galéria megtekintése

Csúfosan elkalapálták a magyar hokiválogatottat

5 komment

MTI

A két harmadig erőtlenül játszó magyar jégkorong-válogatott harmadik, keddi mérkőzését is elvesztette az oroszországi világbajnokság szentpétervári csoportjában: Rich Chernomaz együttese ezúttal a francia csapattól kapott ki 6-2-re.

A magyar Andrew Sarauer (b) és a francia Jordan Perret az oroszországi jégkorong-világbajnokság B csoportjának harmadik fordulójában
A magyar Andrew Sarauer (b) és a francia Jordan Perret az oroszországi jégkorong-világbajnokság B csoportjának harmadik fordulójában
Dmitrij Loveckij / MTI/AP

A magyarok az első felvonásban ugyan még egyenlíteni tudtak, ám utána a helyzeteivel jól gazdálkodó rivális már az első szünetig kétgólos előnyre tett szert, a folytatásban pedig tovább nőtt a különbség. A harmadik harmadban Sofron István hiába szépített, Sascha Treille mesterhármast ért el.

 

A magyarok szerdán, közép-európai idő szerint 19.15-kor a sokkal esélyesebb, éremvárományos finnekkel találkoznak.

Eredmények, 3. forduló:

B csoport (Szentpétervár): Franciaország-Magyarország 6-2 (3-1, 1-0, 2-1)

Ljubilejnij Aréna, 3000 néző: v: Hofman (orosz), Kubus (szlovák)

Gól: Ritz (10.), S. Treille (18., 54., 57.), Fleury (20.), Chakiachvili (38.), illetve Vas M. (14.), Sofron (48.)

A szlovákoktól és a címvédő kanadaiaktól elszenvedett vereség után most nyílt először reális alkalma a magyaroknak a pontszerzésre, de így is a 2008 óta stabil élvonalbeli franciák számítottak esélyesnek: kapusuk, Cristobal Huet 2010-ben Stanley Kupát nyert, Pierre-Edouard Bellemare az NHL-ben játszik, és többen európai élbajnokságokban légiósok.

A franciák már túl voltak a németek legyőzésén - ez a két csapat, mivel jövőre társrendező, nem eshet ki -, és kikaptak a szlovákoktól.
Chernomaz döntése alapján Rajna Miklós kezdett a kapuban, míg Hetényi Zoltán, Mestyán István és a kisebb megfázással küzdő Magosi Bálint kimaradt. A magyar szurkolókból most sem volt hiány, két szektort töltöttek meg közel 1200-an, így a jó hangulat garantált volt.

Erdély Csanád gyorsan vezetést szerezhetett volna, ám lövését blokkolták, Stipsicz Bence pedig a kapuvasat találta el. Javarészt a francia harmadban folyt a játék, ám a lendületet megtörte Dudás Jesse kiállítása. Azonos létszámban egy távoli lövésbe Nicolas Ritz tette bele az ütőjét, Rajna nem védhetett (1-0).

Dudás újabb büntetése helyzet nélkül telt el, aztán a magyarok kerültek létszámfölénybe: a Huetről kipattanó korongot Vas Márton vágta a léc alá (1-1). Megint felpörgött a Chernomaz-csapat, Kóger Déniel kiugrását védte a kapus. Még a szünet előtt váratlanul visszavette a vezetést a rivális, Sacha Treille lövése talált utat a kapuba a lábak sűrűjében (2-1).

Vas János kiállításánál Damien Fleury középre adása Wehrs Kevin lábáról pattant be, amikor már csak 34,4 másodperc volt hátra a szünetig (3-1).

A második harmad első felében két emberelőnyt is elpuskáztak a magyarok, ám azonos létszámban nem sok veszélyt tudtak okozni a francia oldalon. Az előző két meccs rosszul sikerült középső húsz percéhez hasonlóan megint nőtt a különbség. A 38. percben egy rossz indítás után a félpályánál lefordult a francia csapat, a három az egy elleni megugrásból Yorick Treille passzát Florian Chakiachvili értékesítette (4-1). Még a szünet előtt Dudás szépíthetett volna; a játékrészben ez volt csupán a harmadik magyar kapura lövés.

A záró felvonás nagy védelmi hibával indult, ám Rajna védeni tudta a szólót. A franciák is rontottak saját kapujuk előtt, Nagy Gergő és Sebők Balázs közeli kísérletét hatástalanította Huet. Sarauer Andrew kiállítása "csendben lefutott", majd Galló Vilmos előtt adódott helyzet, de beérték a védők. Bartalis István is szorongatott, és még ebben a cserében Vas Márton erős lövését követően Sofron István terelte kapuba a pakkot. A játékvezetők videóbírót vettek igénybe, mert a francia hálóőr szerint a magyar csatár szabálytalanul, lábbal talált be, ám kiderült, nem volt igaza (4-2).

Kovács Csabát is kiállították, az emberelőny letelte előtt Sacha Treille hatalmas gólt lőtt (5-2). A hajrában még kettős létszámfölénybe kerültek a magyarok, azonban jól ölték a büntetésüket a franciák. A végén ismét Sacha Treille talált be, neki ez már a harmadik találata volt.

A végső dudaszó után, a közös himnuszéneklést követően most a magyar csapat tapsolta meg a közönségét.

A vereség azt jelenti, hogy a magyaroknak akkor marad komoly esélyük a bennmaradásra, ha sikerül maguk mögött tartaniuk a szintén pont nélküli fehéroroszokat.

Korábban:

Németország-Szlovákia 5-1 (0-1, 3-0, 2-0). Az állás: 1. Kanada 9 pont (20-2), 2. Finnország 9 (14-5), 3. Szlovákia 6, 4. Franciaország 5, 5. Németország 4, 6. Egyesült Államok 3, 7. Magyarország 0 (4-17), 8. Fehéroroszország 0 (5-20)

A csoport (Moszkva):
Norvégia-Kazahsztán 4-2 (1-1, 2-1, 1-0)

Korábban:

Svájc-Dánia 3-2 (0-2, 0-0, 2-0, 1-0), hosszabbítás után. Az állás: 1. Csehország 8 pont, 2. Oroszország 6, 3. Svédország 5 (9-7), 4. Norvégia 5 (8-8), 5. Svájc 4 (8-9), 6. Dánia 4 (7-8), 7. Kazahsztán 2 (9-12), 8. Lettország 2 (4-10)

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.