hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Gasztronómia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
rivalda
Csekélységeket csipegetni
Piknikezni? Nem mindenkinek jön be. „A hatalmas szélben, döcögve húzom-vonom a telepakolt pötytyös bevásárlókocsimat a Pozsonyi út díszkövein, majd a Margit hídon, a fejemet leviszi a szél, a hajamat össze-vissza fújja, aztán pedig szúr a fű, és bogarak vannak...” – Mautner Zsófiának biztosan nem tartozik a kedvencei közé a Chili & Vanília gasztroblogon az élmény, amelybe egyébként lapunk rángatta bele.
Szőcs László
2013. augusztus 31.
Mozaik
rivalda
Nem akad meg a szálka
– Az országos hírű bajai halászlé abban különbözik a világhírű szegedi halászlétől, hogy az utóbbit filézik –mondja Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, három híres halászcsárda vezetője.
Tanács István
2013. augusztus 31.
Mozaik
gasztronómia
A befutott kecske
Tokajban jó elveszni, gondoljuk ezt a hóátfúvásos, furcsa tavaszi napok alatt, amelyeket ott töltünk. A 37-as út állapotáról korábban hallott rémes legendák nemhogy beigazolódtak, hanem felül is múlták a várakozásokat.De tántoríthatatlanul közelítünk Mád felé, ahol az elmúlt években megszületett, majd megerősödött egy újabb vidéki bástya, a Gusteau.
2013. augusztus 30.
Mozaik
Olaszország
Főzzünk mosogatógépben!
Főzzünk mosogatógépben, miközben a masina elvégzi a mosogatást - erre buzdít egy olasz konyhai szakíró, Lisa Casali - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.
Veres Dóra
2013. augusztus 28.
Mozaik
gasztronómia
Franciás bisztróstílus
Pethő Balázsnak, a Csalogány 26 séfjének sok magyar szakács köszönheti mesterségbeli tudásának fontos elmeit. A hallgatag, közszereplést kerülő séf főleg belsőségekben, húsokban, halakban és fagylaltokban nagy tudású. Ennek megfelelően az elvárások is nagyok vele szemben.
2013. augusztus 28.
Mozaik
zene
A sör ömlik, a kultúra csordogál
„A Horváth-kert, Budán, főleg nyáron. A hajléktalan emberek között iddogálni: legnagyobb!” Így válaszol valaki, amikor azt kérdezzük, melyik a kedvenc (rom)kocsmája Budapesten, és miért. Nem nagyon lepődünk meg a válaszon: nyáron valóban az open air alkoholfogyasztás dívik Budapesten. És egészen addig így van ez, amíg be nem köszöntenek a hideg napok.
Csider István Zoltán
2013. augusztus 28.
Kultúra
gasztronómia
Hódító gasztroslágerek
Villány központjában, a Gere család borwellnesshoteljében működő étterem ízléses berendezésével, letisztult eleganciával fogadja a betérőt. A felszolgálók jól képzettek borügyben, de az ételek terén se vallanak szégyent, kedvességüket és szervilizmust nélkülöző szolgálatkészségüket pedig tanítani kellene.
2013. augusztus 26.
Mozaik
rivalda
Krémbe kevert búbánat
Van, aki terápiára jár, mások gyógyszert szednek, és akad, aki gyógynövényekkel kezeli depresszióját. Sokan sokféle eszközzel próbálkoztak már, de a sütemény mostanáig nem szerepelt a feltételezett gyógymódok között.
Veres Dóra
2013. augusztus 24.
Mozaik
gasztronómia
Hús hússal
A hasonló nevű luxushentesüzlet után nem volt kétséges, hogy mi az étterem specialitása, természetesen a kiváló és főleg külföldi marhahúsok. Kellemes meglepetésként az angol séf azonban a mangalicától sem riad vissza. Egy hely, ami garantáltan nem a vegetáriánusok rohamára számít, hanem a tökéletesre sütött nagy hússzeletek rajongóira.
2013. augusztus 23.
Mozaik
gasztronómia
A méltatlanul mellőzött gyümölcs megdicsőülése
Angyal Gábor
2013. augusztus 22.
Mozaik
évforduló
Az ország egyik legnépszerűbb csokija 60 éves lett
A Népstadion átadására készült el 1953. augusztus 20-án, csomagolásának jellegzetes zöld színét a Ferencvárosból hozta magával. A mai napig évente 46 millió darabot adnak el belőle, és idén augusztus 24-én a Fogaskerekűn ünnepli 60. születésnapját Magyarország egyik legnépszerűbb csokija, a Sport szelet.
2013. augusztus 22.
Mozaik
gasztronómia
Ellentétes félidők
Rendkívül szimpatikus az a heroizmus, ahogy az Olimpia csapata egy isten háta mögötti, Keleti pályaudvar melletti alagsorban harcol a gasztroforradalom ügyéért. Lapzártánkkor ugyanakkor arról érkezett hír, hogy Takács Lajos séf mégis meghódítani készül a belvárost, leigazolt a Szent Istvén téri Laci!Pecsenye? konyhájára. Ottjártunkkor, noha nem tudhattuk, épp egy nagy korszak zárult le.
2013. augusztus 21.
Mozaik
augusztus 20
Már meg lehet kóstolni Magyarország idei tortáját
A nemzeti ünnep alkalmából a budai rakparton felállított gasztrosétányon mutatták be kedden Magyarország 2013-as tortáját és Magyarország cukormentes tortáját; a milotai mézes grillázstortát és a ribizlihabos-almás rétegest a közönség már meg is kóstolhatja.
Veres Dóra
2013. augusztus 20.
Mozaik
augusztus 20
Házi kenyér egyszerűen
A frissen sült házi kenyér illata a legelszántabb fogyókúrázót is bűnbe visz. Az otthoni sütés nem ördöngösség, igaz, némi elméleti tudás és egy kevés gyakorlat nem árt hozzá. Előbbihez kértünk tanácsokat és egy jó kis alapreceptet az egyik legismertebb „kenyeres” gasztrobloggertől.
2013. augusztus 19.
Mozaik
gasztronómia
Egyértelműen
Jobban szituált helyen nem is lehetne vidéki étterem. A várfal tövében, a napsütötte déli kapuhoz vezető macskaköves kaptatón áll az Imola Udvarház és Borétterem. Az árkádos posztmodern fogadó és apartmanház épületéhez képest visszafogottan elegáns és urbánus étterem hírneve évek óta jó cégér, de nagy teher is lehet a konyhában. Mi is visszafojtott lélegzettel nyitunk be: vajon sikerül-e hozni a csúcsformát újra és újra?
2013. augusztus 19.
Mozaik
Budapest
Vegetáriánus Fesztivál lesz Kőbányán
Táplálkozási szakemberek előadásai, makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolók, főzőtanfolyamok, valamint öko- és biotermék-bemutatók is szerepelnek az idei Vegetáriánus Fesztiválon, amelyet augusztus 24-én és 25-én tartanak Budapesten.
2013. augusztus 19.
Mozaik
rivalda
A negyvenfilléres az etalon
A leghíresebb bajai tésztagyártó Komádiban született, a román határ közelében. Stranszki Júlia (alsó kis képünkön) otthonról nem hozhatta a receptet, mert nemhogy a gyufatésztát, de még a dunai halászlét sem ismerte gyermekkorában. Legfeljebb a kőrösit. Ifjú asszonyként nagybaracskai anyósától leste el a tésztakészítés titkát.
2013. augusztus 17.
Mozaik
gasztronómia
Egy kis Moszkva
A várhegy aljában, az egykori Moszkva térhez közel, az Ostrom utcában megbújó Arany Kaviár jelene sokféle múltat is hordoz.Hisz éppúgy ott van az egykorvolt szuterénlakás falai között a XIX.századi orosz klasszikus regények lapjairól megelevenedő nagypolgári miliő, mint a nyolcvanas évek végének magyar underground luxusa.
2013. augusztus 16.
Mozaik
gasztronómia
Dinnye - ahogy még sosem
Mautner Zsófi újra megkeveri az ízeket - csirkéhez készít dinnyéből salátaköretet.
Gergely Márton
2013. augusztus 15.
Mozaik
gasztronómia
Családi csúcsok
Hiába a zord időjárás vagy a hétköznapi időpont, az encsi Anyukám Mondta ebédidőben jólesően tele van. Érződik, hogy nem csupán gasztroturizmusról van szó, használják és szeretik a helyiek is az éttermet. Mindeközben jeles gasztronómiai fesztiválokon hódít a Dudás fivérek műhelye, hordozható kemencéjükben sült malacukkal, pizzájukkal vagy pacalos fogásaikkal is igen népszerűek.
2013. augusztus 14.
Mozaik
17
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól