hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“Gasztronómia”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Húsgombóc, ahogy Indiában készítenék
2013. október 03.
Mozaik
rivalda
„A konyha nem szelíd hely”
Fiatal kora ellenére a francia gasztronómia egyik megújítójaként tartják számon, és már egy Michelin-csillagot is magáénak mondhat. Úgy áll rajta a séfkabát, mintha a kedvenc zakóját viselné, mozdulataiból sugárzik a magabiztosság és az elegancia. Cyril Haberland nem tűri a lazaságot a konyhában, de nagyra értékeli a humort. Nem mindennapi ételkreációiból nemrég Budapesten adott ízelítőt.
Szabó Edit
2013. szeptember 28.
Mozaik
gasztronómia
Mit tud a reformkonyha?
A Chili a szembe! stábja ma három különböző irányzatot képviselő, viszonylag új helyet mutat be, egy gluténmentest, egy nyers kosztot árusítót és egy paleo üzletet, mind hármat kifejezetten kulináris szemszögből.
2013. szeptember 26.
Mozaik
Kína
Szívesen vacsoráznak toaletten a kínaiak
Akár a toaletten, az A380-as típusú repülőgépen ülve vagy Mao Ce-tung korát idéző falak közt is fogyaszthatják vacsorájukat a kínai étteremlátogatók, egyre több ugyanis a témaparkok mintáját követő témaétterem az országban.
2013. szeptember 26.
Mozaik
rivalda
Csokiba ragadva
Az igazi rajongó sok mindenre képes. A csokoládé esetében arra is, hogy kipróbálja magát, mit tud alkotni ebből a kimeríthetetlenül izgalmas alapanyagból. Valaha Csiszár Katalin (jobbra fent) is ezt érezte, és annyira bele is ragadt ebbe az érzésbe, hogy végül csokoládékészítő-mesterré vált.
Babarczy Veronika
2013. szeptember 21.
Mozaik
gasztronómia
Bor és nő mindig másért szép
Angyal Gábor
2013. szeptember 19.
Mozaik
gasztronómia
Kistérségi vendéglátó
A gasztroturisták pontosan tudják, hogy egy régió életéről – gazdálkodásáról, kultúrájáról, az ott élő emberekről – egy falu vagy egy kisváros éttermébe betérve tudhatjuk meg a legtöbbet. Ez persze csak akkor igaz, ha az étterem, amit kiválasztunk, nem csak egy kirakat. Sokkal inkább egy valódi közösségi tér.
2013. szeptember 18.
Mozaik
életmód
Ahány ház, annyiféle szilvalekvár
Aki elmulasztotta a meggy, a cseresznye vagy a barack befőzését és üres a kamrája, most még megtöltheti, az egyik legolcsóbb és legfinomabb őszi gyümölcsből készülő lekvárral.
2013. szeptember 18.
Mozaik
gasztronómia
Helyi értékek
A Rókusfalvy fogadó az elmúlt 10 évben már régóta kitört a titkos tipp kategóriából, nem utolsósorban a Budapestközeli borrégióban rendezett hangulatos fesztiválok miatt. De különösebb esemény nélkül is megér egy kirándulást a falusi idillel tarkított gasztronómiai élmény.
2013. szeptember 16.
Mozaik
gasztronómia
Valami vadság
A Vár alatt, a Tabán hűlt helyén, kitűnő és szó szerint kiemelt pozícióban, patinás saroképületben igyekszik a több évszázados történelmi hagyományt inspiratív fogásokban megfogalmazni ez a csendes eleganciával áthatott vendéglő.
2013. szeptember 13.
Mozaik
gasztronómia
Elkurvított söröket kóstoltunk
Megkóstoltuk a legfrissebb kézműves söröket, köztük a nukleáris hulladéknak nézett szilvás sört, a málnás Gribancot és a chilis Napalm-ot - a fesztivál győztes sörét.
2013. szeptember 12.
Mozaik
gasztronómia
Érett húszas
A mára vendéglátó-birodalommá növekedett Zsidai-művek első és egyetlen nagykorú intézménye a legstabilabb szereplője a Vár gasztronómiai mezőnyének. És ez nem csak a csodálatos díszletnek, az elvarázsolt kertnek köszönhető.
2013. szeptember 11.
Mozaik
borászat
Egri körkép szüret előtt
A nyár utolsó napján, a szüreti munkálatok megkezdése előtt Egerben az után érdeklődve néztünk szét, hogy milyen bort ígér a 2013-as év, és mi várható a folytatásban.
2013. szeptember 10.
Mozaik
gasztronómia
Új hús a piacon
Van már Pesten currascaria (suraskharia), ahol a délbrazil gaucho pásztorok lacipecsenyéjét sütögetik és szervírozzák nyárson. Autentikus latin-amerikai eszem-iszom – kifulladásig.
2013. szeptember 09.
Mozaik
fesztivál
Belsőség szívvel és lélekkel
A hétvégén megint az utcára kerül a libamáj, konkrétan a budapesti Erzsébet térre. A Magyar Libamáj Szövetség ötödik fesztiválja pazar kulináris kalandot ígér, a szervezőknek – a csemege népszerűsítése mellett – azonban van még egy fennen hirdetett céljuk: a fogyasztóvédelmi indíttatású ismeretterjesztés.
Bárkay Tamás
2013. szeptember 08.
Mozaik
rivalda
A húsok támadása
– Meg kell tanulni nemet mondani! – nevet Karin Schmitz (képünkön balra), de addigra nyilvánvalóvá válik: a Casabrasil nem az a hely, ahol az ember elsajátítja a tagadás művészetét.
Pócs Balázs
2013. szeptember 07.
Mozaik
gasztronómia
Mindentől ugyanannyira
étterme már jó ideje fix pont az országjáró gasztroturisták körében. De törzsvendégei mégsem a jó ízekért minden távolságot legyőző ínyencek, hanem a Dél-Koreából hazánkban, egészen pontosan Rácalmáson letelepedő és munkát vállaló koreaiak. Hiszen nekik is jár valami kis hazai.
2013. szeptember 06.
Mozaik
gasztronómia
Csípős-édes-fűszeres körtechutney
Angyal Gábor
2013. szeptember 05.
Mozaik
gasztronómia
Jó napot, napfény!
Vidám dolog a menzára szaladgáló gyerekek közt megközelíteni a hazai gasztronómia egyik komoly műhelyét. A trattoriának helyet adó épület végében ugyanis közétkeztetés, a terasz szomszédságában pedig egy búfelejtő kocsma üzemel. E triptichon közepébe vetjük magunkat, éppen a vadonatúj tavaszi étlap bevezetésének első napján.
2013. szeptember 04.
Mozaik
gasztronómia
A jó öreg karosszék
Tizenhárom éve biztos pont a budapesti gasztroszíntéren a Két Szerecsen, és nemcsak a megbízható és sokszínű konyhája miatt, hanem mert szinte minden igényt ki is tud elégíteni. Kávézásra, egy gyors bisztróebédre vagy egy reprezentatív esti vacsorára is alkalmas, ha pedig kinyit a terasz, az élmény megsokszorozódik.
2013. szeptember 02.
Mozaik
16
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól