galéria megtekintése

Temetik Taylor Swiftet, de kinek áll útjában Amerika kedvence?

1 komment


Csepelyi Adrienn

Taylor Swift napjaink legsikeresebb popsztárjainak egyike, maga az amerikai álom: csodagyerekből lett szőke díva, aki maga írja dalait. Sokan éppen ezért évek óta várják, hogy a bájos imázs mögül előtűnjön a szerintük szomorú valóság. Most, úgy tűnik, eljött az ő idejük.

A szövevényes ügy a 2009-es MTV VMA-gálán kezdődik, ahol Kanye West félbeszakítja Swift köszönőbeszédét, mondván: a legjobb videoklip díja nem neki, hanem Be­yoncénak járt volna.

A durva graffiti pillanatok alatt mémmé vált az internetes népművészek keze alatt
A durva graffiti pillanatok alatt mémmé vált az internetes népművészek keze alatt
Instagram

Az esetet nagy összeborulás követi, West egy csokor rózsát küld Swiftnek. Ám idei, Famous című dalában West arról rappel, most is megkaphatná Swiftet, hiszen a nő neki köszönheti, hogy híres lett. Swift az idei Grammy-gálán szúr vissza: beszédében megemlíti, milyen sokan akarják elvitatni egy nő sikerét. A harmadik menetben megjelenik a Famous klipje, benne egy meztelen Swift-hasonmás a rapperrel és több hírességgel egy ágyban. Swift felháborodik, ekkor azonban komoly gyomrost kap, West felesége, a valóságshow-sztárból popkulturális intézménnyé avanzsáló Kim Kardashian a Snapchat közösségi oldalon nyilvánosságra hozza a telefonbeszélgetés felvételét, amelyben férje engedélyt kért az énekesnőtől, hogy megemlítse a számában. Swift azt felelte, ez hízelgő számára. Swift később közleményben fejti ki, hogy azt a részt, amelyben ribancnak nevezi, West nem olvasta fel neki, így értelemszerűen megdöbbent. Csakhogy az énekesnő ügyvédei már korábban megkeresték Westéket ez ügyben... (West amúgy illegálisan rögzítette a beszélgetést, mehet a bíróságra emiatt.)

 

Az énekesnő nemrég még álompárt alkotott Calvin Harris DJ-producerrel, aki azonban nemrég otthagyta őt. Most Tom Hiddles­ton színésszel jár, akivel már korábban nyilvánosan flörtölt. Ez jócskán aláásta az addigi jó kislányos képet, ám a szakítást mégsem ez okozta, hanem egy szakmai vita, Swift ugyanis titokban a szerzője volt Harris This Is What You ­Came For című dalának, valahogyan azonban kiderült, hogy a Nils Sjoberg álnév őt rejti. Swift megvádolta exét, hogy a nagyobb hírverés érdekében szivárogtatott a sajtónak. Harris megsértődött, s a Twitteren azt üzente Swiftnek: nem hagyja, hogy úgy bánjon vele, mint Katy Perryvel.

Régóta pletykálják ugyanis, hogy Swift Bad Blood című dalában Perryt alázza. Itt érnek össze a szálak: Calvin Harris hétfőn már Kim Kardashiannel bulizott Jennifer Lopez születésnapi partiján, a Twitter pedig felrobbant a közös fotóktól.

Swift kezd elveszni az ellentmondások erdejében, s bár rajongói még kitartanak, sokan állva tapsolnak, hogy végre „megismerhetjük a popsztár igazi arcát". A Lush Sux művésznevű graffitis melbourne-i alkotásán Swift portréja mellett az áll: Taylor Smith (1989–2016). A művésznek volt oka rá, hogy megváltoztassa a nevet: az énekesnő ügyvédei beperelték volna a valóban durva gúnyrajz miatt.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.