá tette, hogy nem lehetett asztalt foglalni. Vacsoraidőben hosszú sorok kígyóztak a bejárat előtt, divat lett pohárral a kézben asztalra várni, komoly arccal böngészni a bőséges borlapot.
Szabó Edit
2013. február 23.
Mozaik
borászat
Beszéljen a furmint
Szállingózik a hó, úgy kaptatunk fel Sárospatak, aztán Károlyfalva kátyúval teliszórt útjait elhagyva a meredek Kácsárd-dűlőig, ahol egy félhektáros ültetvényen szeretetteljes borok készülnek néhány éve. Asztalos Zoltán, az MTI hajdani fotósából, majd szerkesztőjéből lett borász fontosnak tartja az érzelmi kötődést.
Doros Judit
2013. február 23.
Mozaik
gasztronómia
Szilvásgombóc-nyalóka és krumplistészta-börek? Az meg mi?
2013. február 21.
Mozaik
23
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól