galéria megtekintése

Flashmobon álltak ki Kiss László áldozata mellett

6 komment


Kovács Klára

Több százan mentek el szerda kora este a budapesti Hajós Alfréd Sportuszoda bejáratához, hogy köszönetet mondjanak Takáts Zsuzsannának, amiért a nyilvánosság elé tárta az 55 évvel ezelőtt elszenvedett nemi erőszak részleteit. A flashmob szervezői szerint ez az őszinteség és a felvállalás vezethet el oda, hogy az ehhez hasonló ügyek ne maradjanak titokban.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

„Amíg az erőszakot elszenvedett lányok csak otthon, a takaró alatt sírdogálnak, és nem mernek senkinek beszélni az őket ért nemi erőszakról, addig a bűnösök a társadalom megvetése és kirekesztése nélkül élhetnek, dolgozhatnak tovább, formálhatnak véleményt vagy vehetnek részt a közéletben. Ezért is fontos, hogy Takáts Zsuzsanna felvállalta a vele történteket” – mondja Vivien, aki kisfiával érkezett a Margitszigetre.

 
Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

A sportuszoda előtt egymás kezét fogva kört formált a több száz ember, így fejezve ki szolidaritását Kiss László áldozatával. Az úszóedző bocsánatkéréséről többen azt mondták: későn jött.

„Akkor kellett volna rögtön a lelkiismeretén könnyíteni egy bocsánatkéréssel, és nem perújrafelvétellel fenyegetőzni. Ez most úgy tűnik, hogy egy nyomás alatt megtett gesztus volt”

– mondja Jaksity Kata, aki az utóbbi időben nőjogi ügyekben vállal szerepet. Az egykori műsorvezető legkisebb gyerekével, a kétéves Jázminnal érkezett. „Nem is tudom, ha ilyen történne... Nem, azt hiszem, nincs bocsánat” – néz a babakocsira.

Fotó: Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

A flashmob zárásaként az összegyűlt tömeg egyszerre kiáltotta, hogy „Köszönjük szépen, Takáts Zsuzsanna!”, majd hosszú percekig szólt a taps, köszönetnyilvánításként az egykori áldozat kiállásáért és a bátorságáért.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.