galéria megtekintése

Böde Dani hívott

18 komment


Rab László
NOL

Megcsörrent a telefonom. Üdvözlöm, mondta a vonal túlsó végén a madocsai Messi. Elnézést kért a kiesésért, és hozzátette, ne rágódjunk a múlton. Menjünk meccsre szombaton.

Egész pontosan úgy történt, hogy újságügyeletben ültem, és pont egy olyan hírrel babráltam, mely arról szólt, hogy a Fradi még több pénzt fog kapni. Azok után is, hogy albán ellenfelének a zöld sasok nem tudták berugdosni a tizenegyeseket. A csúfos eset után azt találtam mondani a barátaimnak, hogy sasmenhely lesz a Groupama Arénából. A cikket félretettem, szóltak, még ne tegyem ki, Hegyi Iván épp arról ír úgyis, hogy néző nélkül jobban megéri nálunk futballklubot vezetni.

Ebben a pillanatban csörrent meg a telefonom, és nem volt hívóazonosító. Amikor fölvettem, a hívó sodró beszédmódon kezdte.

"Üdvözlöm, Böde Dániel vagyok, elnézést kérek a kiesésért, de most már ne rágódjunk a múlton, menjünk tovább, arra kérem, hogy szombaton látogasson ki a DVTK elleni meccsre, hajrá Fradi!"

 

A Fraditól kapott hangüzenetnek annyi az oka, hogy a gyerekekkel hónapokkal ezelőtt elmentünk a horvátok elleni felkészülési meccsre (1:1), és előtte Fradi szurkolói kártyát kellett váltanunk. Nagy becsben tartjuk, mert csak ezzel lehet meccsre jegyet venni, ami nem baj, én aztán nem hiányolom a futballpályákról a tüntetőleg távol maradó ultrákat. A szurkolói kártyákat egy harmincas évekbeli ezüst cigarettatárcában tároljuk, hogy ha megyünk, ne kelljen keresni. A tárcát kékvérű rokonunktól örököltük, rá is emlékszünk, amikor focimeccsre indulunk.

Amikor a Fradi kiesett, nagyon el voltunk szontyolodva a gyerekekkel. Utána megnéztük az új csatárszerzemény, Djuricin gólátlagát, és azt láttuk, hogy a szerb játékos 2013 óta éppen három gólt rúgott klubcsapataiban, évente tehát átlagban egyet vág be, ami nem túl sok. Sajnáltuk a frissen igazolt védőt, Hüsinget is, aki védhetetlen gólt rúgott saját kapusának, Dibusz Dénesnek. Emlékeztünk Böde úr kihagyott ziccereire is, de hát a csúfos esemény óta eltelt egy hét, ki foglalkozik ma már egy olyan csapat BL-szereplésével, amelyik mindjárt az elején ki szokott hullani. Kezeljünk mindent a maga értékén, mondtam a gyerekeknek, és mentünk tovább. 

Böde Dánielre a sok balszerencsés megmozdulása ellenére sem tudok haragudni, az Eb-n jó volt, ő sem egy gép, Tiranában életben tudta tartani a csapatot, hogy most az ő hangját eresztették rá a telefonban a szurkolókra, teljesen érthető. A Fradi annyira pocsék volt a visszavágón, hogy abból a csapatból mindenki más üzenete jobban idegesített volna.

Bödére nem tudok haragudni. Túljutott pályája csúcsán, nem lesz már belőle nemzetközi sztár, beszorult ide közénk, így is messzire fújta a szél Madocsáról.

Danikám, akartam mondani a telefonba, nem borítunk fátylat a múltra, de nem is gyalázkodunk egy vereség miatt. Eszembe jutott aztán, hogy magnóról jön a szöveg, és amikor Dani odaért, hogy szívesen lát bennünket a DVTK elleni szombati fordulóban, csak annyit mondtam magamban, hogy most nem lehet, mert nem érünk rá.

Legközelebb, Dani, mondtam magamban, de ekkorra véget is ért a rövid üzenet. Nem leszünk ott, pedig az Eb után szívesen mentünk volna. De most megint kivárunk egy keveset. Keresünk inkább hétvégére más programot.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.