galéria megtekintése

Orbán: győztünk, nem is akárhogy!

20 komment


Csuhaj Ildikó

Győztünk! Nem is akárhogy! – hangoztatta Orbán Viktor győzelmi beszédében a Duna-parton, és majdnem könnyezett.

Kellő alázattal és méltósággal mondjuk ki, mivel minden kétely és bizonytalanság eloszlott: győztünk – kezdte Orbán Viktor győzelmi beszédében a Duna-parton, szemmel láthatóan a könnyeivel küszködve megszólalása előtt. "Viktor! Viktor!" – skandálta a téren összegyűlt, fideszes és nemzetiszín zászlót lengető tömeg.

Kurucz Árpád / Népszabadság

A miniszterelnök beszédét azzal kezdte: "amikor a végeredmény már látható volt, az első utam Szabad Györgyhöz, az első szabadon választott Országgyűlés elnökéhez vezetett. Ez a választás egy szabad országban történt".

 

Ezután Orbán Viktor megköszönte a szülőknek és a nagyszülőknek, hogy megdöntötték a kommunizmust. Hálát adott a jóistennek, hogy ezúttal már "a külhoni magyarok is velünk szavazhattak".

A győzelemről Orbán Viktor azt mondta: "győztünk, és nem is akárhogy"! Olyan átütő erejű győzelmet arattunk, aminek a jelentőségét fel sem tudjuk még mérni. Hogy az egetrengető győzelemet megérdemeltük-e, azt nem tudjuk, de hogy megdolgoztunk érte, az egészen biztos.

- A Fidesz és a KDNP európai rekordot ért el, az európai pártok között a legnagyobb támogatást érte el. Ez olyan tény, amely feljogosít arra, hogy kimondjuk, Magyarország ma a legegységesebb nemzet Európában, erre büszkék vagyunk - hangoztatta Orbán Viktor a nagy ováció közepette.

Azután a választás eredményét értékelve úgy folytatta: "mi magyarok jól hallhatóan kimondtuk, Magyarország újra olyan hely, ahol érdemes élni. Kimondtuk, hogy nem fordulunk vissza, a nemzeti együttműködés egyértelmű támogatást kapott, ezzel a választók ez elmúlt négy év vitáit lezárták".

Megerősítették a munkahelyteremtést, a családtámogatást és megerősítették a nemzeti függetlenség politikáját – hangoztatta Orbán Viktor, aki szerint két dologra viszont nemet mondtak. "A gyűlölet nem pálya" – fogalmazott Orbán Viktor, hozzátéve: nemet mondtak az EU-ból való kilépésre is. Magyarországnak az EU-ban a helye, de csak akkor, ha van erős nemzeti kormányunk.

Végül felszólította az összegyűlteket: mondjanak együtt köszönetet a választópolgároknak, függetlenül attól, kire voksoltak, mert a szavazással kiálltak a magyar demokráciáért.

Orbán Viktor köszönetet mondott azoknak is, akik a Fidesz-KDNP-re szavaztak, "köszönjük az imáikat is" – tette hozzá. Végül köszönetet mondott "a bajtársaknak" is, az aktivistáknak, valamennyiük családtagjainak. "Mindenkinek sokat kellett kibírnia, de talán a legtöbbet a feleségemnek, köszönet neki!"

Beszéde végén Orbán Viktor azt mondta, "büszke vagyok, hogy megbízást kaptam a munka folytatására. Azért fogok dolgozni, hogy Magyarország nagyszerű hely legyen. Lépjünk be az új, nagyszerű korszakba együtt, csak együtt lehetünk sikeresek – hangoztatta a Duna-parton, megismételve: győztünk! És ezután még többet dolgozunk, van erőnk, hogy ezt a munkát elvégezzük. Hajrá, Magyarország! Hajrá, magyarok! – búcsúzott, a háláját kifejezve.

Beszéde után a tömeg elénekelte a Duna-parton a Himnuszt és a "Kossuth Lajos azt üzente" kezdetű nótát.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.