galéria megtekintése

Alpok–Andok 2-1

0 komment

Három pontot értek a svájci válogatott cserejátékosai Ecuador ellen.

Ecuador csapata szerényen visszahúzódva, türelmesen, s amilyen csekély kockázattal, olyan kevés hibával játszott az első félidőben, a svájci bevándorlók válogatottja pedig nem tudott mit kezdeni a trükkök helyett a célszerűségre törekvő dél-amerikaiakkal.

Seferovic, a nyerő ember
David Gray / Reuters

A három albán (Shaqiri, Behrami, Xhaka), valamint egy-egy elefántcsontparti (Djorou), chilei-spanyol (Rodriguez), török (Inler) és horvát gyökerő (Drmic) labdarúgóval kezdő alpesi együttes rendszerint a jobb oldalon próbálkozott, de a Lichtsteiner, Shaqiri páros nem volt eléggé hatékony, ráadásul a jobbhátvéd sikertelen előretörései alkalmával a gyors és jól cselező Montero néhányszor fellelkesítette a kiterjedt ecuadori tábort. Enner Valencia megmozdulása pedig egyenesen mámorral töltötte el a dél-amerikai szurkolósereget: miután Benaglio kapus a vonalon, míg a svájci hátvédsor állva maradt, a csatár az ötösről menthetetlenül befejelte Ayovi beívelését (22. perc: 0-1).

 


Ottmar Hitzfeld svájci szövetségi kapitány újabb „vendégmunkással" erősített a szünetben, és ez jó ötlet volt, mert a 48.percben az albán-macedón származású Mehmedi három méterről az addig magabiztosnak tetsző, de Rodriguez szögletrúgását csak szemmel követő Dominguez hálójába fejelt (1-1). Nyílttá vált a két magaslati ország együttesének találkozója, ám az egyenlítés után úgy festett: a brazíliavárosi mérkőzés nem lesz az ecuadori futball Chimborazója.

Immár az alpesiek domináltak, de egy előre küldött labdára Benaglio súlyos tempótévesztéssel futott ki, Enner Valencia megelőzte a kapust, az üres hálót azonban már nem vehette célba, mert Von Bergen beérte őt. Majd a 86. percben a cserecsatár Arroyo veszedelmes szabadrúgását épp hogy ki tudta ütni Benaglio, majd a sérülések miatti hosszabbításban Arroyo ziccerben totojázott, az ellenakció végén pedig a bosnyák származású Seferovic a jobb sarokba továbbította Rodriguez gólpasszát (2-1).


Svájc nyert, de a meccs az ecuadoriak kezében, pontosabban Arroyo lábában volt...

SVÁJC–ECUADOR 2-1 (0-1)
E csoport, Brazíliaváros, 66 000 néző. Jv.: Irmatov (üzbég).
Ecuador: Dominguez – Paredes, Guagua, Erazo, Ayovi – Antonio Valencia, Gruezo, Noboa, Montero (Rojas, 76.) – Enner Valencia, Caicedo (Arroyo, 70.).
Svájc: Benaglio – Lichtsteiner, Djourou, Von Bergen, Rodriguez – Shaqiri, Behrami, Inler, Xhaka, Stocker (Mehmedi, 46.) – Drmic (Seferovic, 75.).
Gól: Enner Valencia (22.), Mehmedi (48.), Seferovic (93.).

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.