galéria megtekintése

Remélem Rióban kamatostól visszakapom - Risztov Éva harmadik lett, de utólag kizárták

3 komment

NOL/MTI

50 méterrel a cél előtt a magyar hosszútávúszó fej-fej mellett haladt német riválisával, amikor a célfolyosó mellé értek, ám a kötél alatt átbújva korrigáltak, nem vágták le a pályát, nem úsztak kevesebbet, hanem a kötél egyik oldaláról átmentek a másikra - fogalmaz a Magyar Úszószövetség közleménye.

9950 méter után, tiszta versenyben kizártak - írta közösségi oldalán Risztov Éva, miután a hollandiai Hoornban rendezett nyíltvízi Európa-bajnokságon a harmadik helyen ért célba, de utólag kizárták a versenyből.

Risztov Éva a verseny után
Forrás: Facebook

"4 hét van hátra Rióig és hiszek abban, hogy amit egyszer igazságtalanul elvesznek, azt kamatostul visszakapom. Remélem augusztusban" - írta az olimpiai bajnok úszó. Később az MTI-nek a következőt nyilatkozta: "Én mindent megtettem ma, nem tehetek róla, hogy nem tájékoztattak bennünket előre a két sárga bójáról a végén. Jellemző, hogy öten úsztunk rossz irányba. A lényeg, hogy amit terveztem, azt meg is csináltam. Ismét bizonyítottam magamnak, hogy tudok küzdeni a végsőkig, kikerültem minden konfliktust, az összes verekedésből kihúztam magam, inkább odébb mentem, csak az úszásra koncentráltam."

 

A Magyar Úszószövetség szerint is egy nemzetközi nyíltvízi viadalhoz teljességgel méltatlan körülmények között kezdődött meg az Európa-bajnokság Hoornban. Az óvásban is arra helyezték a hangsúlyt, hogy felháborítóan nívótlanok a verseny körülményei, a pálya például nem volt rendesen kijelölve.

50 méterrel a cél előtt a magyar hosszútávúszó fej-fej mellett haladt német riválisával, amikor a célfolyosó mellé értek, ám a kötél alatt átbújva korrigáltak, nem vágták le a pályát, nem úsztak kevesebbet, hanem a kötél egyik oldaláról átmentek a másikra.

A 10 kilométeres versenyt végül a francia Aurélie Muller és az olasz Rachele Bruni azonos idővel zárta, köztük még a célfotó alapján sem tudtak dönteni, így mindketten aranyérmet kaptak.

A szám másik magyar indulója, Olasz Anna a 13. helyen végzett.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.