galéria megtekintése

Keserű cukorka

2 komment

Munkatársunktól

Szégyen! A női kézilabda-vb csoportmeccseinek harmadik fordulójában a százszázalékos magyar válogatott minden képzeletet alulmúló, rendkívül gyenge játékkal 17 (!) góllal, 32:15-re kikapott Montenegró együttesétől; világbajnokságon ez az eddigi legnagyobb különbségű veresége.

Két forduló után a magyar csapat hibátlan teljesítménnyel vezette a tabellát a dániai olimpiai kvalifiká­ciós kézilabda-világbajnokság A csoportjában, a montenegróiak három pontot szereztek, s a harmadik helyen álltak. Németh András szövetségi kapitány számíthatott a hétfőn még kisebb sérüléssel bajlódó Bulathra is, s a mutatott játék alapján bizakodva várhatta az újabb megméretést.

Szucsánszki kihagyott egy hétméterest, de utána belelendült a csapat. Ezúttal Zácsik volt Tomori, azaz az FTC játékosa kezdett olyan jól, mint két nappal ezelőtt a szerb csapat ellen a győri együttes kézilabdázója. A montenegrói válogatott szerezte meg ugyan a vezetést, de a magyarok 3:1-re fordítottak, s amikor 4:4-es állást mutatott az eredményjelző, Zácsik már háromszor lőtt a kapuba.

Ramusovics Bulathnak, a montenegróiak a magyaroknak bizonyultak áttörhetetleneknek
Ramusović Bulathnak, a montenegróiak a magyaroknak bizonyultak áttörhetetleneknek
Kovács Anikó / MTI

 

Mindkét válogatott rohant, a védekezéssel kevesebbet törődött, de az ellenfél sokkal magabiztosabbnak tetszett. Megtehette, hiszen a magyarok játékából hiányzott a tűz, a megszokott lendület. A ­montenegróiak legnagyobb sztárja, a négyszeres BL-győztes Bulatović az elején nem csillogott, de volt, aki pótolja, pél­dául Rajčić, Radičević és Mehmedović. Jellemző, hogy a szerbek ellen a mezőny legjobbja, a tíz gólt szerző Tomori csak a 19. percben talált először a kapuba, akkor már 7:5-re vezetett a tavalyi Európa-bajnokság negyedik helyezettje. Még nem lehetett sejteni, hogy a magyar válogatott a félidő végére nyolcgólos hátrányba kerül.

Pedig abba került.

Két gólt is emberelőnyből kapott az együttes, s ha Kiss többször nem véd jól, még nagyobb lehetett volna a különbség. A 25. percben már 12:7 volt oda, nem véletlen hogy Né­meth szakvezető kicsit később már másodszor is időt kért. Ez sem segített. Nem volt vezére az együttesnek, az ellenfél pedig örömkézilabdát mutatott be: a félidőben már 17:9-re vezetett. Ekkor nagyon érthetetlennek tetszett egyes úgynevezett hozzáértők ví­ziója: akár világbajnok is lehet a magyar csapat.

A szünetet követően nemhogy ­javított volna a helyzetén a magyar válogatott, rontott. Ilyen szinten megengedhetetlen, hogy – még ha egy nagyon jól játszó csapat is az ellenfél – a játékrész ötödik percében dobja az első gólt. A találkozó további részében Montenegró együttese azt csinált a pályán, amit akart. Amikor a magyaroknak már semmi sem sikerült, Németh kapitány – gondolva a mai dánok elleni fontos találkozóra – többet pihentette Tomorit és Zácsikot, de Montenegró is inkább a B csapatát szerepeltette. Hiába támadott az alakulat, a hátrányt nem sikerült csökkenteni, s az ellenakciók végén rendre összecsattanhattak a montenegrói tenyerek.

A kapuban a második félidőre ­beálló Bíró ugyan néhányszor jól védett, de legtöbbször kiszolgáltatott helyzetbe került, így nem véletlen, hogy egyre nőtt a hátrány, s a vége 17 (!) gólos vereség (15:32) lett; a második harminc percben csupán hat gólt szerzett a magyar válogatott. Ha­sonló nagy zakóba 2010-ben futott bele a csapat, akkor az Eb-n Norvégia 34:13-ra nyert.

Folytatás ma este háromnegyed kilenctől Dánia ellen.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.