galéria megtekintése

Rendőrök erőszakoltak meg és akasztottak egymás mellé egy testvérpárt

4 komment

NOL

Három férfit – köztük két rendőrt – letartóztattak csütörtökön egy brutális megerőszakolási és gyilkossági ügy miatt az észak-indiai Uttar Prades államban. A vád szerint négy, még szökésben lévő társukkal együtt megerőszakoltak, megfojtottak és egymás mellé felakasztottak egy testvérpárt.

Egy tavalyelőtti tüntetés, amelyet a delhi orvostonhallgató lány megerőszakolása miatt tartottak. A harag nem csillapodik
Egy tavalyelőtti tüntetés, amelyet a delhi orvostonhallgató lány megerőszakolása miatt tartottak. A harag nem csillapodik
Adnan Abidi / Reuters

A két lány holttestét szerda reggel találták meg, nem messze az Uttar Prades-i falu, Katra melletti mezőktől. ahova azért mentek ki, mert a házukban nem volt WC. A halottkémi vizsgálat kiderítette, hogy a lányokat megerőszakolták, megfojtották, utána pedig felakasztották. Az idősebbik 15, a húga 14 éves volt. Az Indiában a kasztrendszer legalsó fokát jelentő dalitok, „érinthetetlenek" voltak.

 

Katra lakói egyébként hosszú időn át nem engedték, hogy a két holttestet a rendőrök leemeljék a fáról, csendes demonstrációt tartva a hatósági inaktivitás miatt. A lányok eltűnéséről a család már kedd este bejelentést tett, de a rendőrök meg sem mozdultak miattuk.

Indiában 22 percenként megerőszakolnak valakit. A hatalmas belföldi és nemzetközi felhördüléshez vezető tavalyelőtti eset, egy delhi orvostanhallgató lány megerőszakolása és meggyilkolása miatt a dél-ázsiai országban a nemi erőszakot most már hallállal büntetik, de az Uttar Prades-i politikusok a maguk részéről inkább szemet hunynának az esetek felett. „A fiúk mindig fiúk maradnak. Néha hibáznak" – idéz a Guardian Mulajam Szingh Jadavnak, a vezető Uttar Prades-i párt, a Szamádzsvádi Párt elnökének az egyik áprilisi kampánybeszédéből.

Bejelentkezés
Bejelentkezés Bejelentkezés Facebook azonosítóval

Regisztrálok E-mail aktiválás Jelszóemlékeztető

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.