galéria megtekintése

CÖF-ösök védik az elátkozott 3-as metrót

6 komment

NOL

"A 3-as metró elfogadható állapotban van, sem a sínek cseréje, sem a járművek felújítása nem indokolt" – ezt állítja két, magát a BME tanárának kiadó nő a BKV Figyelő blog értesülése szerint.

Lassan járhatna nekik törzsutas kedvezmény
Lassan járhatna nekik törzsutaskedvezmény

Csongrádi Eszter "tanársegéd" és dr. Kaltenekker Anikó "professzor" csütörtökön írt egy-egy, a lerohadt 3-as metró állapotát bagatellizáló levelet több szerkesztőségnek, amelyek tartalmilag lényegében azonosak, csak a megfogalmazás tér el.

 

Mint írják, a 2011-es metrótűz csak egyedi elszigetelt eset volt. A hibát ott is sikerült időben észlelni, és a szerelvény félreállításával sikerült egy katasztrófát megakadályozni. Az elmúlt időszakok füstölései sem vezettek tragédiához. Minden egyes esetet időben sikerült észlelni, és sikerült a szükséges óvintézkedéseket időben megtenni. Ennek tükrében ki lehet jelenteni, hogy a 3-as vonal legalább annyira biztonságos, mint a többi vonal.

Az eddig megjelent alaptalan sajtóhíresztelésekkel szemben a 3-as vonal a jelenlegi karbantartás mellett még akár 20 évet is kibír – írja dr. Kaltenekker Anikó, akiről - a BKV Figyelő cikke szerint - "egyperces Google-használatot követően kiderül, hogy annyira doktor, mint Schmitt Pál és pont annyira professzora a BME-nek, mint én vagy éppen Bruce Willis". Ellenben a blog szerzője kiderítette, hogy Csongrádi Eszter és Kaltenekker Anikó is a Civil Összefogás Fórum (CÖF) álcivil szervezet váci tagozatának aktív tagja.

Kapcsolódó cikkünk: Összedől a metró, mire elég olcsó lesz a felújítás

Még mindig nem kezdődött meg a hármas metró kocsijainak felújítása, holott két hónapja aláírták a szerződést. Azóta már többször le kellett állítani a metrót, mert füstölnek az elektromos kábelek. De az alagút-rekonstrukció terveit is át kell dolgozni: túl sokba került volna az első terv.

Szalai Anna írása: >>>

A két levélíró nemcsak a BME, hanem a leendő Budapest Tudomány Egyetem – Műszaki Tudomány Kar oktatójának is kiadta magát, Csongrádi állítása szerint kutató lesz azon a karon, ahol dr. Kaltenekker – ugyancsak állítása szerint – mindjárt tanszékvezető. A két nő tudni véli, hogy ebbe az egyetembe lesz összevonva 2018-ig az összes budapesti egyetem.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.