galéria megtekintése

Tetszett neki az énekesnő hangja, ezért koncertet szervezett

0 komment


Doros Judit

Lara Fabian, a bársonyos hangú, világszerte ismert belga-olasz énekesnő áprilisban Magyarországon koncertezik. Úgy tűnik, ezt a szuperkoncertet egy budapesti fiatalember brusztolta ki nekünk. Domsa Mihály három éve beleszeretett egy hangba, s nem nyugodott, míg Budapestre nem hozta. Pedig nem is koncertszervező. Sőt.

„Látok egy videót 2013 nyarán Lara Fabianról a YouTube-on. Azt üvölti neki tízezer ember, a dalát énekelve: szeretünk. Ez beindít valamit bennem. Aztán elfelejtettem. Később megint eszembe jutott, rákerestem, s elkezdtem hallgatni. Az első elhatározás az volt, hogy elmegyek egy koncertre, elviszem a feleségemet, lesz egy jó kis kiruccanásunk. Épp a barátainkkal vacsorázunk, amikor hirtelen jött ötletem támad, másnap pedig végérvényesen eldöntöm, hogy megszervezek egy koncertet neki. Grandiózusat, szimfonikus zenekarral. A gépezet beindul. Megpróbálom kideríteni, milyen költségvetése van egy ilyen léptékű koncertnek. Nem akarok egy fillért sem keresni ezen, érzem, hogy akkor nem is sikerülne a tervem. Ez érzelmi kérdés, nem váltható pénzre."

Domsa Mihály blogjáról, a larafabianbudapesten.blog-ról valók a fenti mondatok. Két és fél év munkáját követi nyomon attól a pillanattól kezdve, hogy – maga sem tudja, miért – beleszeretett egy hangba, s ez nem hagyja nyugodni. – Meglepő volt, hogy Magyarországon alig ismerik – mondja a harmincöt éves, civilben lakások felújításával és „újrahangolásával" foglalkozó, kétgyermekes családapa. Korábban vállalkozóként teljes építkezéseket menedzselt, de most egy kisebb csapat egyik tagjaként inkább a dizájn világába evezett át.

 
Domsa Mihály, a 35 éves szó szoros értelmében vett vállalkozó
Földi Imre / Népszabadság

Azt, hogy Lara Fabiant ha törik, ha szakad, elhozza Budapestre, szintén egyfajta „projektként" gondolta végig, s lépésről lépésre haladt a kitűzött célja felé, mintha egy húszlakásos társasházat kellett volna a semmiből felépítenie.

– Először igyekeztem megszerezni az albumait, nem kalóz módjára, hanem a hivatalos letöltőoldalakról. De alig néhány albuma volt fönt az itthonról is elérhető helyeken, nem szólt a rádióban, a tévében. Talán, mert franciául énekel, s a francia sanzonok – néhány kivételtől eltekintve – nem törtek be Magyarországra. Ezért második lépésként azokkal próbáltam felvenni a kapcsolatot, akiknek a francia kultúra terjesztése a feladatuk – nagykövetségekkel, kulturális intézetekkel. Itt azonban a diplomáciának egy viszonylag bonyolult szövetével találkoztam, nem illettem bele a gépezetbe, nekem pedig túlságosan protokollárisnak tűnt ez az út. Aztán Lénárt Zsuzsanna, a flamand képviselet munkatársa mellém állt, s azt mondta, ez nagyon jó ötlet, csináljam meg, és segített abban, hol kezdjek el kilincselni. El kellett oszlatnom a tévhitet, hogy csak egy bolond autogramgyűjtő rajongó vagyok.

Ennél azonban sokkal több segítség érkezett a zeneiparból. Egy barátom hozott össze Kiss Gáborral, Szekeres Adrienn énekes férjével és producerével. Ők is nagyon szeretik Lara Fabiant. S egyre több zenészről az derült ki, hogy ők ismerik és sokra tartják a magyar közönség előtt még nem annyira népszerű belga-olasz származású, jelenleg Brüsszelben élő énekesnőt.

– A barátaim segítségével aztán csináltam egy weblapot, beindítottam egy blogot, ahol megosztottam a koncerttel kapcsolatos információkat. Az elmúlt két és fél évben ez lett a szenvedélyem – mondja.

S miként a mesében, ahol a jó elnyeri méltó jutalmát, a kitartó munka meghozta a gyümölcsét. Főhősünk eljutott egy profi koncertszervező céghez, amely végül megszervezte a nagy eseményt. Április 26-ra. Véletlenül vagy sem, de épp Domsa Mihály kisfiának születésnapjára.

Lara Fabian koncert
Április 26., este 8 óra
Papp László Budapest Sportaréna

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.