galéria megtekintése

„Az LMP hirtelen kiesett a 2018-as parlamentből”

23 komment

NOL

Kalaplengetés, viszlát Schiffer, viszlát LMP – vélemények Schiffer András lemondásáról. A Lehet Más a Politika nem marad ugyanaz Schiffer András nélkül, de ugyanazért dolgozik, mint eddig vele – ezt az ellenzéki párt elnöksége tudatta, az LMP politikusok egyelőre nem nyilatkoztak, politikusi hírmagyarázatok még nincsenek.

Nem beszéltek egyelőre LMP-s politikusok Schiffer András távozásáról, az ellenzéki párt elnöksége „testületileg” nyilatkozott.

Az LMP országos elnöksége és parlamenti képviselőcsoportja szerdán együttes ülést tart, miután Schiffer András társelnök bejelentette: távozik a politikából – közölte a párt szóvivője.

Schiffer András döntését az LMP sajnálja, de tiszteletben tartja és tudomásul veszi – olvasható Gál József közleményében.

 

Az LMP a következő időszakban az alapszabályának és a parlamenti képviselőcsoport frakciószabályzatának megfelelően hoz döntést a társelnöki poszt, a képviselői mandátum és a frakcióvezetői tisztség betöltéséről.

A Lehet Más a Politika nem marad ugyanaz Schiffer András nélkül, de ugyanazért dolgozik, mint eddig vele. Az LMP célja továbbra is az, hogy alternatíva legyen az elmúlt évtizedek politikai zsákutcájával szemben – zárul a közlemény.

TGM: Kalaplengetés

Ha már Schiffer is föladja, akkor nincs mit tenni – gondolják majd sokan, olyanok is, akik soha nem voltak az LMP hívei – búcsúztatja Schiffer Andrást Tamás Gáspár Miklós.

Stumpf: Jockey nélkül nincsen Dallas

Stumpf András prognózisa a Mandineren Schiffer lemondása után: „Keddre virradóra az LMP hirtelen kiesett a 2018-as parlamentből.”

Nem mintha Samantha rosszul játszott volna. Lucy is beletette, amit kellett, az öreg Jock is ott volt a háttérben és remekül hozta a szerepét, a többiekről nem is beszélve. Minden elismerésünk mellett is tény marad azonban a régi bölcsesség: Jockey nélkül nincsen Dallas – konstatálja Stumpf András, aki személyes beszélgetéseik alapján azt írja, nem hitte volna, hogy Schiffer tényleg lemond, arra számított, hogy meggyőzi majd magát arról: szükség van rá, van értelme a parlamenti munkájának, hiszen ő szólal fel a legtöbbet, egy sor kérdés (földügyek, TTIP, Habony-művek térnyerése) jóval erősebben ment át a köztudatba.

Stumpf András kis jellemrajza szerint „Schifferről sem csak csupa jót lehet elmondani. Hisztérikus, az például tud lenni. Mániákus is. A paranoia jegyei is mutatkoztak néha rajta (politikusbetegség). De, mint most is kiderült, Schiffer nem sunyi. Nyilván megkapja majd most, hogy elárulta az LMP-t. Ami persze hatalmas baromság lesz. Ha létezik ez a párt Schiffer nélkül is, akkor ez nem árulás, hanem személyes döntés, amelyhez minden embernek joga van, tekintve, hogy életből egyet kaptunk. Ha nem létezik a párt Schiffer nélkül, akkor meg ugye nem nagyon volt mit elárulni” – vonja le Stumpf András a konklúziót.

Vágó: Két kérdésre nincs válasz

A Demokratikus Koalícióban politizáló Vágó István a Facebookon azt írta, Schiffer távoztával két kérdésre nem kapunk választ már sohasem: miért jelentette fel Gyurcsányt, és miért nem jelentette fel Orbánt.

„Nem megélhetési közszereplő”

Becsey Zsolt, Matolcsy György egykori külgazdasági államtitkára így reagált: „Most hallom, lemond Schiffer András. Lehet szeretni vagy nem, de karakteres volt, és a lényegi mélységre tört, az biztos. Azonnali lemondása nem a megélhetési közszereplők sorába emeli.” 

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.