galéria megtekintése

Ez lesz a Downton Abbey utolsó évada

0 komment


Csepelyi Adrienn

Szörnyű hír a rajongóknak: azt már tudtuk, hogy az idős Grantham grófnét játszó Maggie Smith az évad végén elbúcsúzik a népszerű brit sorozattól, most pedig úgy tűnik, a Downton Abbey is befejeződik. Lord Grantham viszont szolgált néhány érdekességgel a szereplők sorsát illetően. Vigyázat, spoilerveszély!

Bár a magyar rajongók még évekig örülhetnek – ugyanis idehaza később kezdték vetíteni a sorozatot, mint a szigetországban –, a héten egyre több forrás erősíti meg, hogy nem újítják meg a szériában szereplő színészek lejáró szerződését. "Nyilvánvalóan nem húzhatom tovább – élcelődött Maggie Smith –, számításaim szerint már legalább 110 éves vagyok."

Maggie Smith búcsút int
Maggie Smith búcsút int
Peter Nicholls / Reuters

A nézők persze azonnal bepánikoltak: miként folytatódhatna a sorozat legfőbb humorforrásainak egyike nélkül? Most viszont már szívesen kiegyeznének a grófné nélküli sztorival is...

 

Ha a hírek igaznak bizonyulnak, akkor a szereplőknek mindössze nyolcrésznyi ideje van arra, hogy megtalálják a boldogságot – plusz a szokásos karácsonyi hosszú epizód. 

 

Vigyázat! Spoilerveszély!

A Lord Granthamet alakító Hugh Bonneville a Vanity Fairnek adott interjújában sejtetett egy keveset az éppen készülő hatodik évadból. Elmondása szerint 1925-ben, fél évvel az ötödik évadzáró után játszódó epizódokban nem csupán Tom költözött már Bostonba, de Lady Rose is a tengerentúlon él újdonsült férjével. 

Bonneville persze nem árult el túl sokat: "Az ötödik évad karácsonyi különkiadásából is feltűnik majd néhány ismerős arc, hogy boldoggá tegye vagy összetörje Lady Mary vagy Lady Edith szívét."

Igaz, a rajongók ehhez rögtön hozzáteszik: mivel Lady Edith szerelmének eltűnése igen felületesre sikerült, nem volnának meglepve, ha Gregson egyszer csak újból felbukkanna, és összekuszálna minden, esetlegesen alakuló románcot.

Az évad legnagyobb drámáját mégsem holmi lovagok okozzák majd, hanem egy vadonatúj, elektromos hűtőgép, amely az ideg-összeroppanás határára kergeti szegény Mrs. Patmore-t.

A Downton Abbey sikerét jól mutatja, hogy a szereplők közül többen is hollywoodi mozifilmekben játszanak már. A fél világ által gyászolt Matthew Crawleyt alakító Dan Stevens például idehaza is látható a meglehetősen rossz kritikákat kapó A cipőbűvölő című filmben.

A Magyarországon március 19-én bemutatott Hamupipőke-feldolgozásban is ismerős arcokra bukkanhatunk: a címszereplő a Downton Lady Rose-át alakító Lily James, a gonosz mostohanővérek egyike pedig a sorozat konyhalánya, Daisy, azaz Sophie McShera.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.