galéria megtekintése

A közönség kedvenc

0 komment


Nagy N. Péter

Fantasztikus meccsek, tényleg – másfelől: a német–francián és a brazil–kolumbiain együtt nem született egyetlen akciógól sem. Szabadrúgás, illetve szöglet után centerhalfok, másik szabadrúgásból szintén egy középső védő lőtt gólt, plusz egy tizenegyes, ami előtt, ha nem gázolja el a kapus a csatárt, nem történt volna már semmi.

Az Imaculada Conceicao zárda egyik apácája együtt örül egész Brazíliával
Az Imaculada Conceicao zárda egyik apácája együtt örül egész Brazíliával
Nacho Doce / Reuters

Másfelől részecske gyorsítókban lehet ilyen sebesség és főként ilyen ütközések, ekkora tobzódása az energiáknak, mint különösen a brazil–kolumbiai meccsen. Ha nincs a labda, amihez csak hűvös szakértelemmel lehet nyúlni, különben azt csinál, amit akar, ezek a játékosok elemésztik egymást. Így csak félig, de azért nagyon sokszor a labda marad az úr. De néha ő is elcsodálkozott. Olyasmi még nem történhetett vele, mint Luiz szabadrúgásgóljakor. Belsővel ekkorát és így még nem rúgtak bele. Ha nincs a háló, még most is repül.
Ment volna a közönséghez. Egyébként is minden oda húz.

 

OLVASÓLISTA

Vélemény
Felméretlenek
Vélemény
Méltányos
Vélemény
Hokedli

Hergelik őket, de nem ugranak. Csak, ha meglátják magukat a kivetítőn. De akkor sem egymásnak, hanem fel. De hogy van az, hogy mindig mindenki azonnal észreveszi, ha a sok tízezer ember közül őt mutatják? Mintha nem a pályát néznék, hanem képi mását. Mi lenne, ha a játékosok is azonnal transzba esnének, amikor meglátnák magukat száz négyzetméteres fejjel? Csókdosnának, sikoltoznának, mint hullámvasúton lefelé?

David Luiz elképesztő szabadrúgása
David Luiz elképesztő szabadrúgása
Marcelo Del Pozo / Reuters

De ők nem. Ők ádázul, gyönyörűen verekszenek. A nép pedig boldog. Pedig nem is szotyolázik. Elég jó leosztás.

A német lapok a meccs napján címoldalnyi német dugóhúzóra csavarodott francia dugóval, ropogósra sült gall kakassal, illetve megelőlegezett meccsleírással – 2-0-ra nyertünk, hazazavartuk őket – feszítették a húrokat, a franciáknál megjelent fél lepedőnyi nagyságban Battiston három foga, amit Schumacher vert ki 1982-ben, hogy a szemet szemért, fogat fogért egyáltalán nem áttételes üzenetét küldje Brazíliába.

A dél-francia Montavilet nudistakempingjében nézik német drukkerek a negyeddöntőt
A dél-francia Montavilet nudistakempingjében nézik német drukkerek a negyeddöntőt
Regis Duvignau / Reuters

Kolumbiában egy, az Andokban lévő hegyi faluban megrendezték a birkavébét 10-10 beöltöztetett, jól tanított gyapjassal, és 500 néző előtt James Rodriguez hajrágóljával a hazaiak nyertek 4-3-ra. ( Akadozott a játék, mert a még oly kitűnően felkészített futballisták is gyakran legelésbe feledkeztek a számukra igen kitűnő talajú pályán.)

Szóval, minden a téboly mellett szól. A játékosok tényleg jól láthatóan nehezen viselik a túlfeszültséget. De a nézőkkel még sincs baj. Nincsenek elválasztva egymástól, mégis minden, szinte minden mintha a Vatikánban lenne. A svájci gárdisták külön a maguk színes egyenruhájában, mellettük egy szál maga Ferenc pápa, színfehérben, külön, egymaga, de azért nem korláttal elválasztva, nézik a meccset, és persze a pápa Argentínája nyer. Nincs harag.

Semmi baj. Egyelőre sehol semmi baj. A pályán katartikus előadások, a játszók dresszben, míg a közönség jelmezben sír és nevet – már alig bírja. Pedig még hol a vége? Még brazil–argentin döntő is lehet.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.