galéria megtekintése

A brit a legszexisebb akcentus

0 komment

P. A.

Egy népszerű oldal a közelgő Valentin-nap alkalmából 11 ezer embert kérdezett meg, többek között arról, melyik város a legjobb randihelyszín a világon, illetve, hogy melyik akcentus a legvonzóbb.

A Time Out nevű portál részletes felmérést készített a randizás és a szerelem témakörében, amelynek eredményét nemrég tették közzé. A kérdőívet 11 ezer ember töltötte ki a világ 24 városából, a szerkesztők végül a 12 legnagyobból (London, Párizs, New York, Chicago, Los Angeles, Hongkong, Kuala Lumpur, Szingapúr, Sydney, Melbourne, Tokió és Peking) származó adatokat használták fel.

Where is the love?
Where is the love?
Charles Mostoller / Reuters

Talán senki sem fog meglepődni, hogy Párizs végzett az első helyen, amikor a világ randira legideálisabb városára voltak kíváncsiak, a válaszadók 100-ból összesen 83 pontot adtak a francia fővárosnak. Melbourne alig két ponttal, Kuala Lumpur pedig 7 ponttal maradt le mögötte, New York 52 pontja viszont csak a hetedik helyre volt elég. Az ott élő szinglik 45 százaléka kifejezetten elkeseredett szerelmi élete miatt, az ausztrál főváros egyedülállói viszont éppen ellenkezőleg, mintegy 31 százalékuk mondta magáról, hogy „büszke szingli".

 

Lehet, hogy Párizs a legromantikusabb randihelyszín, de az ideális randipartner inkább külföldi akcentussal beszél, ezen belül pedig a válaszadók 27 százaléka szerint ugyanis a brit akcentus a legszexibb. 8,7 százalékot kapott az amerikai, 8,1-et pedig az ír kiejtés, vagyis az első három helyezett összesen 43,8 százalékot gyűjtött össze. A top 10-be bekerült még a francia (7,7%), az olasz (6%), a spanyol (4,9%), a skót (4,7%), a latin-amerikai (4,1%) és a skandináv (3,3%) akcentussal beszélt idegen nyelv is.

Az online randizás erejét sokan lebecsülik, pedig a válaszadók 60 százaléka elárulta, randijaik többségét „vakon", vagyis különféle társkereső oldalakon szervezik le. Ennek ellenére ezek a találkozók mégis kevésbé élvezetesek, mint azok, amelyek barátokon keresztül jönnek létre. Aki nem online ismerkedik, az is kihasználja a különféle közösségi oldalak nyújtotta lehetőségeket, hogy a nagy nap előtt kicsit tájékozódjon a partneréről, a párizsi hölgyeknek több mint 70 százaléka előzetes „átvilágításnak" veti alá a kiszemelt férfit.

Az emberek szeretnek tilosban járni
Az emberek szeretnek tilosban járni
Athit Perawongmetha / Reuters

Közhely, de az emberek nagyon is szeretnek tilosban járni, tízből egy ember randizott már a főnökével és minden ötödik találkozott már valamelyik barátja exével, a válaszadók 17 százaléka a legjobb barátjával, 7 százalékuk pedig a tanárával, de ezek az adatok eltörpülnek ahhoz képest, hogy 38 százalékuk randevúzott titokban olyannal, akinek párja volt.
A válaszokból kitűnik, hogy a 11 ezer randizónak azért nem kell a szomszédba mennie egy kis önbizalomért. Tízes skálán 7,3 pontra értékelték magukat partnerként, közülük is legmagabiztosabbak a Los Angeles-iek, az önmagukra adott 8 pont legalábbis erre utal. A másikkal szemben már kritikusabbak, egy átlagos randipartner 6,5 pontot érdemel, bár a chicagói nőknek még ennél nehezebb megfelelni, ők csak mindössze 5,6 pontra értékelték eddigi randijaikat.

Egy csók a minimum...

A válaszadók fele nagyon rövid időn belül, mindössze 2-3 perc alatt eldönti, akar-e második randevút. Szintén 50 százalék az aránya azoknak az embereknek, akik szerint a randi akkor jó, ha csókkal végződik és egy második találkozó követi, a tapasztalatok viszont azt mutatják, hogy harmaduk mégis csalódást él át, 15% pedig szerelmi viszony helyett végül inkább barátságot köt az illetővel.

Sok múlik rajta
Sok múlik rajta
Tomas Bravo / Reuters

Minden ötödik ember akkor értékeli kellemesnek a randevút, ha azt szex, de legalábbis egy csóknál szorosabb testi élmény koronázza meg. Tízből egy ember szerint teljesen normális jelenség a szex az első randin, de az átlag úgy gondolja, optimális esetben legalább négy találka kell ahhoz, hogy a pár intimebb viszonyba kerüljön egymással.

Átlagosan kilenc randevú kell ahhoz, hogy két ember párként definiálja magát, a fentiekből kiderül, ekkorra két személy már valószínűsíthetően túl van néhány szeretkezésen is.

A rossz randiról is határozott vélemények vannak. A kellemetlen lehelet a randizók kétharmadát elriasztja, az illetlen viselkedés és a nem egyező politikai nézetek pedig 50% eséllyel indulnak azért, hogy ne legyen újabb randi. Az online társkeresés népszerűségének fényében nem is meglepő, hogy amennyiben egy előnyös profilképhez kevésbé előnyös külső társul, az emberek fele már nem is akar újra találkozni a másik féllel.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.