hirdetés
Legolvasottabb
Rovatok
Címlap
Belföld
Vélemény
Gazdaság
Külföld
Videó
Sport
Kultúra
Mozaik
Tud/Tech
Autó
Friss hírek
Galéria
Nolblog
Adatvédelem
Impresszum
Hírmátrix
“2010-07-15”
További friss hírek
Videók
Szilágyi Áron: Nélkülük nem sikerült volna - 10 éves a MOL Új Európa Alapítványa (X)
„Vannak ennél fontosabb dolgok is” - az ország legnagyobb szavazókörében jártunk
Videó a Teréz körúti robbantóról
Szögek borítják a Teréz körutat egy nappal a robbanás után
Koncz Zsuzsa új lemeze felér az elmúlt évek tüntetéseivel
„Megnyugtat, hogy nem lettünk mindannyian zombik” - megnyílt a 16. ARC
Így ebrudaltak ki otthonából egy újabb devizahiteles családot
Még több videó
gasztronómia
Megtörtént a csoda
Néhány év leforgása alatt jelentős változások tanúi lehettünk a magyar gasztronómiai színpadon. Legszembetűnőbb, hogy a vidék nemcsak felzárkózott, hanem képviselői példaértékű teljesítménnyel, határozott ízvilággal mutatnak utat fővárosi versenytársaiknak.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Méretes érme
Szentendre macskaköves főterén, a XVIII. századi kereskedőházban nyílt étterem modern konyhatechnológiával szerelkezett fel. Séfje, Ádám Csaba a tekintélyes Chaine der Rotisseurs versenyen 2007-ben ezüstérmet szerzett.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Nem viccelnek
A Jókai tér környéke kissé talán kiesik az üzleti ebédek szokásosnak mondható helyszíneiből, de attól, mert nincs szem előtt, még nem lehet leírni. Továbbra is ígéretes konyha működik itt.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Ölünkbe pottyant
Kicsi, hangulatos, modernséget és egyszerű eleganciát sugárzó barátságos bisztró a Budai Vár oldalában, a Batthyány térhez közel. Messziről fel sem tűnik, semmi túlzás, semmi cicoma.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Rafinált újítások
A Kistücsök színvonalában már jó néhány éve behozta a legtöbb fővárosi éttermet, a balatoni mezőnyben pedig egyértelmű a fölénye.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Romantika, luxus & kakastaréj
Kék az ég, zöld a fű, madarak csicseregnek az ősfák lombjai között, a tóban aranyhalak úszkálnak, a szökőkút diszkréten csobog. Csend és végtelen nyugalom honol.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Sármos olasz
A komoly budaörsi cégek vezető tisztviselői közül, úgy tűnik, sokan járnak ide ebédelni, ami mégiscsak jó érzéssel és bizakodással tölt el.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Sava, borsa
A Kálvin tér mögött apró utcák idézik a pesti belváros mára már teljesen elenyésző régi hangulatát. A Borssó 2008 novemberében nagy ambíciókkal nyitott meg a Képíró és Királyi Pál sarkán, az egykori Old Amsterdam helyén.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Svájci, tehát pontos
A somogyi táj látványa szinte aperitifként hat az ebédhez. Egyszer csak szemünk elé tárul úti célunk, a kastélyszálló, mely idén csatlakozott az egyik legrangosabb nemzetközi szervezethez, a Relais & Chateaux-hoz.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Széllel szemben
Még az ez évi toplista véglegesítése előtt, idén télen újra Széll Tamás, az Onyx étterem konyhafőnök-helyettese nyerte a Hagyomány és Evolúció elnevezésű szakácsversenyt. Ellenszavazat nélkül voksolt rá a nemzetközi zsűri, amely szerint még vagy tíz év kell ahhoz, hogy a magyarok a világ gasztronómiai élvonalába kerüljenek.
Szemere Katalin
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Szignó alatt
A kifogástalan ízléssel kialakított belső tér az art deco stílus esszenciális szépségét, érzékiségét és intelligenciáját sugallja. Az étlap első oldalán szereplő önvallomásában, vélhetően az étterem tulajdonosa, a kulináris koncepció meghatározójaként is emlegeti az itt tapasztalható minőséget, a fin de siecle hangulatot.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Szigorú méltóság
A klasszikus, patinás Múzeum étterem a mai napig semmit nem engedett szigorúságából, komoly méltóságából. Kint vakító napsütés, laza, madárcsicsergős délidő van, bent visszafogott fények, csend és elegancia fogad.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Tananyag lehetne
Ebédre arcátlanul olcsó háromfogásos menü, vacsorára hatfogásos gourmet ételsor hatezerért. Minden kétséget kizárólag vonzó ajánlat.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Tépett pecsenye
A valamikori Tigris szálló épületében megnyílt étterem határozottan kiáll két hungarikum mellett: egyik a libamáj, a másik a villányi vörösborok, azon belül is a Gere Pincészet.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Tömegvonzás
Van két legendás vendéglős Budapesten, akik jelentősen megváltoztatták az éttermi szcénát. A Lefkovics–Sztanó páros nevéhez fűződik a Leroylánc létrehozása. Bárhol nyitottak eddig új helyet, azok többnyire igazi tömegvonzást kiváltva azonnal divatossá váltak.
2010. július 15.
Archívum
borászat
Top 5 A legjobb borlapok
Nehéz különválasztani, hogy amikor jó borlapról beszélünk, nemcsak a jó szortimentről beszélünk, hanem e sajátos prózai műfajról, mely viszonylag szűk mozgásteret biztosít a fantázia szabad csapongásának. A saját koncepttel rendelkező helyeket preferáltuk, nem annyira azokat, amelyek valamely közvetítő kereskedőház szortimentjét kínálják.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Történelmi panoráma
Fényben úszik a Four Seasons szálló földszintje, a nap sugarai akadálytalanul pásztázzák a kifogástalan terítékeket. Bármennyire is túlzásoktól mentes reverenciával fogadják itt a vendéget, mégis suttogóra fogja az ember, mintha ebben a szentélyben bármilyen hangos szó megzavarhatná az étkezők áhítatát.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Trakta Gianninál
Az Arany János utca valamikori álmatag szürkeségéből már jó néhány éve kiviláglik egy kulthely: Gianni trattoriája. A nemrég felújított étteremben a konyha is mintha új életre kelt volna.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Új időszámítás
Néhány éve még maroknyi – leginkább finnyás sznobnak kikiáltott – különc lázadozott csupán a hazai konyha meggyöpösödött állapota ellen,idén már a legrangosabb nemzetközi kalauzok térképére is felkerültünk. A gasztronómia forradalmában a 2009-es év igazi áttörést hozott.
2010. július 15.
Archívum
gasztronómia
Új szelek
A Café Pierrot a várnegyed klasszikus, elegáns éttermei közé tartozik, ahol – hitvallásuk szerint – a klasszikus nem azonos a régivel.Ennek bizonyítására új séf – a 2008-ban e lapban első helyre sorolt Lou Lou egykori főszakácsa, Cristophe Deparday – vette át a konyhát.
2010. július 15.
Archívum
5
hirdetés
Top cikkek
hirdetés
NOL Piactér
TOP 50 megfizethető étterem
1290 Ft
Sportfogadás + Nemzeti Sport
11970 Ft
Manager Magazin előfizetés
9800 Ft
Auto-Motor előfizetés
590 Ft-tól