galéria megtekintése

Győri kézimunka: ahogy tetszik

4 komment


Bruckner Gábor
NOL

Bár ebben az évadban kevésbé volt lehengerlő, mint egy éve, a budapesti Final Four szombati elődöntőjében simán elintézte a dán Midtjylland együttesét a Győr női kézilabdacsapata (29:26), amely vasárnap címe megvédéséért léphet pályára a Papp László Sportarénában a montenegrói Podgorica együttese ellen.

Európa kétszeresen is beköltözött erre a hétvégére a Papp László Sportarénába. Részint eljöttek, ugye, a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének résztvevői, részint meg olyan pazar körítés, minden tekintetben professzionális környezet fogadta a csarnokba érkező nézőket, hogy arra kizárólag a világszínvonalú volt a megfelelő jelző.

Bulatovics bombázza a dán kaput
Bulatovics bombázza a dán kaput
MTI

S mi egyébben bízhattunk volna a sportág történetének első Final Fourját megelőzően, mint hogy a nyitómérkőzésen a BL-címvédő Győr csapata – a rendezőkhöz hasonlóan – klasszis produkcióval rukkol ki. „Két döntőt vívunk két nap alatt" – adott helyzetjelentést Ambros Martin, a magyar bajnok trénere a találkozó előtt, de a tribünön egyöntetű volt a vélemény: a szombati „döntő" jóval könnyebbnek ígérkezik a vasárnapinál.

 

A rivális a ligában addig hazai pályán százszázalékos teljesítményt nyújtó dán Midtjylland együttese volt, amellyel kapcsolatban – noha valóban imponáló mutatókkal büszkélkedhetett – a legfőbb tudnivalónak az számított, hogy már a négy közé kerüléssel is meglepetést okozott.

Meg persze az is, hogy a sportág jelenlegi élvonalában unikumként tartják nyilván a társaságot, hiszen a német kapuson, Sabine Englerten és a holland irányítón, Cornelia Grooton kívül kizárólag dán játékosok alkotják a keretét.

Szóval klappolt minden, legföljebb az okozott némi megütközést, hogy amikor a csapatok fölsorakoztak az aréna közepén, még mindig váratlanul szellősek voltak a lelátók, noha napok óta azt lehetett hallani, mind a tízezer jegy elkelt.

Magyarázatnak megtette, hogy a második párban fellépő Podgorica drukkerei még nem érkeztek meg, s akárhogyan is, a hangulatra nem lehetett panasz. A győriek rajtjára meg pláne, mert Katarina Bulatovics már az első támadásból a dánok hálójába bombázott.

Ráadásul a folytatás a legszebb reményeket is fölülmúlta, mert Bulatovics, Löke Amorim és Görbicz egyaránt remekelt a kisalföldi gárdában, amely éppen azzal a fegyverrel érte el góljai többségét, amelyről azt gondolta: a rivális arzenáljában található.

A kontratámadásokra építő győri akciók rendre eredményesen zárultak, így negyedóra múltán Helle Thomsen, az ikastiak edzőnője joggal toporzékolt a pálya szélén, hiszen 8:4-es magyar vezetést mutatott a nagytábla.

Később aztán tovább romlott a helyzet a skandinávok szemszögéből, és úgy zárult 16:11-es hazai vezetéssel az első félidő, hogy négy perccel korábban már hét gól is volt a differencia a felek között.

A térfélcsere után – talán már a másnapi erőpróbára gondolva – kiengedett kissé a Győr, de győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. Noha 16:14-nél két lépésre közelítettek az északiak, ennél nagyobb baj nem történt.

A második félórában Görbicz volt csapata vezéregyénisége, s a játékmester látványos irányításával a nagy álom félig már teljesült: az ETO a számszerű kölönbségnél jóval nagyobb fölénnyel, 29:26-ra legyőzte a Midtjyllandot, így „újabb" döntőt vívhat a BL-ben.

Az ellenfél a montenegrói Buducsnoszt Podgorica együttese lesz, amely a 16:16-tal zárult rendes játékidőt követő hosszabbításban 22:20-ra győzte le a macedón Vardar Szkopje alakulatát.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.