galéria megtekintése

Borbély Szilárd utolsó estje

0 komment


Sándor Tünde
NOL

A Borbély Szilárddal készült utolsó beszélgetés hanganyagát töltötték fel a Művészetek Palotájának honlapjára. Azét az estét, ami után másfél nappal az író tragikus körülmények között elhunyt.

Fotó: Posztós János / MÜPA

A Digitális Irodalom sorozat részéként a Művészetek Palotája honlapján közzétett, a tragédia tudatában különös jelentőségűvé vált 2014. február 17-i Literárium-estről Keresztury Tibor utóbb így írt a Litera irodalmi portálon Borbély Szilárdtól búcsúzva:

 

„Álltunk három napja, hétfőn éjféltájban a Művészetek Palotája folyosóján, a közönség már elment, és azt mondtad alig hallható, sóhajszerű hangon a sokadszori kérdésemre, hogy nem, ne vigyelek el sehová. Akkor már tudnod kellett: oda, ahová Te készülsz, nem vihet el senki kocsival.

Tudnod kellett: az utolsó ested ért véget épp. Tudnod kellett, hogy nincs tovább, hogy ebből már nem lehet felállni, tisztán látszott az arcodon – és én ezt nem hittem el Neked. Nem hittem el, drága ember, és most vihetem ennek súlyát örökségként én is. Nem hittem el, holott mindez konzekvensen következett abból, ami Rád méretett, amiről a könyveidben szó van, amit ez a kurva élet kiosztott Rád: vigyed.

Megöleltük egymást. A lifttől még visszanéztem. Az volt a szemében, hogy szenvedés neki élni már."

Fotó: Posztós János / MÜPA

Az est hanganyaga itt érhető el.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.