galéria megtekintése

A Fideszben is meglepődtek, hogyan varázsolták be a parlamentbe Voldemortot

50 komment


Spirk József

Amilyen erővel a hóna alá nyúltak annak idején, úgy engedik el most a kezét Mengyi Rolandnak. A Voldemort néven elhíresült képviselő miatt a Fideszben teljesen szokatlan módon, az utolsó pillanatban cseréltek le hat éve a Borsod megyei 12. számú választókerületben indítandó országgyűlési képviselőjelöltet. A legfőbb ügyész csütörtökön kérte a médiában súlyos dolgokkal vádolt Mengyi mentelni jogának felfüggesztését.

„Figyelem a főnökök megszólalásait, és most már nagyon úgy látszik, hogy Mengyi Rolandot be fogják áldozni”

– mondta a Népszabadság Online-nak a Fidesz országgyűlési frakciójának egyik tagja, miután Polt Péter legfőbb ügyész csütörtökön bejelentette, hogy az ügyészség kikéri a kormánypárti képviselő mentelmi jogát, mert személyével kapcsolatban felmerült a vesztegetés, a befolyással üzérkedés, valamint a bűnszövetségben, bűnsegédként elkövetett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette kísérletének gyanúja.

A lapunknak nyilatkozó képviselő azt mondta, a párton belül egyelőre nem kaptak információkat Mengyi ügyéről, de jelek arra utalnak, hogy hirtelen fönt is elengedték a kezét.

 

Pedig 2010-ben a régebbi fideszeseknek is szembetűnő volt, hogy mekkora felső támogatottsággal került fel a képviselőjelöltek listájára az akkor mindenki számára teljesen ismeretlen Mengyi. Az uniós támogatások megszerzésében állítólag saját zsebre dolgozó Mengyi miatt Orbán Viktor az utolsó pillanatban változtatott az indulók névsorán.

Információink szerint 2010-ben a Borsod-Abaúj megyei 12. számú választókerületben Szabó Csaba volt a Fidesz kiszemelt országgyűlési képviselőjelöltje. A komoly mezőgazdasági tapasztalattal rendelkező, tiszaújvárosi kötődésű Szabó régi, kipróbált pártembernek számított. 1991-ben lépett be a Fideszbe, pártszínekben volt a megyei önkormányzat tagja, és 2006-ban egyszer már elindult az országgyűlési választáson is. (Igaz, akkor, ahogy a Fidesz, Szabó sem tudott nyerni az MSZP ellen.)

Mengyi Rolandot az utolsó pillanatban nyomta be Orbán Viktor a parlamentbe
Mengyi Rolandot az utolsó pillanatban nyomta be Orbán Viktor a parlamentbe
Kovács Attila / MTI

Orbán Viktor hosszú idővel a 2010-es parlamenti választás előtt megkezdte a jelöltségosztó válogatást, az összes aspiránsnak személyes meghallgatáson kellett átesnie a pártelnök felcsúti házában.

A válogatók lezárulta után Tiszaújvárosban már meghirdették Szabó bemutatkozó rendezvényét is, amikor a térség regionális igazgatója bejelentette, változás lesz, le kell fújni a bemutatást. Mengyit ezt követően, az utolsó pillanatban cserélték be úgy, hogy

a választókerületben dolgozó stáb tagjai sem is tudták, kit kell majd támogatniuk.

Az Index korábban arról írt, hogy Mengyi egy milliárdos vállalkozó táskahordójaként került a politika közelébe, de

az egyelőre nem derült ki, hogy a párton belül ki állt Mengyi mögé, és ki juttatta be erővel a parlamentbe,

majd a Borsod megyei közgyűlésbe is.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.